Ο εμβληματικός Andy Sheppard έρχεται με το σαξόφωνο του στο Half Note

Ο Andy Sheppard, μια από τις σπουδαιότερες μουσικές προσωπικότητες της jazz, έρχεται στο Half Note με το all star κουαρτέτο του για τέσσερα αξέχαστα μουσικά βράδια. Επιστρέφει στην Αθήνα μετά από μια εικοσαετία και είναι έτοιμος να προσφέρει τις μοναδικές συνθέσεις του.

Γεννημένος στο Warminster ο Sheppard

δεν είχε δείξει μέχρι την ηλικία των 19 ετών –που ξεκίνησε να παίζει σαξόφωνο– ότι θα ασχοληθεί σοβαρά με την μουσική. Όλα άλλαξαν όμως όταν άκουσε τις ηχογραφήσεις του John Coltrane! Λίγο αργότερα δημιούργησε το κουαρτέτο του με τίτλο “Sphere”.

Μετά από μία πολύ δημιουργική περίοδο που πέρασε στο Παρίσι παίζοντας με διάφορες μπάντες -ανάμεσα στις οποίες οι Lumière αλλά κυρίως η καταπληκτική performance art μπάντα των Urban Sax, επιστρέφει στη Βρετανία στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 και ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο “Andy Sheppard” και με παραγωγό τον μεγάλο μπασίστα και συνεργάτη του μέχρι σήμερα Steve Swallow. Στον δίσκο συμμετείχε και ο Randy Brecker. Αυτή ήταν και η αφορμή για να χρηστεί ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης στα British Jazz Awards.

Δύο χρόνια μετά ακολουθεί το σόλο album “Introductions in the Dark” που θα καταφέρει να μπει στα UK pop charts. Έκτοτε ο Andy έχει ηχογραφήσει πολύ επιτυχημένους δίσκους για τις πιο σπουδαίες εταιρείες δίσκων. Η φήμη του σύντομα ξεπέρασε πολύ τα Ευρωπαϊκά σύνορα και έγινε αντικείμενο ντοκιμαντέρ του BBC και του HTV.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα