Ο Μουρίνιο μαθαίνει γερμανικά

Ο Ζοσέ Μουρίνιο φροντίζει να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο του με μαθήματα γερμανικών, δείχνοντας πως θέλει να είναι έτοιμος για μια ενδεχόμενη πρόκληση από τη Γερμανία. Αν και ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια ομάδα στη συγκεκριμένη χώρα, η οποία να τον συγκινεί για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία, ο ξένος Τύπος αναφέρει πως η συγκεκριμένη επιλογή του έμπειρου τεχνικού, ίσως αποκαλύπτει κάτι από το μέλλον του. Ο πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει μέχρι στιγμής στα χέρια του κάποια πρόταση, η οποία να τον ικανοποιεί και παραμένει χωρίς ομάδα. Παράλληλα, ο ίδιος
αποκάλυψε πως του αρέσει να διαβάζει Κάρολο Δαρβίνο.

Αρχικά, ο Μουρίνιο δήλωσε: “Είναι πολύ σημαντικό για κάθε άνθρωπο να διαβάζει. Μου αρέσει να μελετώ συγγραφείς διαφόρων περιόδων και πρόσφατα ένας φίλος μου είπε να διαβάσω Κάρολο Δαρβίνο. Έχει γράψει ότι δεν είναι το πιο δυνατό είδος αυτός που επιβιώνει, ούτε το πιο έξυπνο, αλλά αυτό που προσαρμόζεται στην αλλαγή. Και αρκετές φορές η αλλαγή δεν είναι πάντα για καλό, κάποιες φορές αλλάζουμε προς το χειρότερο, αλλά είναι σημαντικό να το αντιλαμβάνεσαι και να προσαρμόζεσαι”.

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε: “Για έναν Πορτογάλο είναι εύκολο να μάθει ισπανικά και ιταλικά. Τα γαλλικά και τα αγγλικά δεν είναι καθόλου εύκολα και τα γερμανικά πολύ δύσκολα. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα γυρίσω στο Λονδίνο, θα κάνω μαθήματα δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Για ποιο λόγο θα μάθω γερμανικά; Ειλικρινά όχι επειδή σκέφτομαι να πάω στη Μπούντεσλιγκα. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα εκεί να περιμένει. Απλά μου αρέσει να μαθαίνω”.
Keywords
Τυχαία Θέματα