Ο ιδιοφυής Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (pic+vid)

Τρίτος στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης με 81 γκολ, ο άσος της Μπάγερν σκόραρε τρεις φορές σε αυτή την εμφάνιση ορόσημο και έγινε ο 6ος παίκτης που πετυχαίνει γκολ στην 100η του εμφάνιση στη διοργάνωση, μετά τους Ανρί, Ιμπραχίμοβιτς, Κρόος, Ρονάλντο και Πίρλο.
Στο ματς με τη Μπενφίκα ο 33χρονος

έγινε ο 42ος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 100 παιχνίδια, με επικεφαλής τον Κριστιάνο Ρονάλντο (179).

Είπαν για τον «Λέβα»
«Αξίζει τη Χρυσή Μπάλα και στα μάτια μου πρέπει να κερδίσει το βραβείο, γιατί έπαιξε απίστευτα σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια όσο κανένας άλλος».
Γιούλιαν Νάγκελσμαν, προπονητής της Μπάγερν
«Είναι πολύ σημαντικός, καθώς με την ποιότητα του, έχει ανεβάσει το επίπεδό μας και μπορείτε να δείτε ότι μια χώρα να βασίζεται σε αυτόν. Είναι πάντα ένα πολύ λογικό αγόρι, θέλει πάντα να παίζει. Μπορείτε να δείτε όλα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα. Πρέπει να έχει πειθαρχία, φιλοδοξία, χρειάζεται πάντα να πιέζει τον εαυτό του στο μέγιστο».
Πάολο Σόουζα, προπονητής της Εθνικής Πολωνίας

«Είναι ένας από τους πιο επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχω δουλέψει ποτέ. Τρώει, κοιμάται και προπονείται για να κάνει σωστά τη δουλειά του. Δεν τραυματίστηκε ποτέ γιατί επικεντρώνεται τόσο πολύ στη σωστή διατροφή και τη σωστή προετοιμασία».
Πεπ Γκουαρντιόλα, πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου
«Είναι ένας από τους καλύτερους, ίσως ο καλύτερος, επιθετικός στον κόσμο. Σκοράρει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και φυσικά πιστεύω ότι του αξίζει να είναι στην κορυφή και να μιλάμε όπως μιλάμε για τον Μέσι και τον Ρονάλντο».
Νταβίντ Αλάμπα, πρώην αμυντικός της Μπάγερν

«Ένα από τα πιο σημαντικά του προσόντα είναι ότι βρίσκεται πάντα με την πλάτη στο γκολ, θωρακίζει την μπάλα. Το γεγονός ότι έχει γίνει επιθετικός παγκόσμιας κλάσης οφείλεται στην εργασιακή του ηθική στις προπονήσεις και στις φιλοδοξίες του. Ο τρόπος που παρακινεί τον εαυτό του είναι εξαιρετικός».
Γιούργκεν Κλοπ, πρώην προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ
«Ήταν πολύ αδύνατος, τα πόδια του ήταν σαν ραβδιά και πάντα φοβόμουν ότι θα του τα έσπαγαν οι άλλοι. Ήθελα να είναι πιο δυνατός σωματικά και μάλιστα τον συμβούλεψα να φάει περισσότερο μπέικον! Θυμάμαι μια σεζόν η ομάδα μου έβαλε 158 γκολ, ο Ρόμπερτ σημείωσε τα μισά από αυτά».
Κριστόφ Σικόρσκι, προπονητής του Λεβαντόφσκι στη Βαρσόβια Βαρζάβα

Τρέχων απολογισμός
Με Πολωνία: 127 συμμετοχές, 72 γκολ
Διασυλλογικές διοργανώσεις UEFA: 124 συμμετοχές, 88 γκολ
Εγχώριες διοργανώσεις: 547 συμμετοχές, 404 γκολ

Με Ντόρτμουντ
=Τον Μάρτιο του 2013, κατέρριψε το ρεκόρ του Κονιέτζκα σκοράροντας σε 12 διαδοχικούς αγώνες πρωταθλήματος της Ντόρτμουντ.
= Έγινε ο πρώτος παίκτης που πέτυχε τέσσερα γκολ σε ημιτελικό αγώνα του UEFA Champions League καθώς η Ντόρτμουντ κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-1 στις 24 Απριλίου 2013. Ο μόνος άλλος Πολωνός που έκανε χατ-τρικ εναντίον των «μερένγκες» ήταν ο Γιαν Ουρμπάν, με την Οσασούνα τον Δεκέμβριο του 1990.
= Έφυγε από την Ντόρτμουντ ως ο πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ του συλλόγου, με 18 γκολ (ρεκόρ που έσπασαν στη συνέχεια οι Μάρκο Ρόις και Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι +vid,robert levantofski +vid