Ο "ανίκητος" Άκπομ!

Ο Τσούμπα Άκπομ κάνει εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα και το γεγονός δεν περνά απαρατήρητο στην Αγγλία, από όπου προέρχεται ο Νιγηριανής καταγωγής ποδοσφαιριστής. Απόδειξη, το ειδικό αφιέρωμα που ετοίμασε σήμερα (28/3) το BBC με κεντρικό πρόσωπο τον επιθετικό του "Δικέφαλου", ο οποίος προέρχεται από την Άρσεναλ.
Ο συντάκτης του κειμένου, το οποίο έχει τίτλο: "Ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ που
θέλει να γίνει "ανίκητος" με τον ΠΑΟΚ", αναφέρεται αρχικά στα 34 χρόνια που έχει ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα. Το σχόλιο που κάνει ο ίδιος ο Άκπομε επί τούτου είναι: "Όπου κι αν πηγαίνω, ο κόσμος μου υπενθυμίζει ότι έχουν περάσει 34 χρόνια από τότε που κερδίσαμε το τελευταίο πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία εδώ. Οι οπαδοί με σταματούν και μου δείχνουν τα τατουάζ που έχουν κάνει με τον ΠΑΟΚ. Όταν «πέταξα» για να έρθω να υπογράψω, με περίμεναν στο αεροδρόμιο. Είναι μια εντελώς καινούργια εμπειρία".

Το κείμενο συνεχίζει με όσα έγιναν την περασμένη περίοδο στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και στον τρόπο που εισήλθε ο Ιβάν Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο. Μιλώντας για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ ο ίδιος ο Άκπομ αναφέρει: "Είναι πολύ αγαπητός από τους οπαδούς μας. Τον αγαπούν. Είναι πολύ παθιασμένος".

Το κείμενο συνεχίζει με την παρουσία του Πρίγιοβιτς στην ομάδα, πόσο επηρέαζε αυτό την πορεία του Άκπομ, όπως και τι έγινε μετά τη φυγή του Σέρβου. Ο Άκπομ σχολιάζοντας πώς βρέθηκε στον ΠΑΟΚ και πώς είναι η ζωή του στη Θεσσαλονίκη τώρα, αναφέρει: "Έκανα την έρευνα μου πριν έρθω. Ο Λούκας Πέρεθ μου είπε ότι αν υπέγραφα, δεν θα ήθελα να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη, παραθαλάσσια πόλη, οι άνθρωποι είναι φιλικοί, το κλίμα καλό και όταν δεν έχω προπόνηση, μπορώ να πάω σε κοντινές παραλίες. Ζω σε ένα διαμέρισμα περίπου 10 λεπτά από το γήπεδο και οδηγώ κατά μήκος της θάλασσας για προπόνηση".

Ο συντάκτης του κειμένου κάνει αναφορά για διάφορα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ζήτησε σχόλιο του Άκπομ για τη δική του εμπειρία στη χώρα μας. "Ένα παιχνίδι, στο οποίο έπαιζα, σταμάτησε, όταν ένα πυροτέχνημα πετάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μια χώρα, τρελή για το ποδόσφαιρο και οι οπαδοί έρχονται στο γήπεδο πολλή ώρα πριν τη σέντρα. Πολλές φορές οι κερκίδες είναι γεμάτες όταν βγαίνουμε για προθέρμανση", είπε αυτός.

Σχετικά με την απόφασή του να αφήσει την Άρσεναλ και να δεχτεί την πρόταση του ΠΑΟΚ, είπε: "Μίλησα με τον Ουνάι Έμερι. Μου είπε ότι υπάρχουν πολλοί επιθετικοί στην ομάδα και ότι θα ήταν δύσκολο για τον ίδιο να μου δώσει χρόνο, κάτι που εκτίμησα. Είμαι ένας φίλος της Άρσεναλ, πέρασα τον περισσότερο χρόνο της ζωής μου στο σύλλογο, βλέπω όλους τους αγώνες της στην τηλεόραση εδώ. Σίγουρα, ήταν δύσκολο να φύγω, αλλά χρειαζόμουν να παίζω ποδόσφαιρο".

Και συνέχισε: "Ερχόμενος στον ΠΑΟΚ έχω μια νέα εμπειρία ζωής κι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι ξεχωριστό αυτήν τη σεζόν. Οι εμπειρίες μου με τη Μπράιτον και τη Χαλ μου έμειναν πολύ καλά στο μυαλό. Έμαθα από αυτές τις εμπειρίες και με βοήθησαν να διαχειριστώ αυτό που συμβαίνει τώρα".

Με τον ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει τη θέση του στα προκριματικά του Champions League της ερχόμενης περιόδου, o Άκπομ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ξαναβρεθεί στο δρόμο της Άρσεναλ, αυτήν τη φορά, όμως, ως αντίπαλος. "Θα μου άρεσε πολύ αυτό. Θα ήταν ένα όνειρο να παίξω ξανά στο «Emirates»", απάντησε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα