Νίκες μέχρι το τέλος

Ένα ταξίδι επτά μηνών έφθασε στο τέλος του στο Κίεβο. Είχε αφετηρία τον περασμένο Αύγουστο στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και χάρισε πολλές συγκινήσεις στους φίλους του Ολυμπιακού. Ο αποκλεισμός της Μπέρνλι, μία αγγλικής ομάδας, ήταν η πρώτη δυνατή στιγμή. Και ακολούθησε η πρόκριση επί της Μίλαν που μένει στην ιστορία ως μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες των «ερυθρόλευκων» στην ιστορική διαδρομή τους.

Ωστόσο,
υπάρχει ακόμη δρόμος στη σεζόν. Οι «Πειραιώτες» έχουν να δώσουν εννέα ματς πρωταθλήματος και έως τέσσερα για το κύπελλο, εφόσον φθάσουν στον τελικό. Η κατάκτηση του κυπέλλου είναι ένας σημαντικός στόχος προκειμένου να επιστρέψουν στους τίτλους μετά από διάλειμμα ενός έτους.

Την ίδια ώρα στο πρωτάθλημα πρωταρχικώς στόχος είναι η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δίχως άλλο θα είναι εξόχως σημαντικό για τον Ολυμπιακό να διεκδικήσει ξανά το καλοκαίρι την είσοδό του στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η διαφορά από την 3η της βαθμολογίας ΑΕΚ είναι στους 5 βαθμούς, καθώς το σύνολο του Μαρτίνς έχει ένα ματς λιγότερο, το σημερινό με τον ΟΦΗ στο Φάληρο.

Αγώνες που διεξάγονται λίγα 24ωρα μετά από ευρωπαϊκά ραντεβού, ενδέχεται να κρύβουν κινδύνους. Πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλος κάνει μεγάλη προσπάθεια για την παραμονή στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Για όσους το αμελούν, ο ΟΦΗ που ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς, νίκησε τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο στο ματς του πρώτου γύρου. Επομένως, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή από όσους επιλέξει ο Μαρτίνς να αγωνιστούν κόντρα στην ομάδα του Ηρακλείου.

Μετά τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, οι «Πειραιώτες» φιλοδοξούν να κάνουν ένα σερί νικών έως το τέλος της περιόδου. Στην εξίσωση, πάντως, ουδείς βάζει την κατάκτηση του τίτλου, αφού μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο να υπερκαλυφθεί η διαφορά των δέκα βαθμών από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Με νίκη επί της ομάδας της Κρήτης, θα μειωθεί στους 7, οκτώ στροφές πριν από το τέλος.

Θυμίζουμε πως μετά τον ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός θα παίξει κατά σειρά με Απόλλωνα (εκτός έδρας), Άρη (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός), Ατρόμητο (εντός), Παναιτωλικό (εκτός), Ξάνθη (εντός), Λαμία και ΑΕΛ (εκτός). Πρόγραμμα με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Και για το λόγο αυτό θα είναι σημαντική επιτυχία για τους «ερυθρόλευκους» να πορευτούν στο μονόδρομο των επιτυχιών έως το «φινάλε» της περιόδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα