Ο Κορεάτης που θα αλλάξει το τένις!

O Χίον Τσανγκ χρωστάει πολλά στο τένις! Ο γεννημένος το 1996 Νοτιοκορεάτης βελτίωσε την όραση του παίζοντας το αγαπημένο του σπορ. Όταν ήταν παιδί ένας γιατρός συνέστησε στους γονείς του να παρακολουθεί συνεχώς το πράσινο χρώμα για να ξεπεράσει ένα πρόβλημα στην όραση. Ο πατέρας του, παλιός τενίστας, σκέφτηκε πως η ενασχόληση με το τένις ήταν η λύση στο πρόβλημα, καθώς ο πιτσιρικάς έπρεπε να ακολουθεί συνεχώς το μπαλάκι.

Όμως ο Τσάνγκ χρωστάει και κάτι άλλο
στο αγαπημένο του σπορ. Το 2014 ο νόμος της Νότιας Κορέας τον υποχρέωνε να καταταγεί υποχρεωτικά για στράτευση. Η εξαιρετική του επίδοση στους Ασιατικούς Αγώνες και η κατάκτηση του τουρνουά του διπλού, τον γλίτωσε απ' το "χακί", καθώς λόγω της επιτυχίας του χρησιμοποίησε το σχετικό "παραθυράκι".

Ο Τσανγκ αρχίζει να ξεπληρώνει τα παραπάνω γραμμάτια στο τένις, με την απόδοση του στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν. Μεγάλος φαν του Νόβακ Τζόκοβιτς, είχε την ευλογία να τον αποκλείσει με το απίθανο 3-0 σετ και να πάρει την πρόκριση, ως ο πρώτος Νοτιοκορεάτης της ιστορίας στα προημιτελικά του θεσμού!

Το 2015 έκανε το πρώτο μεγάλο άλμα της καριέρας του και σκαρφάλωσε 122 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ ολοκλήρωσε εκείνη τη σεζόν στο νούμερο 51 του κόσμου. Πριν μπει στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν βρισκόταν στο νούμερο 58 και το τέλος του θα τον βρει πολύ ψηλότερα. Ο Τζόκοβιτς τον χαρακτήρισε "παίκτη top 10" και εκείνος μάλλον κοιμήθηκε ευτυχισμένος το ίδιο βράδυ, καθώς ο Σέρβος αποτελεί το ίνδαλμα του.

Πρόσωπα σαν τον Τσανγκ είναι αναγκαία για το παγκόσμιο τένις. Ο ίδιος μιλώντας για τη δημοφιλία του τένις στη Νότια Κορέα, θεωρεί πως δεν είναι ιδιαιτέρως διάσημο και πως θέλει να το ανεβάσει ψηλότερα από ποτέ. Ήδη έχει προκαλέσει έναν μικρό πανικό, ο οποίος όσο ο Τσανγκ παραμένει στη Μελβούρνη, γίνεται εντονότερος πίσω στη χώρα του. Το ταξίδι του στο Αυστραλιανό Όπεν συνεχίζεται με αντίπαλο τον Αμερικανό Τένις Σάντγκρεν στα προημιτελικά. Όχι άσχημα για τον πιτσιρικά που ξεκίνησε να παίζει για θεραπευτικούς λόγους, για να βρει στη διαδρομή το κινητήριο καύσιμο της ζωής του!
Keywords
Τυχαία Θέματα