Ντιμπάλα: Το μπαλάκι στην “Μεγάλη Κυρία” και τον Ανιέλι

Ο Αργεντινός απάντησε για άλλη μια φορά στον αγωνιστικό χώρο, αρνούμενος να πανηγυρίσει το γκολ του εναντίον της Ουντινέζε και λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν». Η ιστορία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει.

“Όπως έλεγα πάντα, ο σύλλογος είναι υπεύθυνος για συμβόλαια και διαπραγματεύσεις. δεν είναι στο χέρι μου. Αλλά μεγάλωσα τον Ντιμπάλα, ήταν παιδί όταν έφτασε εδώ, τώρα έχει περισσότερη εμπειρία και είναι ένας εξαιρετικός παίκτης»,είπε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. «Έπρεπε να

αντιμετωπίσει κάποιους τραυματισμούς στο πρώτο μέρος της σεζόν και όλοι περιμένουν πολλά από αυτόν, όσον αφορά τους στόχους και τις επιδόσεις. Η αξία του παίκτη δεν αμφισβητείται. Ο Πάολο είναι σπουδαίος παίκτης” συνέχισε ο Αλέγκρι. Ο προπονητής της Γιουβέντους όμως δεν μπορεί να τον κρατήσει στο Τορίνο, η διοίκηση μπορεί.

Τότεναμ και η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Πάουλο Ντιμπάλα ως ελεύθερου με τον Αργεντινό, ο οποίος μπορεί να μην προδώσει τους “μπιανκονέρι” μπαίνοντας σε άλλη ομάδα της Serie A όπως η Ίντερ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ίντερ ενδιαφέρεται να υπογράψει τον Αργεντινό επιθετικό ως ελεύθερος στο τέλος της σεζόν. Το συμβόλαιο του Ντιμπάλα λήγει τον Ιούνιο, αλλά είχε καταλήξει σε συμφωνία για παράταση της παραμονής του στον σύλλογο μέχρι το 2026. Ωστόσο, η Γιουβέντους φέρεται να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας, επαναλαμβάνοντας τις συζητήσεις με τον Αργεντινό τον Φεβρουάριο.

Ο Αργεντινός επιθετικός βλέπει το τρέχον συμβόλαιό του να λήγει στο τέλος της σεζόν και η Γιουβέντους φέρεται να είχε καταλήξει σε συμφωνία για ένα νέο συμβόλαιο 10 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων τα μπόνους. Ο Ντιμπάλα παίρνει αυτή τη στιγμή 7,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως συν μπόνους. Ο ατζέντης του είχε ταξιδέψει πολλές φορές στο Τορίνο για να συμφωνήσει, αλλά οι δύο πλευρές δεν έδωσαν ποτέ τα χέρια και ο Ντιμπάλα έχει πλέον δικαίωμα να υπογράψει προσύμφωνο με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του συλλόγου, Μαουρίσιο Αριβαμπένε, είπε ότι οι ”μπιανκονέρι” θα καθίσουν μαζί με τον παίκτη και τον εκπρόσωπό του τον Φεβρουάριο να ξεκινήσει συζητήσεις.

«Είπαμε ότι θα καθίσουμε ξανά με τους παίκτες τον Φεβρουάριο για να πάρουμε χρόνο για να αξιολογήσουμε», είπε στο DAZN «Όλοι πρέπει να κερδίσουν τη θέση τους στην ομάδα και πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν αυτό που αποφασίζουν, χωρίς αν, και ή αλλά. «Όλοι πρέπει να αποδείξουν την αξία τους, προπονητές, παίκτες και προπονητές. Θα δούμε στα επόμενα παιχνίδια αν το αποδείξουν. Ας κοιτάξουμε μπροστά και ας προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Σύμφωνα με τη La Gazzetta dello Sport, η Γιουβέντους δεν θα προσφέρει στον Ντιμπάλα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην επόμενη συνάντηση. Οι ‘μπιανκονέρι” μπορεί να βάλουν στο τραπέζι τον τρέχοντα μισθό του 7,3 εκατ. ευρώ ετησίως ή ακόμη και να του προσφέρουν χαμηλότερο μισθό, θέτοντας σε αμφιβολία την παραμονή του στον σύλλογο. Η Γιουβέντους δυσκολεύεται οικονομικά και σημείωσε απώλεια σχεδόν 210 εκατομμυρίων ευρώ το 2020-21.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι ο διευθυντής των νερατζούρι, Μπέμπε Μαρότα, είναι θαυμαστής του ποδοσφαιριστή και σκέφτεται να υπογράψει τον Αργεντινό ως ελεύθερη μεταγραφή στο τέλος της σεζόν. Ο Ντιμπάλα δεν θέλει να προδώσει τους μπιανκονέρι και, σε περίπτωση που φύγει, θα προτιμούσε έναν ξένο σύλλογο από μια μετακόμιση σε άλλη ιταλική ομάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Τότεναμ και Μπαρτσελόνα παρακολουθούν επίσης τον Αργεντινό με τον προπονητή των Σπερς Αντόνιο Κόντε που θα τον υποδέχονταν στο Βόρειο Λονδίνο με ανοιχτές αγκάλες.

Ο ατζέντης του Ντιμπάλα αναμένεται να φτάσει στην Ιταλία αργότερα αυτόν τον μήνα ή στις αρχές Φεβρουαρίου και είναι πιθανό να συναντηθεί με τους νερατζούρι. Οι αποχωρήσεις των Αρτούρο Βιδάλ και Ματίας Βεσίνο εγγυώνται την Ίντερ περίπου 16 εκατ. ευρώ μεικτά σε εξοικονόμηση, επιτρέποντάς της να κάνει μια ισχυρή προσφορά στον Ντιμπάλα. Ο Μιλανέζος σύλλογος θα πρόσφερε στον Αργεντινό επιθετικό τον ίδιο μισθό που έπαιρνε κάποτε ο Κρίστιαν Έρικσεν: 7,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά σεζόν για πέντε χρόνια συν πρόσθετα που συνδέονται με στόχους, καθώς και ένα τεράστιο μπόνους υπογραφής.

Με το μέλλον του Πάουλο Ντιμπάλα στη Γιουβέντους αμφίβολο, ο διευθυντής της Ίντερ, Μπέπε Μαρότα, σκέφτεται να υπογράψει τον Αργεντινό ως ελεύθερο το καλοκαίρι. Η τρέχουσα συμφωνία του La Joya στο Allianz Stadium λήγει τον Ιούνιο και το μέλλον του στον σύλλογο φαίνεται αμφίβολο. Ο Μαρότα τον υπέγραψε στη Γιουβέντους από την Παλέρμο σε συμφωνία 40 εκατομμυρίων ευρώ το 2015 και τώρα φέρεται να σκέφτεται να συνεργαστεί και πάλι με τον Αργεντινό επιθετικό στο Σαν Σίρο. Η Ίντερ στοχεύει σε μια τρίτη ελεύθερη μεταγραφή (Ονανά – Γκίντερ) και ο Ντιμπάλα βρίσκεται πλέον στα ραντάρ της, αν και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Η Ίντερ μπορεί να μην μπορεί να προσφέρει στον Ντιμπάλα 10 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, αλλά οι ”νερατζούρι” προσπαθούν να μειώσουν τους μισθούς τους, ώστε να βάλουν μια επαρκή πρόταση στο τραπέζι σε λίγες εβδομάδες. Ο Ντιμπάλα είχε καταλήξει σε συμφωνία για την παράταση της παραμονής του στον σύλλογο, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο 10 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων. Ωστόσο, σύμφωνα με πολλαπλά δημοσιεύματα, η Γιουβέντους αποφάσισε να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας και θα συνεχίσει τις συζητήσεις τον Φεβρουάριο. Ο Ντιμπάλα πάντως δεν είναι διατεθειμένος να υπογράψει επέκταση συμβολαίου με αυτούς τους νέους όρους.

Η τελευταία επέκταση συμβολαίου του χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2017, αλλά ο Αργεντινός ήταν κοντά στο να φύγει από τη Γιουβέντους πολλές φορές έκτοτε. Πίσω το 2019, ήταν στα πρόθυρα να ενταχθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια συμφωνία ανταλλαγής με τον Ρομέλου Λουκάκου. Ωστόσο, απέρριψε μια μεταγραφή στο Ολντ Τράφορντ και απέρριψε και την Τότεναμ. Ο 28χρονος αρνήθηκε να μετακομίσει στην Πρέμιερ Λιγκ από αγάπη για τη Γιουβέντους αλλά πίεζε για επέκταση συμβολαίου εδώ και καιρό. «Ο ατζέντης μου ήταν στο Τορίνο για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν κλήθηκε ποτέ», είπε τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Αντρέα Ανιέλι δεν εντυπωσιάστηκε και απάντησε λίγες μέρες αργότερα. «Τον βλέπουμε ως τον αρχηγό του μέλλοντος. Ξέρω ότι έχει ήδη λάβει μια πρόταση που θα τον έβαζε ανάμεσα στους είκοσι πιο αμειβόμενους παίκτες στην Ευρώπη», είπε ο Ανιέλι. «Ανυπομονούμε για την απάντησή του, το πιο σημαντικό είναι να δούμε την απάντησή του στο γήπεδο. Όλοι θέλουμε να είναι ένας από τους πέντε κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη, δεν είναι ακόμα ανάμεσά τους και το γνωρίζει». Οι διαπραγματεύσεις μπήκαν στην αναμονή για μερικούς μήνες πριν καταλήξουν σε συμφωνία στα τέλη του 2021, αλλά προφανώς, αυτοί οι όροι δεν ισχύουν πλέον καθώς η Γιουβέντους θα κάνει χαμηλότερη προσφορά στον Ντιμπάλα…..

Keywords
Τυχαία Θέματα