Ο κορυφές του Ινγκασον

Ο κορυφές του Ινγκασον gpagosΠαρ, 03/12/2021 - 20:00

Μια πρώτη -γρήγορη- προσέγγιση δείχνει αμέσως το εξής: Ο Ινγκι Ινγκασον είναι ο παίκτης που έχει αρχίσει -ως βασικός- τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλον παίκτη του ΠΑΟΚ στη σεζόν. 

Κι επίσης… Με έξι γκολ (πέντε στο Πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο) διανύει την παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

Υπάρχουν κι άλλα όμως...

Για τα γκολ

πάντως, όπως και ο ίδιος έχει πει στην κάμερα των καναλιών Novasports, πρωτίστως τον ενδιαφέρει η άμυνα. “Αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα είμαι χαρούμενος. Επί προσωπικού προτιμώ να μην δέχεται γκολ η ομάδα μου”. 

Για τα γκολ προσθέτει: “Είναι ωραίο μια ομάδα να έχει αμυντικούς που σκοράρουν”. 

Σε όλα βασικός, κανένα αλλαγή 

Ο Ινγκασον μαζί με τα έξι γκολ είναι και ο παίκτης που έχει 31 παιχνίδια στη σεζόν ως βασικός. Όλες του οι συμμετοχές 31/31 είναι ως βασικός και σε κανένα παιχνίδι δεν έγινε αλλαγή. 

Κανείς άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ δεν έχει τόσα παιχνίδια ως βασικός. Ο δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Σβαμπ με 30 και τρίτος είναι ο Τζόλης με 29. 

Κι άλλες πρωτιές

Όπως προκύπτει από τους αριθμούς, ο Ινγκασον ήταν βασική επιλογή και με Αμπέλ Φερέιρα (σε σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα) και με Πάμπλο Γκαρσία, με τετράδα στην άμυνα, πάντα ως ο δεξιός κεντρικός αμυντικός. 

Ο 28χρονος Ισλανδός, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της OPTA, έχει κι άλλες πρωτιές στο Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και κάποιες από αυτές αποτυπώνουν την αμυντική του ικανότητα αλλά και τη συμμετοχή του στο “ψηλό” παιχνίδι. 

-Είναι ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ, σε λεπτά συμμετοχής και στο Πρωτάθλημα αλλά και στη σεζόν. Ακολουθούν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Σβαμπ και ο Τζόλης 

-Είναι ο παίκτης που έχει πάει στις περισσότερες εναέριες μονομαχίες, συνολικά 91. Ο δεύτερος είναι ο Σφιντέρσκι με 54 και ακολουθεί ο Βαρέλα με 47. 

-Είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες με 62, ακολουθεί ο Βαρέλα με 32. 

-Είναι ο παίκτης που, αμυντικά, έχει κρίνει τις περισσότερες φάσεις με τις κεφαλιές, στο σύνολο 23, ακολουθεί ο Μιχαηλίδης με 12. 

Οι παρτενέρ του 

Στα 28 παιχνίδια με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο, ο Ισλανδός είναι παρών στα 21. Οι παρτενέρ του είναι οι εξής: 

Ινγκασον-Βαρέλα9Ινγκασον-Κρέσπο6Ινγκασον-Μιχαηλίδης6

 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off gpagos Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ινγκι Ινγκασον ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Η γεμάτη σεζόν που κάνει ο Ινγκι Ινγκασον φαίνεται από τις πρωτιές που έχει σε επιμέρους κατηγορίες και το πόσο επιδραστικός είναι ο ρόλος του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ Article publish on Παρ, 03/12/2021 - 20:00 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα