Ο Ντε Κολό πήρε πίσω το πλεονέκτημα (video)

Ο αφιονισμένος Νάντο Ντε Κολό πέτυχε 14 από τους 28 πόντους του στην τέταρτη περίοδο και έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της ΤΣΣΚΑ στη Βιτόρια με 84-77. Μία νίκη από το φάιναλ - φορ απέχει πλέον η "αρκούδα".

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια της σεζόν έγινε στην Φερνάντο Μπουέσα Αρένα. Η ΤΣΣΚΑ μπήκε χορεύοντας στο παρκέ, βομβάρδιζε με τρίποντο το βάσκικο καλάθι
και πήρε πολύ γρήγορα διψήφιο προβάδισμα (6-17, 14-24), κρύβοντας παράλληλα το καλάθι από τους γηπεδούχους.

Χίλιαρντ και Πουαριέ βοήθησαν, όμως ο Χίγκινς έστελνε τη διαφορά στο +13 για την ομάδα του Ιτούδη στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, δηλαδή στην υψηλότερη τιμή της. Τα τρίποντα του Χίλιαρντ και η δημιουργία του Σίλντς έδωσαν επιλογές στη Μπασκόνια, ενώ κάτω από τα δύο καλάθια δέσποζε ο Πουαριέ με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ από το ημίχρονο. Εντούτοις ο Ντε Κολό από τη μία και ο Χάινς από την άλλη κράτησαν όρθια την ΤΣΣΚΑ, που πήγε στα αποδυτήρια με +7, 39-46.

Όταν σίγησε ο Ντε Κολό, η Μπασκόνια βρήκε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά και να φτάσει σε απόσταση ενός σουτ (51-54). Ο Κουρμπανοφ έδωσε σποραδικές λύσεις με 6 πόντους, αλλά με τον Ροντρίγκεθ άστοχο, το 59-62 του 30΄ προμήνυε ντέρμπι.

Η εκκίνηση της τέταρτης περιόδου έβαλε φωτιά στο γήπεδο, αφού ο Ματ Τζάνινγκ με δύο σερί τρίποντα έδινε για πρώτη φορα προβάδισμα στους γηπεδούχους (65-62). Κάπου εκει ξεκίνησε το κρεσέντο του Ντε Κολό, ο οποίος έβαλε 12 σερί πόντους (!) για την ΤΣΣΚΑ, φέρνοντας την στο 67-71! Την ώρα που οι Ισπανοί δεν είχαν σκοράρισμα από Χουέρτας (1/7 σουτ) και Βιλδόσα (0/5 τρίποντα) και τα περίμεναν όλα από τους ψηλούς, οι Ρώσοι έβρισκαν απροσδόκητη βοήθεια από τον Τζοέλ Μπολομπόι. Ο Ρωσοαφρικανός μπηκε στο ματς στο 35΄ λόγω των 5 φάουλ του Χάντερ και των 4 του Χάινς και έδωσε σπουδαίες λύσεις απέναντι σε Φόγκτμαν και Πουαριέ.

Στο φινάλε μίλησε η κλάση του Χίγκινς, που με 4 "ψυχρους" πόντους σιγούρεψε τη νίκη της ομάδας του, η οποία πήρε πίσω το πλεονέκτημα της έδρας και πλέον έχει δύο ευκαιρίες να πάρει τη νίκη που θα την στείλει στο F4.
Keywords
Τυχαία Θέματα