Ο δεκάλογος του Βίγκο Μόρτενσεν

Ο Βίγκο Μόρτενσεν (Viggo Mortensen), γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1958, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην αξιόλογη καριέρα του, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες, ενώ έχει αποσπάσει και δύο Υποψηφιότητες για Όσκαρ («Eastern Promises» - 2007, «Captain Fantastic» - 2016). Με αφορμή τα 60ά του γενέθλια, θυμόμαστε δέκα (10) από τις σημαντικότερες ερμηνείες του χαρισματικού ηθοποιού.

«Το

Διάφανο Δέρμα» (The Reflecting Skin - 1990) του Φίλιπ Ρίντλεϊ

Ο μικρός Σεθ Ντοβ (Τζέρεμι Κούπερ) ζει με την οικογένειά του σε μια ετοιμόρροπη φάρμα. Ο Σεθ επηρεασμένος από ένα περιοδικό pulp τρόμου που ανήκει στον πατέρα του, αρχίζει να πιστεύει πως η Ντολφίν Μπλου (Λίντσεϊ Ντάνκαν), μια γοητευτική γειτόνισσα, είναι βαμπίρ. Στη συνέχεια όταν ο καλύτερός του φίλος Έμπεν βρίσκεται δολοφονημένος (και σεξουαλικά κακοποιημένος) κοντά στην υδροδεξαμενή της οικογένειας, ο Σεθ πείθεται ότι είναι έργο της Ντολφίν.

Οι αρχές υποψιάζονται τον πατέρα του Σεθ, του οποίου η κρυφή ομοφυλοφιλία και η περισταστασιακή του σχέση μ'ένα αγόρι στο παρελθόν, αποτελούν το όνειδος της μικρής πόλης. Ο πατέρας αρνείται την ανάμιξη του στο γεγονός, αλλά δεν αντέχει την δημόσια διαπόμπευση και αυτοπυρπολείται. Η άσχημη τροπή την πραγμάτων αναγκάζουν τον μεγάλο αδερφό του Σεθ, τον Κάμερον (Βίγκο Μόρτενσεν) να διακόψει την στρατιωτική του θητεία και γυρίζει πίσω στο σπίτι. Ο Κάμερον ερωτεύεται σφοδρά την όμορφη Ντολφίν και σχεδόν παράλληλα προσβάλλεται από μια άγνωστη ασθένεια, χάνοντας τις δυνάμεις και τα μαλλιά του. Αργότερα αποδεικνύεται ότι η ασθένεια οφείλεται σε πυρηνικές δοκιμές του αμερικάνικου στρατού, στις οποίες έλαβε μέρος το πολεμικό πλοίο του Κάμερον. Ο Σεθ όμως παραμένει αμετανόητος πως πηγή όλων των κακών είναι η Ντολφίν...


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα