Ο δισκοβόλος που πήρε Χρυσό και δεν ήξερε να ρίχνει το δίσκο! (pics&vid)

Το 1896 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες οι οποίοι ήταν εντελώς διαφορετικοί, σε σχέση με αυτό που ξέρουμε σήμερα. Συμμετείχαν 14 χώρες που αγωνίστηκαν σε 10 αθλήματα και 43 αγώνες και δεν ήταν λίγοι οι αθλητές που δεν ήξεραν τι να περιμένουν!

Ένας αθλητής που δεν είχε ιδέα τι θα γίνει στ΄αγωνίσματα, ήταν ο Ρόμπερ Γκάρετ.

Ο Ρόμπερτ Γκάρετ! ΠΗΓΗ: In Time
Sports

Ο Αμερικανός είχε διαπρέψει στον στίβο στα προπτυχιακά του χρόνια και μπήκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλοντας να εκμεταλλευτεί την σωματική του δύναμη, στην σφαιροβολία.

Ένας καθηγητής του, του πρότεινε να συμμετέχει και στην δισκοβολία, ώστε να μπορέσει να διακριθεί και εκεί. Το μόνο πράγμα για το οποίο ήταν σίγουρος ο Γκάρετ, ήταν πως το αγώνισμα των ρίψεων, ήταν ένα Ελληνικό άθλημα, όμως δεν ήξερε πως ήταν ο δίσκος, πως έπρεπε να το κρατήσει για να το πετάξει, η σε ποιον να απευθυνθεί ώστε να του δείξει τα βασικά για να μπορέσει να μάθει γρήγορα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ήταν εκείνη την στιγμή πως θα έβρισκε ένα δίσκο, ώστε να δει πως είναι από κοντά!

Ο Αμερικανός, στράφηκε στο τμήμα των αρχαίων, ώστε να του βρουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να του φανούν χρήσιμες. Αυτοί αναζήτησαν αρχαία κείμενα και οι φήμες. αναφέρουν πως έφτιαξαν ένα σχέδιο με βάση τις ζωγραφιές επάνω στους Ελληνικούς Αμφορείς. Εν συνεχεία ένας σιδεράς, έφτιαξε ένα δίσκο, ο οποίος ζύγιζε σχεδόν 12 κιλά, 13 εκατοστά φαρδύ και πρακτικά ήταν…σχεδόν αδύνατο να το ρίξει!

Να σημειώσουμε πως ο δίσκος είναι 210 mm σε διάμετρο, 44 mm πάχος στο κέντρο του. Το βάρος του είχε περίπου 2 κιλά.

Φυσικά οι Έλληνες ήταν τα φαβορί για να πάρουν τη νίκη, καθώς είχαν υιοθετήσει ένα υπέροχο κλασικό στυλ, του Δισκοβόλου, που εμφανίζονταν στην ελληνική τέχνη, ρίχνοντας τον δίσκο, ομαλά στον αέρα και έπειτα όμορφη προσγείωση.

Ο ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΟΣ ΓΚΟΥΣΚΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ!

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Γκάρετ αφού παρακολούθησε τους αντίπαλούς του, γρήγορα κατάλαβε το λάθος του αλλά επειδή ήταν ιδιαίτερα αθλητικός, αποφάσισε ν΄αγωνιστεί για να διασκεδάσει.

Το στυλ του, ήταν αδέξιο. Χρειάζονταν προσαρμογή στο στυλ που είχε από την σφαιροβολία, γυρίζοντας γύρω-γύρω πετώντας τον δίσκο στον αέρα πριν πέσει στο έδαφος. Οι δύο πρώτες του βολές, προκάλεσαν γέλια σε όσους παρακολουθούσαν. Ωστόσο στην τρίτη του ρίψη, είδε τον δίσκο να καταλήγει σχεδόν 49 εκατοστά πιο μπροστά από τους ανταγωνιστές του.

Ο Αμερικανός θεατής Μπάρτον Χολμς, που παρακολουθούσε το αγώνισμα, έγραψε τότε: «Όλοι έμειναν άναυδοι! Οι Έλληνες είχαν ηττηθεί στο δικό τους κλασικό άθλημα! Έμειναν ενθουσιασμένοι από την ικανότητα και την τόλμη των Αμερικανών, στους οποίους απέδωσαν μια υπερφυσική δύναμη που τους επέτρεψε να κερδίζουν σε αγώνες που δεν είχαν ξαναδεί, ακόμη και χωρίς προπόνηση».

Ο Γκάρετ, πήρε το Χρυσό στον δίσκο, το Χρυσό στην σφαιροβολία. Ασημένιο σε άλμα εις ύψος και άλμα εις μήκος!

Keywords
Τυχαία Θέματα