Νούνο Μέντες... το ενδιαφέρον και η ρήτρα αυξάνονται

Νούνο Μέντες... το ενδιαφέρον και η ρήτρα αυξάνονται evlachosΔευ, 11/16/2020 - 19:28

Αυτή τη στιγμή που γράφουμε το κείμενο ο 18χρονος αριστερός μπακ της Σπόρτιγκ Λισσαβόνας, Νούνο Μέντες, είναι ο τρίτος πιο ακριβός παίκτης της πρωτοπόρου του Πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ναι, πρωτοπόρος είναι η αήττητη Σπόρτιγκ του Ρούμπεν Αμορίμ και όχι η Μπενφίκα των εκατομμυρίων. 

Οι δύο πιο ακριβοί παίκτες από αυτόν δεν ανήκουν καν στον σύλλογο καθώς ο Ζοάο Μάριο είναι δανεικός από την Ίντερ και ο Ζοάο Παλίνια δανεικός από την Μπράγκα. 

Την περασμένη

Παρασκευή οι Πορτογάλοι συμφώνησαν με τους εκπροσώπους του παίκτη να ανεβάσουν την ρήτρα του συμβολαίου του από τα 45 εκατομμύρια Ευρώ στα 70 εκατομμύρια καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτύπησε την πόρτα. 

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ρήτρα στην ιστορία του συλλόγου. Το ρεκόρ κρατάει ο Μπρούνο Φερνάντες με τα 100 εκατομμύρια αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον αγόρασε για 55 εκατομμύρια. 

Ποιός είναι όμως ο Νούνο Μέντες;

Για τον ποδοσφαιριστή ενδιαφέρθηκαν το καλοκαίρι εκτός από την Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ. Η Σπόρτιγκ έβαλε την πρώτη ρήτρα, ο παίκτης υπέγραψε και όλοι ηρέμησαν. 

Αυτό είναι και το σημαντικό χαρακτηριστικό του παίκτη. Για 18χρονο έχει απίστευτη ηρεμία στο παιχνίδι του και για αυτό φαίνεται να έχει και τρομερή αυτοπεποίθηση την ώρα του αγώνα.

Έχει γρήγορη σκέψη και παίρνει γρήγορες αποφάσεις. Ακόμη και ο κόουτς της Μπενφίκα, ο Ζόρζε Ζεζούς αναγκάστηκε να μιλήσει για αυτόν λέγοντας πως είναι το μέλλον των Πορτογάλων αριστερά. 

Αυτό που φαίνεται επίσης εύκολα αν τον παρακολουθήσει κανείς είναι η τεχνική κατάρτισή του. Οι Άγγλοι τον παροιμοιάζουν με τον Ροναλντίνιο... θα ζητήσω ψυχραιμία. Έχει ποιότητα και για αριστερό μπακ, έχει υπερβολική ποιότητα αλλά Ροναλντίνιο δεν είναι, κανείς δεν είναι .

Μπάλα έμαθε στον δρόμο. Οργανωμένα άρχισε να παίζει μόλις πριν από εννέα χρόνια. Δεν ήταν ανακάλυψη κάποιου σκάουτερ που κάθισε σε σκονισμένες κερκίδες με ένα σημειωματάριο. Τον πρότεινε στην τοπική Ντεσπερτάρ ο δάσκαλός του στο σχολείο, στα προάστια της Λισσαβόνας στην Κασάλ ντε Κάμπρα, Μπρούνο Μποτέλιο. 

Ο πρώτος του προπονητής ήταν ο Ντιέγκο Γκονσάλβες στην Ντεσπερτάρ : "Αρχίζαμε τις προπονήσεις με ένα παιχνίδι που λέγαμε "κυνηγήστε την μπάλα". Συμμετείχαν 14 παιδιά και σε 7 από αυτά δίναμε ένα μπαλόνι. Όσοι δεν είχαν μπαλόνι έπρεπε να κλέψουν ένα. Ήταν ο μόνος που δεν έχανε το μπαλόνι του ποτέ. Η Σπόρτιγκ τον έμαθε πρώτη. Ακολούθησε η Μπενφίκα και η Πόρτο. Το ενδιαφέρον των τελευταίων δύο έφερε την γρήγορη συμφωνία με την Σπόρτιγκ".

Ο Νούνο Μέντες έκανε αρκετές προπονήσεις με την Μπενφίκα αλλά ο σκάουτερ Ακίλ Μομάντε ήταν αυτός που τον έπεισε να συμφωνήσει με την Σπόρτιγκ σε μια ιστορία που διηγείται ο ίδιος ο Μέντες.

"Μια ημέρα ήμουν μόνος στο σπίτι. Διάβαζα. Χτύπησε η πόρτα. Σκέφτηκα ότι είναι περίεργο. Πήγα στην κουζίνα, πήρα ένα μαχαίρι γιατί ήμουν σίγουρος ότι ήταν κλέφτες. Όταν άνοιξα είδα τον Μομάντε, φοβήθηκε, μου έδειξε την κάρτα της Σπόρτιγκ για να με ηρεμήσει. Μου είπε ότι με ήθελε στην ομάδα και πήγα, χωρίς το μαχαίρι".

Διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες. Ο Ρούμπεν Αμορίμ του έδωσε φανέλα βασικού φέτος. Παίζει σαν να είχε την φανέλα περίπου πέντε με έξι χρόνια ενώ το κορμί του δεν θυμίζει δεκαοκτάχρονο. Το πρώτο του γκολ σε κάνει να σκέφτεσαι γιατί παίζει ακόμα στην Πορτογαλία. Η τελευταία του ντρίμπλα πριν σκοράρει απέναντι στον Σαμουέλ της Πορτιμονένσε, με το δεξί παρακαλώ, σε κάνει να μένεις με ανοιχτό το στόμα. 

Μαζί με την Γιουνάιτεντ και πριν αλλάξει η ρήτρα... έξω από την πόρτα της Σπόρτιγκ ήταν και η Ρεάλ Μαδρίτης με την Μίλαν. Λίγο πιο πίσω στο αεροπλάνο η Γιουβέντους με την Ίντερ. 

Τα πλεονεκτήματα της Γιουνάιτεντ στην περίπτωσή του είναι ο Νάνι που έχει στενή σχέση με τον παίκτη αλλά και με την Γιουνάιτεντ και αυτός πρότεινε την απόκτησή του αλλά και ο ατζέντης του που είναι ο ίδιος με αυτόν του Μπρούνο Φερνάντες με τον οποίο οι κόκκινοι διάβολοι συνεργάστηκαν άψογα. 

Για να κάνουμε μια πρόβλεψη. Δεν θα αργήσουμε να τον δούμε σε άλλο πρωτάθλημα και ίσως τον δούμε και στην Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος στο Euro 2021 αν - με το καλό - διεξαχθεί. 

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - Primeira Liga - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Sporting CP - Ποδόσφαιρο Off Off evlachos Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Sporting CP ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Σκεφτείτε γρήγορα έναν παίκτη της Σπόρτιγκ Λισσαβόνας. Αν δεν παρακολουθείτε το Πορτογαλικό πρωτάθλημα τότε δύσκολα θα σας έρθει στο νου κάποιος. Μάλλον ήρθε η ώρα όμως να μάθουμε τον Νούνο Μέντες.  Article publish on Δευ, 11/16/2020 - 19:28 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα