Ο... άφαντος Οριγκί που έγινε ήρωας!

Ο Οριγκί είναι μία από τις περιπτώσεις των παικτών που από το πουθενά, φτιάχνουν μία όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία. Ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς το ποσοστό του σε γκολ ανά τελικές προσπάθειες που είναι στο απόλυτο 100%

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιούεργκεν Κλοπ δεν έδειχνε ποτέ ιδιαίτερη ποδοσφαιρική εκτίμηση στις ικανότητες του Βέλγου επιθετικού. Δύο σεζόν τον έχει στείλει να παίξει δανεικός (σε Λιλ και Βόλφσμπουργκ).

Και η εφετινή χρονιά μία από τα
ίδια. Λίγες συμμετοχές στην ομάδα, ο Γερμανός τεχνικός τον είχε στείλει για ένα μικρό διάστημα να παίζει με την U23 της ομάδας στην Premier League 2.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι το τέλος της φάσης των ομίλων, είχε παίξει μόνο μία φορά και αυτή ως αλλαγή, για 11 λεπτά με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Από κει και πέρα μέχρι και τον τελικό έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια. Είναι φανερό ότι ο Κλοπ τον «έβλεπε» πια με άλλο μάτι. Είχε δει κάτι καινούργιο στον 24χρονο. Από τα 21 παιχνίδια που έπαιξε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, τα 18 είναι μέσα στο 2019!

Βοήθησαν σίγουρα και κάποιοι τραυματισμοί για να βρεθεί ο Οριγκί ξανά στο προσκήνιο, αλλά το έκανε με εμφατικό τρόπο. Πριν από λίγους μήνες η αποχώρηση του στο τέλος της σεζόν έμοιαζε σίγουρη, τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έπαιξε κομβικό ρόλο σε αυτή την κατάκτηση του 6ου τροπαίου από τους «κόκκινους».

Χωρίς την παρουσία των Φιρμίνο –Σαλάχ, ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε ηγετικό ρόλο στο «μυθικό» 4-0 του 2ου ημιτελικού στην Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτελόνα, με τα 2 γκολ που πέτυχε και στον τελικό αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Γιούργκεν Κλοπ και «σφράγισε» με το πολύ ωραίο τέρμα που πέτυχε, την επιστροφή της Λίβερπουλ στην κορυφή της Ευρώπης.

Στο πρωτάθλημα πέτυχε 3 γκολ, τα 2 από αυτά έδωσαν νίκες (το 2-3 στο Νιουκάστλ και το 1-0 με την Έβερτον στο Άνφιλντ). Στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε 3 γκολ, όλα υπερπολύτιμα.
Ο Οριγκί δεν τα παράτησε, όταν έβλεπε γύρω του μόνο μαύρο χρώμα. Έψαξε να βρει μία δίοδο προς το…φως και τα κατάφερε.

Έγινε ο 5ος παίκτης, μετά τους Μαρσέλο (2014), Καράσκο (2016), Ασένσιο (2017) και Μπέιλ (2018, 2 τέρματα) στους 6 τελευταίου τελικούς, που μπαίνει αλλαγή και σκοράρει.

Έγινε επίσης ο 2ος Βέλγος ποδοσφαιριστής μετά τον Καράσκο της Ατλέτικο Μαδρίτης που βρίσκει δίχτυα σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και τέλος καταφέρνει να πετύχει το απίθανο ρεκόρ των τριών τερμάτων σε τρεις τελικές προσπάθειες στη διοργανωση!
Keywords
Τυχαία Θέματα