«Ο ΠΑΟΚ είχε ομοιογένεια, ο Ολυμπιακός την έψαχνε»

Ο πρώην προπονητής των Δόξας Δράμας και Αστέρα Τρίπολης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena FM 89.4» για το πρωτάθλημα της Super League και τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Αναλυτικά:

Για τον ΠΑΟΚ, που είναι πρωτοπόρος και έχει μία φοβερή πορεία φέτος και ποιο είναι το πλεονέκτημά του:
«Είναι ο προγραμματισμός από τις δύο προηγούμενες σεζόν: προετοίμαζε μία ομάδα ο ΠΑΟΚ, δεν έκανε μεγάλες αλλαγές στον βασικό του
κορμό. Πήρε ένα βασικό κορμό ομάδος, με καλούς παίκτες, επένδυσε πάνω σε αυτά τα παιδιά και το βρήκε μπροστά του. Ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει την ομοιογένειά και τα πατήματά του στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είχε ομοιογένεια, σταθερό κορμό, καλούς παίκτες».

Για το αν ενόψει της νέας σεζόν παραμείνει ο βασικός κορμός και ο προπονητής, θα έχει το ίδιο πλεονέκτημα:
«Βεβαίως, και αυτό πρέπει να γίνει. Πρέπει ν’ ανανεώσουν 8-9 παίκτες».Για το ότι είναι μεγάλοι ηλικιακοί οι παίκτες του βασικού κορμού: «Μπορείς να φέρεις έναν ποιοτικό και πιο νέο στόπερ, που θα ξεκουράζει τον Βαρέλα. Δεν πρέπει κάποια ομάδα να κάνει πάνω από 5-6 μεταγραφές, να έχει τριετή συμβόλαια, που θα έχεις μια ομάδα με ομοιογένεια και θα βάζεις πινελιές».

Για το πώς βλέπεις τους ημιτελικούς:

«Υπάρχουν τα φαβορί που είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αλλά το ποδόσφαιρο δεν παίζεται στην ιστορία. Σε διπλούς αγώνες πολλά μπορούν αν συμβούν. Υπάρχουν παραδείγματα στο παρελθόν που μας τα έχουν δείξει και θα πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι για τις δύο ομάδες. Μπορούμε να θυμηθούμε πολλές εκπλήξεις.

Πρέπει όλες οι ομάδες να είναι σοβαρές, να ξεχάσουν τι έχει συμβεί στο πρωτάθλημα. Έχουμε μία ομάδα που κινδυνεύει να πέσει και φτάνει στον τελικό του κυπέλλου. Είναι διαφορετική διοργάνωση και διαφορετική ψυχολογία έχουν και οι παίκτες. Ο Αστέρας ανεβαίνει με την ψυχολογία ότι είναι ο αγώνας της χρονιάς και αυτό τον καθιστά πολύ επικίνδυνο».
Για το πώς ο Αστέρας Τρίπολης είναι 12ος:

«Σε αυτές τις ερωτήσεις είναι ικανοί ν’ απαντήσουν όσοι ζουν την ομάδα από μέσα. Εγώ έχω λίγο φύγει από τα δρώμενα της ομάδας. Δεν μπορώ να κατανοήσω ακριβώς τι έχει συμβεί. Σαφώς είχε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή και παρ’ ότι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ήταν άτυχος. Προκύπτει μία απουσία στην επίθεση, αλλά καλό είναι να μην διατυπώνουμε κρίσεις χωρίς να είμαστε μέσα στην ομάδα».
Για το ότι για τον Αστέρα, ίσως και για τη Λαμία, είναι τα ματς της χρονιάς:

«Είναι υψηλό το κίνητρο. Ο μικρότερος είναι και πιο διψασμένος. Η Λαμία δεν παίζει με το άγχος του υποβιβασμού και μπορεί να τα δώσει όλα στα δύο ματς, ενώ ο Αστέρας μπορεί να προφυλάξει παίκτες και να τους κρατήσει για το πρωτάθλημα. Επίσης, έχει οδηγό και ψυχολογία τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση είναι η Λαμία».

Για τον Άρη και αν είναι επιτυχία το ότι είναι στην 5άδα:

«Εμένα μου άρεσαν οι μεταγραφές του καλοκαιριού στον Άρη, αλλά και οι προσθήκες του Ιανουαρίου. Είναι πετυχημένο το τμήμα σκάουτινγκ. Αν και ξεκίνησε καλά, έκανε μία αγωνιστική κοιλιά τον Νοέμβριο και δεν μπορούσε να επιβληθεί του αντιπάλου μέσα στο γήπεδο.

Το θέμα είναι ότι ο Άρης έχει ξαναποκτήσει δυναμική, έχει βρει τα πατήματά του, έχει ψυχολογία και εκπέμπει μία υγεία. Είναι επιτυχία να τερματίσει στις πρώτες θέσεις και να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά θα είναι για άλλους λόγους, οικονομικούς».
Για τον Τόνσο:

«Ο Τόνσο απέδειξε στον Αστέρα πως μπορεί να συνδέσει τα χαφ με τους επιθετικούς. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Ο κ. Παντελίδης εκτίμησε όλες τις δυνατότητές του και τον πήρε στον Άρη. Αυτήν την στιγμή ο Αστέρας έχει μείνει ορφανός από έναν παίκτη σαν τον Τόνσο. Είναι ένας παίκτης που συνδέει τις γραμμές, σαν δεύτερος φορ και σαν οργανωτής».
Keywords
Τυχαία Θέματα