Ο κύκλος των τραυματισμένων παικτών

Έως και τον Ιανουάριο, λιγοστά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Πέδρο Μαρτίνς εξαιτίας προβλημάτων τραυματισμού των παικτών του. Ωστόσο, στη συνέχεια ολοένα και άνοιγε ο κύκλος των τραυματισμών.

Η αρχή έγινε με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος παραμονή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ υπέστη μυϊκό τραυματισμό και έτσι έχασε όλα τα κρίσιμα ματς του Φεβρουαρίου. Σίγουρα η απουσία του στοίχισε στους «ερυθρόλευκους», καθώς ήταν εκ των κορυφαίων παικτών τους στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ,
ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση. Αναμένεται να επιστρέψει στη δράση στις αρχές της επόμενης σεζόν. Ήταν άλλη μία σοβαρή απώλεια για τον Μαρτίνς.

Στο ίδιο ματς τραυματίστηκε και ο Βούκοβιτς, ενώ στη ρεβάνς με την Ντιναμό αποχώρησε ο Ζιλ Ντίας με πρόβλημα τραυματισμού. Έτσι, οι μόνες «καθαρές» επιλογές για τις θέσεις των εξτρέμ ήταν ο Ποντένσε και ο Μασούρας.

Στη συνέχεια, ο Μαρτίνς υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει και τον Γκερέρο στα «φτερά», αλλά και τον Κούτρη με ανάποδο πόδι στο δεξί άκρο της άμυνας. Έπειτα, στον αγώνα με τον ΟΦΗ αποχώρησε ο Μαντί Καμαρά με θλάση και ο Βασίλης Τοροσίδης με πρόβλημα στο στήθος.

Στη ρεβάνς με τη Λαμία, ο Μαρτίνς υποχρεώθηκε να φτιάξει τα πλάνα του χωρίς τους Βασίλη Τοροσίδη, Γιάγκος Βούκοβιτς, Μαντί Καμαρά, Ζιλ Ντίας, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Κόντρα στον Απόλλωνα, στην πιο πρόσφατη αγωνιστική υποχρέωση, τραυματίστηκε ο Τοροσίδης στο δεξί του γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Αλλά και ο Φορτούνης αποχώρησε από τη Ριζούπολη με κτύπημα στον αστράγαλο.

Δίχως άλλο, στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε την ατυχία να μην μπορεί να υπολογίζει σε ουκ ολίγα βασικά στελέχη του. Απουσίες που σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους στην πορεία του Ολυμπιακού στον κρίσιμο και συνάμα καθοριστικό Φεβρουάριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα