Ο παίκτης που είπε όχι σε Μάντσεστερ Γ. και Ρεάλ Μαδρίτης! (pic&vid)

Ο παίκτης που είπε όχι σε Μάντσεστερ Γ. και Ρεάλ Μαδρίτης! (pic&vid)mkouzoulΠέμ, 03/04/2021 - 21:06

Ένας παίκτης, κατάφερε να πει όχι, στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αλλά και την Ρεάλ Μαδρίτης! 

Αυτός ο παίκτης, “ματώνει” για μια ομάδα. Τη Μίλαν.  

Για τον Πάολο Μαλντίνι θα ήταν ανέντιμο να προδώσει την κληρονομιά της οικογένειας του.  

Ο Σερ Άλεξ Φέργκισον είχε αναφέρει:  

“Προσπάθησα ν΄αποκτήσω τον Πάολο Μαλντίνι, αλλά η απάντηση του πατέρα του ήταν εκπληκτική. Μου είπε: “Ο παππούς μου ήταν Μίλαν, ο πατέρας μου ήταν Μίλαν,

είμαι Μίλαν, ο γιός μου είναι Μίλαν. Ξέχασε το”. 

Η Μάντσετερ Γιουνάιτεντ όμως δεν ήταν η μοναδική ομάδα που απέρριψε ο Μαλντίνι.  

“Ο μόνος σύλλογος που θα μπορούσα να βρω την ίδια παράδοση όπως η Μίλαν, αλλά και η φιλοδοξία, ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν το έκαναν ήμουν 34”.  

Εκείνη την περίοδο ο Πάολο Μαλντίνι δεν χρειάζονταν τον πατέρα του για να αρνηθεί την πρόταση αυτή. Το γεγονός πως είχε αρνηθεί τις δύο καλύτερες ομάδες στον κόσμο, απέδειξε την αγάπη που είχε για την ομάδα του 

Μόνο κάποιος που μοιράζεται την ίδια αγάπη θα μπορούσε να καταλάβει τις αποφάσεις αυτές που πήρε.  

Ο Τσεζάρε Μαλντίνι, ο πατέρας του Πάολο, ανήκει επίσης στον κλειστό κύκλο των παικτών που αγωνίστηκαν μόνο για μια ομάδα. Μάλιστα ο Πάολο βραβεύτηκε το 2016 για το γεγονός αυτό!  

Ήταν ο Τσεζάρε, που έδωσε την κρίσιμη καθοδήγηση στον Πάολο όταν ήταν μικρός. Ίντερ ή Μίλαν. Η απάντησή του είναι προφανής πλέον και άλλαξε την ζωή του Πάολο Μαλντίνι. Όταν ήταν 16 χρονών, η καριέρα του ξεκίνησε αρκετά δύσκολα.  

“Ξεκίνησα παίζοντας με ποδοσφαιρικά παπούτσια που ήταν μικρότερα. Ακόμη θυμάμαι πόσο πονούσαν τα πόδια μου”. 

Ο πόνος δεν ήταν μόνο σωματικός, αλλά και ψυχολογικός, καθώς όλοι θεώρησαν, πως ο νεαρός τότε Πάολο, αγωνίζονταν επειδή ήταν ο γιός του Τσεζάρε".  

 

Ωστόσο αυτός ο νεαρός κατάφερε ν΄αποδείξει πως άξιζε ν΄αγωνίζεται και κέρδισε τις καρδιές των φίλων της Μίλαν!  

Κατέκτησε 5 Τσάμπιονς Λιγκ, επτά πρωταθλήματα Ιταλίας 2 διηπειρωτικά 4 Σούπερ Καπ 1 Κύπελλο Ιταλίας, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ο Ιταλός, έγινε από τους πλέον εμβληματικούς αμυντικούς στον κόσμο!  

Όπως ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, έτσι και ο Μαλντίνι, ξεχώριζαν για την παρουσία τους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων! Η μακρά του πορεία με τη Μίλαν, μόνο τον ανέβαζε στα μάτια των φίλων του ποδοσφαίρου και όχι μόνο της Μίλαν.  

Αλλά όπως κάθε ιστορία αγάπης, το τέλος δεν ήταν ιδανικό.... 

 Αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε παιχνίδι κόντρα στην Ρόμα, στις 24 Μαΐου του 2009 όμως αντί οι “τιφόζι” να του πουν το αντίο που άξιζε, αποφάσισαν με πανό και αποδοκιμασίες να λύσουν κάποιες διαφορές του παρελθόντος. Ο Πάολο Μαλντίνι απογοητεύτηκε από την έλλειψη στήριξης τόσο του κόσμου όσο και από την διοίκηση.  

Παρά τις διαφορές, τ΄όνομα του Πάολο Μαλντίνι θα είναι πάντα συνδεδεμένο με τη Μίλαν. 

Βέβαια στο τελευταίο του ματς, στην ήττα με 3-2 από τη Ρόμα, οι περισσότεροι φίλοι της Μίλαν, χειροκρότησαν σε Standing Ovation τον Πάολο Μαλντίνι, μόνο ένα μικρό κομμάτι εξέφρασε την αντίθεσή του.  

Σύμφωνα με τους κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη, ο Μαλντίνι ήταν ο κορυφαίος αμυντικός!  

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, τόνισε: “Ο Μαλντίνι ηταν ο καλύτερος και πιο σκληρός αμυντικός που αντιμετώπισα ποτέ. Τα είχε όλα, ήταν ολοκληρωμένος αμυντικός, ήταν έξυπνος και δυνατός. 

Ακόμη και ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, που είχε την ικανότητα να περάσει από μόνος του όλη την άμυνα μιας ομάδας, είχε μόνο καλά λόγια να πει:  

“Πάντα είχα δυσκολίες όταν αντιμετώπιζα τον Μαλντίνι. Ήταν ο καλύτερος αμυντικός που αντιμετώπισα ποτέ στην καριέρα μου. Άξιζε να κερδίσει το βραβείο του παίκτη της χρονιάς πολλές φορές”. 

Ο Ρομπέρτζο Μπάτζιο όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν ο καλύτερος αμυντικός που είχε αντιμετωπίσει τόνισε:  

“Ο Πάολο Μαλντίνι. Όταν τον έβλεπες ήξερες πως δεν θα περάσεις. Ήταν τεράστιος. Ήταν δυνατός με το κεφάλι με το δεξί με το αριστερό πόδι. Έπρεπε να βάλεις μαζί 15 παίκτες για να φτιάξεις έναν όπως αυτός”.  

Φυσικά και ο γιος του, Ντάνιελ, βρίσκεται και αυτός στη Μίλαν! 

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Milan- Ποδόσφαιρο Off Off mkouzoul Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ AC Milan ΙΤΑΛΙΑ Ένας παίκτης, κατάφερε να πει όχι, στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αλλά και την Ρεάλ Μαδρίτης!  Article publish on Πέμ, 03/04/2021 - 21:06 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα