Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-3: Ο Μπομπ λύτρωσε τους «πολίτες» στις καθυστερήσεις (highlights)

Η ανατροπή, της ανατροπής, ώ ανατροπή! Σε ένα ακόμη παιχνίδι-«διαφήμιση» της Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι κατόρθωσε να φύγει νικήτρια από την έδρα της Νιουκάστλ και να μειώσει στους δύο βαθμούς την διαφορά από την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα, Λίβερπουλ (45 έναντι 43 βαθμών).

Στο 82ο λεπτό ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να αποσύρει τον Ζέρεμι Ντοκού για να περάσει στο χορτάρι τον 20χρόνο Νορβηγό, Όσκαρ

Μπομπ. Αυτό ήταν, ο μικρός έμελλε στην 7η συμμετοχή του στην Premier League να πετύχει το παρθενικό του τέρμα, μετά από εκείνο στο Champions League κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα! Ένα γκολ που είναι από «χρυσάφι» για τους «πολίτες» καθώς τους χαρίζει την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, σε μία έδρα που όλοι δυσκολεύονται φέτος (24 βαθμούς σε 11 ματς εντός έδρας η Νιουκάστλ).

Η επικράτηση των μπλε του Μάντσεστερ μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιη καθώς δημιούργησαν 11 τελικές στην εστία (5 η Νιουκάστλ) και στα x-goals έφτασαν τον τεράστιο αριθμό 3.27 (1.15 η Νιουκάστλ. Όμως, η νίκη δεν ήρθε καθόλου, μα καθόλου, εύκολα.

Μόλις στο 2ο λεπτό η Νιουκάστλ βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα της εστίας του Έντερσον, αλλά το τέρμα του Λόνγκσταφ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Στο 26ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ έπειτα από σέντρα του Κάιλ Γουόκερ και ένα απίστευτο τακουνάκι του Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος είχε προειδοποιήσει και εννέα λεπτά νωρίτερα (17′).

Στο 29′ ο Μπερνάρντο Σίλβα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρτίν Ντουμπράβκα να του λέει «όχι» και εκεί άρχισε η αντεπίθεση διαρκείας της Νιουκάστλ! Στο 35΄ο Ίσακ το 1-1 και δύο λεπτά αργότερα ο Γκόρντον το 2-1 για την ολική ανατροπή των «καρακάξων».

Στην επανάληψη η Σίτι ενέτεινε την πίεση! Στο 63′ και στο 70′ Φόντεν και Άλβαρεζ σπατάλησαν δύο ευκαιρίες για να έρθει τελικά η ισοφάριση στο 74ο λεπτό με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος επέστρεψε με γκολ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο θαυματουργός Βέλγος έβγαλε απίστευτη πάσα-«διαβήτη», με τον Όσκαρ Μπομπ να χαρίζει το τρίποντο στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα! Η ανατροπή είχε πάρει μόλις σάρκα και… οστά.

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Τρίπιερ, Σερ, Μπερν, Μπότμαν, Γκιμαράες, Αλμιρόν, Λόνγκσταφ, Μάιλι, Ισάκ, Γκόρντον (86’ Χολ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον (8’ Ορτέγκα), Γουόκερ, Ακέ, Γκβάρντιολ, Ντίας, Κόβατσιτς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα (69’ Ντε Μπρόινε), Φόντεν, Ντοκού (82’ Μπομπ), Άλβαρες

Keywords
Τυχαία Θέματα