Σακίρι: «Δεν θα πήγαινα για καφέ με τον Γκάρι Νέβιλ»

Ο Σέρνταν Τσακίρι ...κρατάει μανιάτικο στον Γκάρι Νέβιλ για μία περσινή του δήλωση.

Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής και νυν σχολιαστής, είχε χαρακτηρίσει πέρσι τους παίκτες της προηγούμενης ομάδας του Ελβετού άσου της Λίβερπουλ ως μη επαγγελματίες για τον τρόπο που υποβιβάστηκαν οι «πότερς» από την Πρέμιερ Λιγκ.

Μιλώντας στην Βlick, ο Σακίρι τόνισε ότι τώρα δίνει τις απαντήσεις του με τις εμφανίσεις του στη Λίβερπουλ, αλλά δεν θα ήθελε να τα πει από κοντά με τον Νέβιλ.

«Πολλοί είπαν όταν έγινε η μεταγραφή ότι η Λίβερπουλ
είναι πολύ μεγάλη για μένα, αλλά ήμουν πάντα ήρεμος, ακόμα και όταν δεν έπαιζα πολύ στην αρχή. Ήξερα από την εμπειρία μου στην Ίντερ και στη Μπάγερν ότι έπρεπε να είμαι υπομονετικός, συγκεντρωμένος και να πάρω την ευκαιρία μου όταν μου δινόταν. Δεν θα πήγαινα για καφέ με τον Νέβιλ, δεν με νοιάζει τι λέει, ακόμα και αν τώρα λέει ότι παίζω καλά», είπε ο Σακίρι, προσθέτοντας ότι έχει τέλεια συνεργασία με τον Γιούργκεν Κλοπ και θέλει να κατακτήσει μαζί του την Πρέμιερ Λιγκ στο «Άνφιλντ»:

«Καταλαβαινόμαστε άριστα. Μου αρέσουν οι ανοικτοί άνθρωποι όπως αυτός. Είναι καλό που μπορούμε να μιλήσουμε γερμανικά. Με εντυπωσιάζει τόσο πολύ που λέω ότι θέλω να κατακτήσω τον τίτλο γι' αυτόν τον άνθρωπο. Αν συνεχίσουμε έτσι όλα είναι δυνατά».

Στο ερώτημα, «πρωτάθλημα ή Τσάμπιονς Λιγκ;», ο Σακίρι απάντησε: «Και τα δύο, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω θα διάλεγα το πρωτάθλημα. Είναι το μεγαλύτερο όνειρό μου, ειδικά από την στιγμή που η Λίβερπουλ ήταν τελευταία φορά πρωταθλήτρια πριν γεννηθώ».

Για την επιλογή του Κλοπ να τον αφήσει εκτός για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι λόγω πιθανών αντιδράσεων των Σέρβων προς το πρόσωπό του, ο παίκτης σχολίασε: «Από τη μία πλευρά το κατανοώ, ο Κλοπ ήθελε να αποτρέψει γεγονότα που θα χαλούσαν την προετοιμασία μας, από την άλλη ήθελα να είμαι εκεί για να βοηθήσω».

Ο Σακίρι αναφέρθηκε στον Μοχάμεντ Σαλάχ, με τον οποίον είχαν συναντηθεί σε ένα προπονητικό διπλό, όταν ο Αιγύπτιος δοκιμαζόταν στην ελβετική ομάδα: «Όταν πρωτοπήγα στο Λίβερπουλ μου είπε: ''Θυμάσαι όταν ήμασταν στη Βασιλεία στο διπλό και μου πέρασες τη μπάλα κάτω από τα πόδια δύο φορές στη σειρά;''. Ακόμα το θυμόταν. Γελάσαμε με την καρδιά μας. Είναι τρελό το ότι ένας παίκτης που δοκιμάστηκε για μία εβδομάδα στη Βασιλεία, είναι υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου στον κόσμο».

Τέλος, ο Σακίρι τόνισε ότι δεν είχε ακόμα ευκαιρία να γνωρίσει καλά την πόλη του Λίβερπουλ, αλλά ελπίζει να το κάνει τον Μάιο: «Ζω στο Μάντσεστερ και πηγαίνω οδικώς στο Λίβερπουλ για προπόνηση. Ξέρεις τι γίνεται στο κέντρο της πόλης όταν κυκλοφορεί ένας παίκτης της Λίβερπουλ; Δεν είναι εύκολο, αλλά αν πάρουμε το πρωτάθλημα, είμαι σίγουρος ότι θα γνωρίσω κάθε γωνιά της πόλης στους πανηγυρισμούς. Όμως πρώτα η δουλειά, μετά η διασκέδαση, αυτό είναι το πιστεύω μου».
Keywords
Τυχαία Θέματα