Ο Γουάνγκ Μπινγκ χαρτογραφεί τη σκληρή όψη της σύγχρονης κινεζικής πραγματικότητας

Ο Γουάνγκ Μπινγκ, ανασύροντας μνήμες από τα δικά του επώδυνα παιδικά βιώματα, δίνει βήμα στους απόκληρους της κοινωνίας, στα αθέατα θύματα ενός απάνθρωπου μηχανισμού εκμετάλλευσης. Εντάσσοντας αρμονικά το ακατέργαστο συναισθηματικό φορτίο των εικόνων του σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ιστορικής συνειδητότητας, ο Κινέζος σκηνοθέτης διαμορφώνει μια προσωπική αισθητική που εκκινά από το προσωπικό και καταλήγει στο πανανθρώπινο.

Το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί να

ανακαλύψουμε τη μαγεία των εικόνων του Κινέζου σκηνοθέτη, Γουάνγκ Μπινγκ / Wang Bing, μέσα από το αφιέρωμα που πραγματοποιεί φέτος στο έργο του, το οποίο χαρτογραφεί τη σκληρή όψη της σύγχρονης κινεζικής πραγματικότητας.

Οι ταινίες του αφιερώματος:

Δυτικά των Γραμμών (Tie Xi Qu: West of the Tracks - 2003)
Ένα κινηματογραφικό τεκμήριο για την κατάρρευση του μεγαλύτερου και πιο ιστορικού βιομηχανικού κέντρου της Κίνας στο λυκόφως του 20ού αιώνα. Γυρισμένο κρυφά μεταξύ 1999 και 2001, αυτό το τρίπτυχο καταγράφει την απουσία εν τω γίγνεσθαι, ακολουθώντας τους εργάτες που δουλεύουν προσωρινά στα εργοστάσια που ετοιμάζονται να κλείσουν και αποτυπώνοντας βασανιστικά τα φαντάσματα μιας νέας εποχής.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα