Νικορέστης Χανιωτάκης: «Οι κρίσεις ανέκαθεν αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες»

Η «Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» υποδεικνύει όχι μόνο το μέλλον των έως τώρα παραδοσιακών δομών της κοινωνίας, αλλά και τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας και παρουσιάζεται στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, σε μετάφραση-σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Με αφορμή την επιτυχημένη πορεία της παράστασης ο Νικορέστης Χανιωτάκης, που με τη διπλή ιδιότητα του ηθοποιού - σκηνοθέτη κερδίζει χρόνο με το χρόνο

την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων θεατράνθρωπων, μίλησε στο tvxs.gr για το έργο, το θέατρο και την νέα γενιά ηθοποιών.

Η «Γίδα», είναι έργο με έντονο χιούμορ, εκρηκτικούς χαρακτήρες, πανέξυπνους διαλόγους, σκληρότητα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη τρυφερότητα. Ποια είναι η κεντρική ιδέα του έργου;

Ο Άλμπι δεν είναι από τους συγγραφείς που κάνουν εισαγωγές στα έργα τους. Μπαίνει κατευθείαν στο θέμα. Έτσι συμβαίνει και στην Γίδα. Από την πρώτη στιγμή κιόλας βλέπουμε τον κεντρικό ήρωα, τον Μάρτιν, έναν επιτυχημένο αρχιτέκτονα και οικογενειάρχη να βρίσκεται σε σύγχυση και αμέσως ρίχνει την «βόμβα» στην γυναίκα του και συνεπώς στους θεατές: είναι ερωτευμένος με μία Γίδα ονόματι Σύλβια, την οποία γνώρισε μια μέρα στην εξοχή! Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα του έργου, δηλαδή να παρουσιάσει την ακραία σεξουαλική επιλογή ενός ανθρώπου και να δει τι συνέπειες έχει αυτή η αποκάλυψη σε οικογενειακό, αλλά και κοινωνικό πλαίσιο.

Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με ένα τέτοιο έργο; Τι σας γοήτευσε στον Έντουαρντ Άλμπι;


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα