Premier League: Πέτυχαν σε διαφορετικούς ρόλους

Η σεζόν στην Premier League είχε διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Διαλέξαμε κάποιους από εκείνους που στη διάρκεια της σεζόν έδειξαν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν σε περισσότερους από έναν ρόλους και είχε μεγάλη συμβολή στην επίτευξη των στόχων των ομάδων τους.

Λεάντρο Τροσάρ

Ποδοσφαιριστής συγκεκριμένης αγωνιστικής φιλοσοφίας στο πρώτο μισό της σεζόν με τη φανέλα της Μπράιτον. Ήταν από αυτούς που έκαναν τη διαφορά στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο βάζοντας τη τότε ομάδα του

σε τροχιά Ευρώπης, κάτι που πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου έπαιξε με τη φανέλα της Άρσεναλ. Σε διαφορετικό ρόλο, ενταγμένος στο ομαδικό παιχνίδι των «κανονιέρηδων», σε εντελώς διαφορετικό τρόπο σε σχέση με ότι είχε συνηθίσει στη Μπράιτον, προσαρμόστηκε άμεσα και κέρδισε γρήγορα την εμπιστοσύνη του Αρτέτα.

Μπρούνο Γκιμαράες

Ο box-to-box μέσος της Νιούκαστλ ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της σεζόν για την ομάδα του που τερμάτισε στην 4η θέση και έχει εισιτήριο συμμετοχής στο επόμενο Champions League. Με 4 γκολ και 5 ασίστ συνέβαλε τα μέγιστα την επίθεση. Ήταν 5ος παίκτης της ομάδας του σε μεταβιβάσεις στη διάρκεια της σεζόν και 2ος σε δημιουργία τελικών προσπαθειών για τους συμπαίκτες του μετά τον Τρίπιερ.

Αλεξάντερ Άρνολντ

Στα 23 του χρόνια ο δεξιός οπισθοφύλακας της Λίβερπουλ ήταν 3ος παίκτης της ομάδας του σε χρόνο συμμετοχής και διαφορετικούς ρόλους, αφού αγωνίστηκε τόσο ως δεξιός μπακ όσο και ως κεντρικός μέσος. Με 2 γκολ και 9 ασίστ πραγματοποίησε μια ακόμη δημιουργική χρονιά. Ο Κλοπ σκέφτεται να τον μετατρέψει άμεσα σε χαφ και να φύγει από την δεξιά πλευρά της άμυνας των «κόκκινων».

Μπέντζαμιν Γουάιτ

Μπορεί να μην είναι από αυτούς που ξεχωρίζουν από τις φαντεζί ενέργειες και τη λάμψη της τεχνικής τους κατάρτισης στο χορτάρι, όμως ο Αρτέτα έχει δημιουργήσει έναν παίκτη που μπορεί να ανταποκριθεί εξαιρετικά σε περισσότερους από έναν ρόλους. Ένας από τους πέντε παίκτες της ομάδας με συμμετοχή μεγαλύτερη των τριών χιλιάδων λεπτών στη σεζόν. Πρώτος αμυντικός και 6ος συνολικά σε ασίστ στην Άρσεναλ με 5. Τρίτος της ομάδας του σε τάκλιν και δεύτερος σε μπλοκ αντιπάλου, με ικανότητα πέρα από πλάγιος μπακ να παίξει στόπερ σε τριάδα αλλά και αμυντικός μέσος.

Keywords
Τυχαία Θέματα