Ο πιο έτοιμος του... rotation

Μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ακολούθησε ρεπό για τους ερυθρόλευκους με τον Πέδρο Μαρτίνς να επιβάλλει "σιγή ασυρμάτου" στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Ο Πορτογάλος προτίμησε να μεταδώσει ηρεμία στους παίκτες του, αν και τα παράπονα του ήταν πολλά στο κομμάτι της αγωνιστικής διάθεσης και πειθαρχίας. Όλα όσα ακούστηκαν περί κόπωσης είναι αρκετά μακριά απ' όσα βλέπει ο ίδιος και οι συνεργάτες του στις προπονήσεις και φυσικά μέσα από τις προσωποποιημένες μετρήσεις των ποδοσφαιριστών.

Ακολουθεί το ματς με τη Λαμία
στο Φάληρο και στη συνέχεια το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα και η διαχείριση του ρόστερ είναι το επόμενο θέμα των ημερών στις προπονήσεις που ξεκινούν από σήμερα στο Ρέντη. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δείξει πως είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τις εκτεταμένες αλλαγές στο σύνηθες σχήμα του.

Για παράδειγμα ο Γκιλιέρμε, ο οποίος αποτελεί πλέον το στυλοβάτη της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού, ακολούθησε ένα μακρύ πρόγραμμα για να συντονιστεί με το ρυθμό των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών, στο ξεκίνημα της περσινής περιόδου.

Τα πρόσωπα που μπορούν να δώσουν άμεσα βοήθεια και μάλιστα από την αρχική ενδεκάδα, είναι προφανώς οι Σουντανί, Μπα (ειδικά λόγω του προβλήματος Μεριά) και Κούτρης, οι οποίοι έχουν ακολουθήσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας και έχουν ήδη ενεργό ρυθμό σε προπονήσεις, αλλά και σε αγώνες.

Από εκεί και πέρα υπάρχει το ερωτηματικό των νεοφερμένων Λοβέρα, Μπενζιά και Γκασπάρ. Από τους τρεις μόνο ο Μπενζιά πήρε χρόνο συμμετοχής στα ματς με Βόλο και Τότεναμ και αυτή η απόφαση του Μαρτίνς ήταν έκπληξη και για τους συνεργάτες τους, καθώς δεν συνηθίζει να ρίχνει τους παίκτες τόσο άμεσα στα βαθιά.

Μάλιστα από τους τρεις παίκτες αυτός που είναι σαφέστατα πιο μπροστά στις προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, είναι ο Μπρούνο Γκασπάρ, αν και ο Μπενζιά έχει περισσότερη παρουσία σε αγώνες και αποστολές. Ο Πορτογάλος δεξιός οπισθοφύλακας βρίσκεται σε "ενδεκαδάτη" κατάσταση και μπορεί να συνδράμει άμεσα, δίνοντας ανάσες στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Το ματς με τη Λαμία είναι ιδιατέρως σημαντικό για τους Πειραιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με απόλυτη ηρεμία για το Βελιγράδι. Σύμφωνα με την άποψη του Μαρτίνς και των συνεργατών του, η Λαμία είναι μια ομάδα "τίμια", ενώ παράλληλα τρέφουν εκτίμηση στη δουλειά του Σωτήρη Αντωνίου. Το παιχνίδι με τους Φθιώτες παραλληλίζεται τατικά με εκείνο κόντρα στην ΑΕΛ και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για την επίτευξη του πρώτου τέρματος που θα ξεκλειδώσει τη ροή του αγώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα