Ο Μελ Γκίμπσον και ο Βινς Βον είναι τα «Δύο Πρόσωπα του Νόμου»

Μελ Γκίμπσον και Βινς Βον περνούν στην άλλη πλευρά του νόμου, σε μια καταιγιστική περιπέτεια, με έντονο ρυθμό και στυλιζαρισμένη χρήση της βίας, σε σκηνοθεσία του Σ. Κρεγκ Ζάλερ, ο οποίος ήδη από το ντεμπούτο του, με το «Τσεκούρι από Κόκκαλο», άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (τον υποδύεται ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ, Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος

συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο. Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά.

Τα «Δύο Πρόσωπα του Νόμου» αποτελούν το δεύτερο σενάριο που έγραψε ο Σ. Κρεγκ Ζάλερ μετά το εντυπωσιακό σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Τσεκούρι από Κόκκαλο». Αν και αντιμετώπισε πολλές καθυστερήσεις και δυσκολίες στην πραγματοποίηση αυτής της ταινίας, ήταν εξαιρετικά απολαυστικό να βλέπει το σενάριό του να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Στη δεύτερη ταινία του «Καυγάς στο Μπλοκ 99» (όπου πρωταγωνιστούσε και πάλι ο Βινς Βον) επαναπροσδιόρισε και όρισε την σκηνοθετική του ταυτότητα. Ο δημιουργός, αναφέρει σχετικά:

«Και οι δύο ταινίες μου καταδεικνύουν την ανάγκη μου να φτιάχνω έργα πλούσια σε δράση, πολλαπλές οπτικές γωνίες, σύνθετους χαρακτήρες, σκηνές που αναπνέουν και στιγμές δράματος, κωμωδίας και έκπληξης. Η τρίτη μου ταινία ήθελα να είναι γεμάτη αγωνία, δράμα και περιπέτεια. Κανένα δικό μου σενάριο δεν δείχνει το συνεχές ενδιαφέρον μου για τους πολύπλοκους χαρακτήρες όσο το "Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου’"».


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα