Ο επικεφαλής του World of Warcraft εξηγεί τους λόγους πίσω από τα 'τεράστια' Server Queues

Όσο περιμένετε στο queue, μαγειρέψτε, κάντε ένα μπάνιο, μαζέψτε την κουζίνα και ρίξτε έναν ύπνο...

Οι classic servers του World of Warcraft είναι πλέον live, και όπως πολλοί περίμεναν, οι servers είναι πιο γεμάτοι και από τον ΗΣΑΠ σε ώρα αιχμής.

Σε ένα σχετικό post στα Blizzard

forums (ευχαριστούμε USG), ο director του WoW , Ion Hazzikostas, ρωτήθηκε για τους λόγους, που η Blizzard διστάζει να μειώσει τα timers στα queues του παιχνιδιού.

"Έχουμε προσπαθήσει να δώσουμε προτεραιότητα στη μακροπρόθεσμη 'υγεία' των realms μας, αναγνωρίζοντας, πως εάν είχαμε αρχικά λιγότερους servers από όσους πραγματικά χρειαζόμασταν, τότε θα μπορούσαμε σχετικά γρήγορα να βρούμε servers για τους υπόλοιπους παίκτες. Εάν όμως ξεκινούσαμε με περισσότερους από όσους χρειαζόμασταν, τότε σε μερικές εβδομάδες ή μήνες θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στα χέρια μας", δηλώνει ο Hazzikostas

Μέχρι στιγμής. η Blizzard έχει κυκλοφορήσει περισσότερα από 20 νέα realms και οι developers συνεχίζουν να παρακολουθούν την "υγεία" τους, σε περίπτωση που χρειαστεί να ανοίξει κάποιο καινούργιο. Η ομάδα του director όμως, θέλει να είναι σίγουρη, ότι ένα εκ των realms είναι πραγματικά γεμάτο, πριν ανοίξει ένα καινούργιο, προκειμένου να διασφαλιστεί ο σταθερός πληθυσμός παικτών σε κάθε ένα από τα realms.

Η διάκριση ανάμεσα σε "High, Medium και Low" γίνεται δυναμικά από το ίδιο το σύστημα, κάτι που σημαίνει, ότι queues μεγέθους 4.000 ή 5.000, μπορεί να χαρακτηρίζονται Medium, σε σύγκριση με ακόμη πιο "γεμάτα" queues.

Αυτήν τη στιγμή η Blizzard προσπαθεί να αλλάξει τη λογική πίσω από αυτήν τη διάκριση, ώστε να είναι εξ' αρχής εμφανές ποιος server είναι γεμάτος, ώστε οι παίκτες να μπορούν να τον αποφύγουν.

Ο ενθουσιασμός για το WoW Classic είναι σίγουρα στα ύψη, με τα αντίστοιχα streams στο Twitch να συγκεντρώνουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο viewers.

Παρόλα αυτά, σε μία συνέντευξη του στο Forbes, ο Hazzikostas δηλώνει πως η Blizzard περιμένει μεγάλες πτώσεις στους αριθμούς παικτών στους Classic servers, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό παικτών συμμετείχαν από περιέργεια και αυτός είναι και ένας από τους λόγους, για τον οποίο η Blizzard δεν θέλει να ανοίξει νέους servers για το παραμικρό.

O Γιώργος είναι αρθρογράφος του IGN Greece και βγαίνει από την σπηλιά του 3 φορές το χρόνο, για να διαδώσει τη σημασία των memes στο κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό Zeitgeist.

IGN GreeceΟ διάδοχος του World of Warcraft ήταν μια πολύ φιλόδοξη προσπάθειαWorld of Warcraft: Λιγότερες πληρωμές για τους φιλόδοξους νέους παίκτεςΔείτε τον Deathwing να πολεμάει τον Gruul στο World of Warcraft: Chronicle, Vol. 2

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα