Ο Γιουσούποφ "καθάρισε" την πρώην

Η έμπνευση του Βαλέρι Κάρπιν να ρίξει στο παιχνίδι τον Γιουσούποφ, άλλαξε τα δεδομένα και έδωσε στην Ροστόφ την πρόκριση απέναντι στην Ζενίτ! Νίκη 3-1 με τον Γιουσούποφ σε είκοσι λεπτά να σκοράρει το δεύτερο και να δημιουργεί το τρίτο γκολ!

Μια και μοναδική φορά είχαν αναμετρηθεί στο κύπελλο η Ροστόφ με την Ζενίτ! Στην Αγία Πετρούπολη την σεζόν 98/99 σε μια εποχή όπου ολοκληρωνόταν η θητεία του πρώτου προέδρου της Ρωσίας, Μπόρις Γέλτσιν την ημέρα που ανακοινωνόταν το πρώτο κινητό με κάμερα στην ιστορία, από την Ιαπωνική εταιρεία
Kyocera! Τότε είχε προκριθεί η Ζενίτ με νίκη 2-0!

Στην εποχή μας υπάρχουν κινητά με πολλές κάμερες και γρήγορα κατέγραψαν το πρώτο γκολ του αγώνα! Οι γηπεδούχοι σκόραραν στην πρώτη τελική προσπάθεια στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Λογκασόφ σε στατική φάση μια πληγή που φάνηκε από νωρίς ότι θα στοιχίσει στην Ζενίτ!

Ακολούθησε ηρεμία με την Ζενίτ να έχει προφανές πρόβλημα ομοιογένειας στο γήπεδο! Με μια μπαλιά όμως στην πλάτη της άμυνας ο Ζαμπολότνι κέρδισε πέναλτι από τον Ίνγκασον και ο Ντριούσι ισοφάρισε στο 29ο λεπτό!

Από εκεί και πέρα η Ζενίτ πήρε την κυκλοφορία και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Για τους γηπεδούχους οι δύο επιθετικοί Κιάρτανσον και Ιόνοφ ήταν αποκομμένοι από τους υπόλοιπους και στο 70ο λεπτό ο Κάρπιν σκέφτηκε πως πρέπει να τους βοηθήσει. Έριξε στο γήπεδο τον Γιουσούποφ, τον οποίο η Ροστόφ απέκτησε το καλοκαίρι από την Ζενίτ για να γίνει ο παίκτης της τριάδας του κέντρου που θα πατάει περιοχή και αυτός τον δικαίωσε δώδεκα λεπτά αργότερα καθώς βρέθηκε στην σωστή θέση για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 2-1!

Η Ζενίτ έριξε ότι επιθετικό όπλο είχε στον πάγκο... στο γήπεδο αλλά δεν βρήκε ευκαιρία. Αντιθέτως με άλλη μια στατική φάση, η Ροστόβ σφράγισε το εισιτήριο για τους οκτώ! Σκόρερ ο Χατζικάντουνιτς με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιουσούποφ στο 90ο λεπτό με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έξαλλα και δίκαια την πρόκριση!

Ροστόφ (3-5-2) : Πεσιακόφ - Λογκασόφ, Χατζικάντουνιτς, Ίνγκασον - Καλατσόφ (86' Σίγκουρντσον), Σαλέτρος (70' Γιουσούποφ), Γκατσκάν, Ζούεφ, Σκόπιντσεφ - Κιάρτανσον (89' Σομουρόντοφ), Ιόνοφ

Ζενίτ (4-3-3) : Λούνεφ - Ανιουκόφ, Ιβάνοβιτς, Νέτο, Ναμπιούλιν - Κρανέβιτερ (61' Ερνάνι), Οζντόγεφ (85' Τζούμπα), Ερόκιν - Σατόφ, Ντριούσι (87' Κουζιάγεφ), Ζαμπολότνι
Keywords
Τυχαία Θέματα