Ο Ραζβάν, ο Ευθύμης και το τηλεφώνημα του Κάναντι

Μέχρι τώρα έχει 11 γκολ σε 13 παιχνίδια. Ο Ευθύμης Κουλούρης κάνει εκπληκτικά πράγματα στη σεζόν, έχοντας σκοράρει και στις 3 διοργανώσεις. Εχει πετύχει 8 γκολ στο Πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ), έχει 2 γκολ στο Κύπελλο και ένα γκολ στην Ευρώπη.
Η δίψα του
22χρονου που περίμενε την ευκαιρία και η πίστη της οικογένειας στις ικανότητες του πιτσιρικά από τη Σκύδρα του νομού Πέλλας…

Ο πατέρας του, όταν ήταν μικρός τον πήγαινε με το αυτοκίνητο καθημερινά στις προπονήσεις της Νέας Μεσημβρίας καλύπτοντας την απόσταση των περίπου 120 χιλιομέτρων συνολικά, πήγαινε-έλα. Χαλάλι οι βενζίνες…

“Θέλω να παίζω”

Το προηγούμενο καλοκαίρι έγιναν ξεκάθαροι λογαριασμοί. Και οι ξεκάθαροι λογαριασμοί (όχι μόνο έκαναν καλούς φίλους, αλλά και) δρομολόγησαν τις καταστάσεις. Αρχικά, ήταν η συνάντηση με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κουλούρης είπε στον Ρουμάνο τεχνικό που εμπράκτως τον πιστεύει (άλλωστε του είχε δώσει πολλά παιχνίδια στη σεζόν, παρόντος Πρίγιοβιτς) ότι θέλει να παίζει.

Η συνάντηση ήταν ειλικρινέστατη. Ο Λουτσέσκου του είπε ότι εκτιμά πολύ τα προσόντα του αλλά δεν μπορούσε -προφανώς- να του εγγυηθεί τον χρόνο συμμετοχής και τα παιχνίδια πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Πρίγιοβιτς είναι κι αυτός σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα γκολ.

“Δεν σου κλείνω τον δρόμο”

Ο Λουτσέσκου λοιπόν είπε τότε στον Κολούρη ότι αν βρεθεί η ομάδα, τότε δεν θα έχει αντίρρηση να παραχωρηθεί δανεικός για να πάρει και τον χρόνο συμμετοχής που θέλει και τα παιχνίδια. Ετσι, άρχισε -επισήμως, τρόπον τινά- να αναζητείται η επόμενη ομάδα.

Ο Κολούρης βεβαίως και ήταν στην προετοιμασία (παραπάνω φωτό) μαζί με τον ΠΑΟΚ, ταυτόχρονα όμως γινόταν έρευνα αγοράς για έναν παίκτη που το πρώτο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν στις 16 Φεβρουαρίου 2014 (πριν κλείσει τα 18 του χρόνια), το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ, 2-1 όταν (με προπονητή τον Στέφενς) μπήκε στο παιχνίδι, ως αλλαγή, στη θέση του Ντάνιελ Χούσεν. Και πολύ γρήγορα, στις εθνικές ομάδες.

Το τηλεφώνημα του Κάναντι

Το ρεπορτάζ του καλοκαιριού έλεγε ότι ο παίκτης είναι πιο κοντά στο να πάει στην Ολλανδία. Υπήρχαν δύο προτάσεις από εκεί που έμπαιναν σε πρώτο επίπεδο ενδιαφέροντος. Τότε όμως ήρθε ένα τηλεφώνημα από τον Κάναντι που άλλαξε όλη την ιστορία.

Ο Αυστριακός τεχνικός του Ατρόμητου κάλεσε τον παίκτη και από όσα του είπε, ο Κολούρης πήρε την απόφασή του. Ατρόμητος… Ο Κάναντι δεν έκρυψε την εκτίμησή του στον παίκτη και η ομάδα του Περιστερίου έχει τώρα τον πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος.

“Για τον Κουλούρη δεν με ρωτήσατε”

Πριν από όλα αυτά πάντως υπάρχει και ο Βλάνταν Ιβιτς. Ηταν καλοκαίρι του 2016 και ο Κολούρης είχε επιστρέψει μετά τον ετήσιο δανεισμό του στην Ανόρθωση όπου σε 25 παιχνίδια είχε βάλει 13 γκολ.
Ο Ιβιτς τον είχε παίκτη και στην ομάδα Νέων και πίστευε στις ικανότητές του. Στην ομάδα τότε, πρώτος επιθετικός ήταν ο Αθανασιάδης. Ο Κουλούρης μένει και μπαίνει ξανά στο ρόστερ.

Είναι μάλιστα εκείνο το ματς στην Τρίπολη (παραπάνω φωτό), στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, όταν ο ΠΑΟΚ νικά τον Αστέρα με 1-2, με τον Κουλούρη να πετυχαίνει και τα δύο γκολ. Μετά το τέλος, στην αίθουσα Τύπου κι αφού οι δημοσιογράφοι ολοκληρώνουν τις ερωτήσεις τους, ο Ιβιτς λέει: “Περίμενα να με ρωτήσετε για τον Κολούρη. Για τον Κουλούρη δεν με ρωτήσατε”, θέλοντας να τον βάλει για τα καλά σε πρώτο επίπεδο ενδιαφέροντος. Σίγουρα, εκεί στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα χαλογελάει και αυτός βλέποντας τον Κουλούρη.
Keywords
Τυχαία Θέματα