Ντ. Ζάγκρεμπ-ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή με Γαλανόπουλο στο 90′ για τον Μιχάλη (vids)

Ιστορική νίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ, η οποία βρέθηκε να χάνει στο 39′ από το γκολ του Μπουλάτ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο “πάτησε” την Ντινάμο και έφυγε με νίκη-μισή πρόκριση από το Ζάγκρεμπ χάρη στα γκολ των Τσούμπερ (59′), Γαλανόπουλου (90′).

Εξαιρετική εμφάνιση της ΑΕΚ

στο δεύτερο ημίχρονο όπου μπορούσε να πετύχει και τρίτο και τέταρτο γκολ, αλλά ο Λιβάκοβιτς με σπουδαίες επεμβάσεις σταμάτησε δύο φορές τον Βίντα και άλλη μία τον Άμραμπατ!

Τα πλάνα των προπονητών

Χωρίς ιδιαίτερες εκλήπξεις οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον Ορμπελίν Πινέδα. Δείτε εδώ τα πλάνα του Αργεντινού προπονητή, αλλά και το πως ξεκίνησε η Ντινάμο του Ιγκόρ Μπίτσκαν.

Τίμησαν τη μνήμη του Μιχάλη

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του δολοφονημένου φίλου της ΑΕΚ στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, Μιχάλη Κατσούρη, ενώ η ΑΕΚ έπαιξε με μαύρα περιβραχιόνια.

Ο Γκαρσία το ‘χασε, το έβαλε ο Μπουλάτ

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, στα 30 δευτερόλεπτα, με το μακρινό σουτ του Μπουλάτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 15′ ατομική ενέργεια του Λιούμπισιτς, ο οποίος μπήκε από την περιοχή, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει με τα πόδια το γύρισμά του και τον Μουκουντί να απομακρύνει τη μπάλα, ενώ ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Τσούμπερ έκανε πανέξυπνη πάσα, ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο πλάσαρε από πλάγια θέση πλάσαρε, αλλά ο Λιβάκοβιτς έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ.

Η κροατική ομάδα ήταν καλύτερη, κέρδιζε πολλές μπάλες και στο 20′ το σουτ του Πέτκοβιτς έξω από την περιοχή, αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Στάνκοβιτς σε κόρνερ και στο 26′ ο Μιχαϊλιτσένκο έσωσε την Ένωση, καθώς σταμάτησε με το κεφάλι του το δυνατό σουτ του Ριστόφσκι από το ύψος του πέναλτι.

Μία ακόμα σπουδαία επέμβαση του Στάνκοβιτς στο 32′ σε σουτ του Σπίκιτς που κόντραρε πάνω στον Μουκουντί, με την ΑΕΚ στο 31′ να διαμαρτύρεται για σφυρίγματα του Πινιέιρο, ο οποίος απέβαλε τον Γίδο Μπονίδι, γυμναστή της ΑΕΚ για διαμαρτυρία.

Το γκολ για τους Κροάτες ήρθε στο 39′ με φανταστικό χτύπημα του Μπουλάτ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Στάνκοβιτς που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε και για το μαρκάρισμα του Γιόνσον στο φάουλ που κέρδισε ο Πέτκοβιτς.

Ο Μπουλάτ πανηγυρίζει το 1-0. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για την Ντινάμο, όταν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιβάνουσετς βρήκε άνοιγμα στην άμυνα της ΑΕΚ, ντρίμπλαρε τον Ελίασον, αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής σταμάτησε στον Στάνκοβιτς.

Τσούμπερ-Γαλανόπουλος την ανατροπή, μπορούσε τρίτο ο Βίντα

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη, να πιέζει ψηλά και να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Λιβάκοβιτς. Η πίεση της Ένωσης απέδωσε στο 59′, όταν ο Γιόνσον έκλεψε τη μπάλα, ο Γκαρσία έδωσε στον Τσούμπερ και αυτός με ωραία ενέργεια και ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κροάτη τερματοφύλακα για το 1-1.

Μετά την ισοφάριση ήταν σειρά της Ντινάμο να απειλήσει και στο 62′ μετά από αντεπίθεση ο Μοχαραμί έστρωσε στον Μπουλάτ ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχη με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι Κροάτες είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Εμρέλι.

Ο Τσούμπερ στις αγκαλιές των συμπαικτών του. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 68′ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Σιντιμπέ εντός περιοχής, ο Πινιέιρο δεν έδωσε κάτι, με το VAR να συμφωνεί με την υπόδειξή του.

Η Ένωση σκόραρε στο 73′ με τον Πινέδα, αλλά το γκολ του Μεξικανού ακυρώθηκε για οφ σάιντ που ήταν για ελάχιστα εκατοστά.

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ και στο 84ο λεπτό, όταν από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Γκαρσία με ωραία ντρίμπλα ελευθερώθηκε, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λιβάκοβιτς μπλόκαρε με δύο προσπάθειες.

Το γκολ της ανατροπής για την ΑΕΚ ήρθε στο 90′. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Αραούχο υποδέχθηκε στο δεύτερο δοκάρι, βρήκε ωραία τον Πισάρο, αυτός έκανε το γύρισμα για τον Γαλανόπουλο που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-2.

Ο πανηγυρισμός στο γκολ της ανατροπής από τον Γαλανόπουλο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ΑΕΚ πλησίασε και σε τρίτο γκολ στο 93′ με τον Άμραμπατ να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Λιβάκοβιτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, όπως έκανε και στο 94′ σε κεφαλιά του Ντομαγκόι Βίντα μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χατζισαφί έκανε το γέμισμα, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά και ο Λιβάκοβιτς με δύσκολη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα