Ο απίθανος Αλκαράθ απέκλεισε τον Τσιτσιπά

Δεν άργησε να πετύχει το πρώτο του μπρέικ στο ματς ο Κάρλος Αλκαράθ και να υποχρεώσει το Στέφανο Τσιτσιπά να μπει σε διαδικασία καταδίωξης του σκορ. Ο Ισπανός προηγήθηκε με 2-1, έκανε δεύτερο μπρέικ για το 5-2 κι έκλεισε το πρώτο σετ εντός μισής ώρας.

Ήταν εκπληκτικά ακριβές το παιχνίδι του Αλκαράθ και πολύ πλούσιο σε εμπνεύσεις για να περιορίσει την αποτελεσματικότητα του αντιπάλου του. Παράλληλα κυριαρχώντας στα μεγάλα ράλι με το αδιάκοπο τρέξιμο του, οδήγησε τον Τσιτσιπά

σε βιαστικές επιλογές στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Έλληνας να μικρύνει τη διάρκεια τους. Την ίδια ώρα το σερβίς του Αλκαράθ ήταν αλάνθαστο, εκχωρώντας μόλις έναν πόντο πίσω από τα πρώτα του σε όλο το σετ.

Το δεύτερο σετ άρχισε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Τσιτσιπά καθώς δέχθηκε μπρέικ. Κι ήταν το πρώτο από τα τρία που θα ακολουθούσαν για να φτάσει με απόλυτα κυριαρχικό τρόπο ο Αλκαράθ στο 6-1. Με μόλις τρία αβίαστα λάθη ο νικητής του τελευταίου Αμερικανικού Όπεν (είχε τέσσερα στο πρώτο σετ) έβαλε σε φρικτή πνευματική πίεση τον αντίπαλο του και έφτασε εύκολα στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ.

From defense to offense real quick #RolandGarros | @steftsitsipas pic.twitter.com/ylwAjxEraK

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 6, 2023

Ο Αλκαράθ άρχισε με αποφασιστικό τρόπο και το τρίτο σετ, προηγήθηκε με 1-0 στο σερβίς του κι έκανε πάλι μπρέικ ενδεχομένως στο πιο καθοριστικό σέρβις γκέιμ στο σετ για την ψυχολογία του Τσιτσιπά. Ο Έλληνας κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για να μειώσει σε 3-1, όμως ήταν εμφανές ότι χρειαζόταν κάτι πραγματικά εξαιρετικό για να φρενάρει τον απίστευτο Ισπανό που «πετούσε» από τη μία άκρη του κορτ στην άλλη, χτυπούσε τις μπάλες με συγκλονιστική δύναμη και παράλληλα δεν έκανε λάθη.

meets #RolandGarros | @steftsitsipas pic.twitter.com/ZfXZ6nq9de

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 6, 2023

Ο Αλκαράθ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, ο Τσιτσιπάς δε βρέθηκε στο καλύτερο του επίπεδο, παρότι δεν έπαιξε άσχημα, όμως απέναντι σε αυτή την εκδοχή του Ισπανού έχει τύχη μόνο το καλύτερο τένις. Αυτό το είδαμε αναμφίβολα όταν ο Τσιτσιπάς, μη έχοντας τίποτε να χάσει κι ενώ ήταν πίσω με 5-2, στην τελευταία του ευκαιρία κατάφερε να βάλει σε πίεση τον Ισπανό, βγάζοντας πνευματική δύναμη και συνέπεια στο καλό του τένις σε τρία γκέιμ, για να κάνει στο ένα μπρέικ και να μετατρέψει το 5-2 σε 5-5.

Ο Αλκαράθ κράτησε το σερβίς του ανέβηκε στο 6-5, όμως ο Έλληνας τενίστας απάντησε εκ νέου για να ισοφαρίσει και να στείλει το σετ στο τάι μπρέικ. Η αντίδραση του Τσιτσιπά προβλημάτισε αλλά δεν απορρύθμισε τον Ισπανό., ο οποίος έφτασε στην επικράτηση κατακτώντας τη διαδικασία με 7-5, θέτοντας παράλληλα ερώτημα σχετικά με τι πρέπει να κάνει κανείς για να τον λυγίσει.

Στo δεύτερο ημιτελικό σε Grand Slam της καριέρας του, το νούμερο 1 του κατάταξης θα συναντήσει το Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος νωρίτερα εντός της ημέρας είχε νικήσει στα τέσσερα σετ τον Κάρεν Κατσάνοφ

INTO THE SEMIS #RolandGarros | @carlosalcaraz pic.twitter.com/pQ7RHa9BiY

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 6, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα