Πιτίνο: Κατάθεση που δικαιώνει τον Αμερικανό προπονητή

Ο Ρικ Πιτίνο έχει το μυαλό του στον Παναθηναϊκό, αλλά η αλήθεια είναι ότι η σκέψη του τρέχει και στις ΗΠΑ όπου διεξάγεται η δίκη για το περίφημο σκάνδαλο του Πανεπιστημίου Λούιβιλ όπου εμπλέκεται και ο 66χρονος προπονητής.

Η όλη ιστορία αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία του Αμερικανού προπονητή. Το Πανεπιστήμιο κατηγορήθηκε επίσημα το 2017 ότι… έδινε χρήματα κάτω από το τραπέζι (απαγορεύεται αυτό) σε παίκτες για να φοιτήσουν εκεί και να παίξουν στην ομάδα

μπάσκετ. Μάλιστα οι καταγγελίες αυτές έκαναν το NCAA να αφαιρέσει από το Λούιβιλ τον τίτλο που είχε πάρει η ομάδα το 2013 με τον Πιτίνο στον πάγκο. Μέσα σε όλα κατηγορούμενος βρέθηκε και ο Αμερικανός κόουτς και αυτός ήταν ο λόγος που απολύθηκε και δεν έχει ξαναδουλέψει από τότε.

Η δίκη της υπόθεσης έχει ξεκινήσει στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης και σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ μια κατάθεση ενός σημαντικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, μαζί με μια μεγάλη αθλητική εταιρεία, φαίνεται να δικαιώνει τον Πιτίνο και να ενισχύει το τεκμήριο της αθωότητάς του.

Ο Κρίστιαν Ντόκινς φέρεται να έχει καταθέσει στο FBI (η κατάθεσή του αποτελεί κομμάτι της δίκης) ότι ο Πιτίνο δεν ήξερε τίποτα για τα… λαδώματα. Ο Ντόκινς φέρεται να είπε: «Ο Ρικ Πιτίνο πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν ήξερε τι γινόταν. Δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι γινόταν στο Πανεπιστήμιο».

The post Πιτίνο: Κατάθεση που δικαιώνει τον Αμερικανό προπονητή appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα