Ο Φέτελ «έσβησε» το χαμόγελό από το πρόσωπο του Χάμιλτον

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) και η 48η στην καριέρα του θύμισε σε εμάς και τον Λιούις Χάμιλτον ένα πράγμα: Δεν υπάρχει αποτέλεσμα σε αγώνα πριν πέσει η καρό σημαία του τερματισμού.

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βιάστηκε και στην συνέντευξη τύπου μετά τις κατατακτήριες δοκιμές είπε (πειράζοντας τον Φέτελ) πως χάρηκε όταν του έσβησε το χαμόγελο από το πρόσωπο με την pole position που πέτυχε. Δείτε την φωτογραφία του podium και παρατηρήστε ποιος γέλασε τελευταίος. Αφήνουμε τους δύο πρώτους και παραδεχόμαστε και το
δικό μας λάθος όταν προβλέψαμε, υποτιμώντας την Ferrari, πως ο Χάμιλτον θα ήταν νικητής. «Με στρατηγική» θα φωνάξετε. Ναι. Με στρατηγική κάτι που δεν είναι μειονέκτημα και κάνει την Ferrari καλύτερη και ολοκληρωμένη ομάδα.

Οι Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) +5,036” και Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari) +6,309” ανέβηκαν στο podium με διαφορές αγώνα ράλλυ (και όχι Grand Prix F1). Ας δούμε ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι μας εξέπληξαν (θετικά και αρνητικά) και ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές.

Αρνητική έκπληξη: Η ομάδα της Mercedes
Δεν βλέπουμε συχνά την Mercedes να κάνει ένα κρίσιμο λάθος, αλλά στο πρώτο Grand Prix ένας λανθασμένος υπολογισμός κατά τη διάρκεια μιας εικονικής περιόδου αυτοκινήτου ασφαλείας κόστισε στον Χάμιλτον μια σχεδόν εύκολη νίκη στην Αυστραλία. Ο Χάμιλτον έχασε από το προβάδισμα στον 19ο γύρο, όταν μπήκε στα pits την στιγμή που τρίτος της κατάταξης Φέτελ, έμεινε στην πίστα και κράτησε το μαλακό του ελαστικό περισσότερο. Όταν το VSC βγήκε ο Βρετανός έκανε το pit stop του αλλά σε κακό timing. Ο Φέτελ μπήκε στα pits και βγήκε πρώτος και έμεινε εκεί ως την καρό σημαία.

Αρνητική έκπληξη: Μέχρι το τέλος του 23ου γύρου, η ομάδα της Haas έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ο Κέβιν Μάγνουσεν ήταν τέταρτος με τον Ρομάν Κροζάν στην πέμπτη θέση. Αλλά μέσα σε δύο γύρους, όλα καταστράφηκαν, καθώς και οι δύο οδηγοί έκαναν τα χειρότερα pitstops σε ένα γύρο. Οι μηχανικοί της Haas δεν μπορούσαν να τοποθετήσουν το πίσω αριστερό ελαστικό του Μάγκνουσεν και το εμπρός αριστερό του Κρόζαν. Όπως δήλωσε ο Γκάθνερ Στάινερ: «Η απόλυτη ντροπή».

Η ακριβής πρόβλεψη του Alonso: Ο Φερνάντο Αλόνσο έφτασε στη Μελβούρνη εξαιρετικά αισιόδοξος για τις προοπτικές της McLaren το 2018 και ο διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής δικαιώθηκε. Τερμάτισε πέμπτος. Σίγουρα η κακή εμφάνιση της Haas είχε ρόλο αλλά η πέμπτη θέση είναι αυτή που μετράει.

Η κακοτυχία; Της Honda: Νέα χρονιά και νέα αποτυχία από τον κινητήρα της Honda. Ο Πιέρ Γκασλί εγκατέλειψε μετά από μόλις 15 γύρους στον αγώνα όταν άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από την Toro Rosso. Ο συναθλητής του Μπρέντον Χάρτλεϊ τερμάτισε τελευταίος και πάνω από 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο.

Το προσπέρασμα της ημέρας: Η πίστα του Albert Park είναι πολύ δύσκολη για προσπεράσματα, αλλά ο DΝτανιέλ Ρικιάρντο απέδειξε ότι μπορεί να κάνει κάτι στον έκτο γύρο όταν πέρασε τον Νίκο Χούλκενμπεργκ για την έβδομη θέση. Ο Αυστραλός χρησιμοποίησε την χαρακτηριστική του κίνηση στην εσωτερική και έμεινε στην εξωτερική με πείσμα και λίγη τύχη ολοκληρώνοντας το πέρασμα.

Οδηγός της ημέρας: Δεν έχουμε ξεκάθαρο αποτέλεσμα στην Αυστραλία. Ο Χάμιλτον δεν έκανε πολλά λάθη και μπορεί να θεωρηθεί άτυχος, ενώ ο Φέτελ επωφελήθηκε από το VSC. Ο Ρικιάρντο εντυπωσίασε επίσης προσπαθώντας για την τέταρτη θέση.

Τα αποτελέσματα

1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) 1ώρα 29:33, 283”
2. Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) +5,036”
3. Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari) +6,309”
4. Ντανιέλ Ρικιάρντο (Red Bull/Renault) +7,069”
5. Φερνάντο Αλόνσο (McLaren/Renault) +27,886”
6. Μαξ Φερστάπεν (Red Bull/Renault) + 28,945”
7. Νίκο Χούλκενμπέργκ (Renault) +32,671”
8. Βαλτέρι Μπότας (Mercedes) +34,339”
9. Στόφελ Βαντόρν (McLaren/Renault) +34,921”
10. Κάρλος Σάινθ (Renault) +45,722”
Keywords
Τυχαία Θέματα