Ο νόμος του Άνφιλντ

Η ομάδα του Κλοπ στηρίχθηκε και πάλι στην άνεση με την οποία βρίσκει τα αντίπαλα δίχτυα για να πετύχει τη δεύτερη νίκη της στους φετινούς ομίλους και να φτάνει τους 6 βαθμούς. Στο 11’ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλάχ, αλλά ο Αιγύπτιος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μπόργιαν.

Στο 20ο λεπτό οι «κόκκινοι» έθεσαν τα θεμέλια της νίκης , ο Σακίρι βρήκε στην κίνηση τον Ρόμπερτσον από την αριστερή πλευρά, ο Άγγλος είδε τον Φιρμίνο στην «καρδιά» της σερβικής άμυνας, ο Βραζιλιάνος μετά από προσποίηση σούταρε προς την εστία, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα στον Κρστιτς
και κατέληξε στα δίχτυα των πρωταθλητών Σερβίας.

Από την εκκίνηση της προηγούμενης σεζόν, ο Φιρμίνο έχει εμπλακεί σε 19 γκολ στο Champions League -12 γκολ και 7 ασίστ σε 16 ματς- ουδείς άλλος έχει τέτοια επίδοση.
Προτού φύγει το ημίχρονο, η φιναλίστ του προηγούμενου Champions League βρήκε και δεύτερο γκολ, με το Σαλάχ να τελειώνει τη φάση μετά την ασίστ του Σακίρι.

Το όποιο ενδιαφέρον έσβησε στη φάση του 50’, όταν ο διαιτητής Ζίμπερτ έδωσε πολύ αυστηρό πέναλτι στη Λίβερπουλ, για μαρκάρισμα του Στόικοβιτς επί του Μανέ, με τον Σαλάχ να ευστοχεί και να φτάνει τα 50 γκολ σε 65 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τον αγγλικό σύλλογο. Είχε να σκοράρει δις σε αναμέτρηση από τον περασμένο Απρίλιο.

Στο 76’ ο Ζίμπερτ έδωσε και δεύτερο πέναλτι στη Λίβερπουλ, για χέρι του Μπεν, ωστόσο ο Μπόργιαν απέκρουσε με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, αλλά στο 80’ ο Αφρικανός πήρε την…εκδίκησή του διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

3ος ΟΜΙΛΟΣ Champions League, 3η Αγωνιστική

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 4-0

Anfield, Λίβερπουλ, Αγγλία

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ

Κίτρινες κάρτες: Στόικοβιτς (50’), Κρστιτς (55’), Γιόβιτσιτς (74’), Γιόβαντσιτς (86'), Γκόμπελιτς (88').

Κόκκινες κάρτες:

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον - Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ (αρχ.), Ρόμπερτσον (82' Μορένο) - Σακίρι (68’ Λαλάνα), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ - Σαλάχ (73’ Στάριτζ), Φιρμίνο, Μανέ

Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ

Ερυθρός Αστέρας (4-2-3-1): Μπόργιαν - Στόικοβιτς (αρχ.), Μπάμπιτς, Ντέγκενεκ, Γκόμπελιτς – Κρστιτς, Γιόβιτσιτς (75' Τσάουσιτς) - Σέρνιτς, Εμπεσίλιο, Μπεν (81' Σίμιτς) - Μπόακε

Προπονητής: Βλάνταν Μιλόγεβιτς
Keywords
Τυχαία Θέματα