Ο Ελευθεριάδης έκρινε το ντέρμπι

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για την Παναχαϊκή που νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στην Πάτρα. Ελευθεριάδης ο σκόρερ, ποδαρικό με το αριστερό στην επιστροφή του στους πάγκους ο Ελευθερόπουλος.

Για την ομάδα του Οφρυδόπουλου ήταν η δεύτερη νίκη σε τέσσερα ματς στην Football League και πλέον έχει 7 βαθμούς, ενώ ο Ηρακλής
έμεινε στους 4.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2 με στόχο να μπλοκάρει τον άξονα του Ηρακλή, αλλά και να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής: Σούλης - Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Σωτηράκος - Πολίμος, Σταμόπουλος, Αργυρόπουλος, Κολ, Φουρλάνος - Ελευθεριάδη, Μαυριάς.

Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην επιστροφή του στους πάγκους μετά τις 20 Αυγούστου του 2017 παρέταξε τον Ηρακλή με 4-2-3-1 και τους Βοσνιάδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά του Κουτρουμάνο, Ζιαμπάρη, Κούσα, Χιντζίδη, δύο αμυντικά χαφ τους Παναγιωτούδη, Μουμίν, δεξιά τον Ντούνη, αριστερά τον Πασά, στον άξονα τον Περόνε.

Προβάδισμα με τον Ελευθεριάδη
Ο αγώνας ξεκίνησε με πίεση της Παναχαϊκής, η οποία ήθελε να αιφνιδιάσει τον Ηρακλή και το έκανε στο 10ο λεπτό με τον Ελευθεριάδη να ανοίγει το σκορ με δύο προσπάθειες. Ένα γκολ που ακυρώθηκε αρχικά ως off side, όμως ο διαιτητής Κατσικογιάννης το μέτρησε αφού σε αντικανονική θέση βρισκόταν ο Μαυριάς και όχι ο σκόρερ.

Ο Ηρακλής δυσκολευόταν πάρα πολύ στην ανάπτυξή του και δεν μπορούσε να απειλήσει την άμυνα της Παναχαϊκής. Στο 36’, σουτ του Ελευθεριάδη από το ύψος της περιοχής, έπεσε και μπλοκαρε ο Βοσνιάδης, ενώ στο 44’ ο γκολκίπερ του Ηρακλή έδιωξε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Ελευθεριάδη. Από το κόρνερ οι Πατρινοί βρήκαν γκολ με τον Λουμπαρδέα, όμως ακυρώθηκε καθώς είχε προηγηθεί χέρι του Τσελεπίδη.

Άκαρπη υπεροχή για τον Ηρακλή
Ο Ελευθερόπουλος έβαλε τον Ρόβα στη θέση του Πασά και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση της Παναχαϊκής είχε τον πρώτο λόγο ο γηραιός χωρίς όμως να απειλεί σημαντικά. Στο 55’ από το φάουλ του Χιντζίδη, ο Σούλης έχασε τη μπάλα όμως επέστρεψε στη φάση και μπλόκαρε προ του Μουμίν.

Στο 73’, από την κεφαλιά του Περόνε, ο Ρόβας έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας, όμως βγήκε και μάζεψε ο Σούλης πριν γίνει απειλητικός ο επιθετικός του Ηρακλή. Πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων στο Β’ μέρος, στο 76’ με το σουτ του Μαυριά να περνά άουτ.

Η σημαντικότερη ευκαιρία για τον Ηρακλή στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 83ο λεπτό, όταν από το κόρνερ του Κλέιτον, ο Μουμίν πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κυνηγόπουλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας με τον Μουμίν να του κάνει φάουλ για να σταματήσει το τετ-α-τετ και να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται.

Οι ενδεκάδες:
Παναχαϊκή (3-5-2): Σούλης - Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Σωτηράκος - Πολίμος, Σταμόπουλος, Αργυρόπουλος (84’ Ντάσιος), Κολ (66’ Κυνηγόπουλος), Φουρλάνος (57’ Παπατόλιος) - Ελευθεριάδη, Μαυριάς.

Ηρακλής (4-2-3-1): Βοσνιάδης - Κουτρουμάνος, Ζιαμπάρης, Κούσας, Χιντζίδης - Μουμίν, Παναγιωτούδης (79’ Κλέιτον) - Ντούνης (77’ Χασομέρης), Μενδρινός, Πασάς (46’ Ρόβας) - Περόνε.
Keywords
Τυχαία Θέματα