Νίκη ξανά με Βιγιαφάνιες (video)

Μετά από περισσότερους από δύο μήνες ο Παναθηναϊκός πήρε νίκη-ανάσα (2-0) επί του Πλατανιά χάρη σε δύο γκολ με πέναλτι του Βιγιαφάνιες. Αποιβλήθηκε ο Ντικαμονά.

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!

Ο Παναθηναϊκός για 70 λεπτά
με κορυφαίο τον Μουνιέ είχε πολύ καλή απόδοση αλλά βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Κλιάγιτς που κράτησε όρθιο τον Πλατανιά γεμίζοντας με άγχος τους πράσινους. Τη λύση έδωσε ο Βιγιαφάνιες που ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και αφού κέρδισε πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα στο 73΄για το 1-0.

Ο ίδιος στις καθυστερήσεις κέρδισε νέο πέναλτι που επίσης εκτέλεσε εύστοχα χαρίζοντας τη νίκη στους πράσινους όπως είχε κάνει και στις 28 Οκτωβρίου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έκτοτε οι πράσινοι αγνοούσαν τη νίκη. Ο Πλατανιάς τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντικαμονά που κέρδισε ο Βιγιαφάνιες. Στο ημίχρονο ο Λουντ μετέβη στο νοσοκομείο για εξετάσεις λόγω χτυπήματος στο κεφάλι.

Κορυφαίος για τους πράσινους ο Μουνιέ, τον ακολούθησαν σε απόδοση Τζανδάρης, Βιγιαφάνιες. Εξαιρετικός για τον Πλατανιά ο νεοαποκτηθείς Κλιάγιτς.

Τα πλάνα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που βλέπει τις επιλογές του μέρα με τη μέρα να μειώνονται παρέταξε τον Παναθηναϊκό με το κλασικό πλέον 4-4-1-1 έχοντας στην εντεκάδα τους Βλαχοδήμο, Κουρμπέλη, Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Τζανδάρη, Λουντ, Βιαγιαφάνιες, Μουνιέ, Άλτμαν και Πίσπας.

Από την άλλη ο Μάνουελ Ρόκα που προσπαθεί να «αναστήσει» τον Πλατανιά παρέταξε τους κρητικούς με διάταξη 3-4-3 έχοντας τον νεοαποκτηθέντα Κλιάγιτς στο τέρμα και τους Καρυπίδη, Ντικαμονά και Βάντερσον στα στόπερ. Ο Γουές και ο Κοροβέσης είχαν τις δύο πλευρές με Δημούτσο και Αγγελόπουλο στα χαφ. Στην επίθεση ήταν οι Ενσικουλού, Παπανικολάου και Γρζέλτζακ.

Κλίνατε επ’ αριστερά (Μουνιέ)

Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν ξεκάθαρη. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο κομμάτι της ανάπτυξης επιτιθέμενος κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Μουνιέ να παίρνει τις περισσότερες πρωτοβουλίες. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Γάλλος είχε μια κεφαλιά που δεν ανησύχησε τον Κλιάγιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Μουνιέ έκανε το γύρισμα από αριστερά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 7ο λεπτό με την πίεση να εντείνεται ο Κουλιμπαλί βγήκε από δεξιά έκανε το γύρισμα και για μερικά εκατοστά δεν πρόλαβε ο Άλτμαν να απειλήσει. Πάντως ένα λεπτό αργότερα ο Πλατανιάς έδειξε ότι μπορεί να βγει με αξιώσεις και στην επίθεση με τον Ινσούα να κόβει τελευταία στιγμή τη μπαλιά του Παπανικολάου προς την περιοχή. Το σουτ του Κουλιμπαλί στο 9’ πέρασε ψηλά ολοκληρώνοντας ένα δεκάλεπτο με πολύ καλό ρυθμό.

Ανίκητος ο Κλιάγιτς

Στη συνέχεια ο Πλατανιάς προσπάθησε να κατεβάσει λίγο το ρυθμό διότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Εν μέρει τα κατάφερε αλλά οι πράσινοι με υπομονή δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες, πιο σπουδαίες από του πρώτου μέρους. Πέρασαν έντεκα λεπτά αλλά στο 21’ χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία από τον Μουνιέ. Ο Γάλλος πέρασε τον τελευταίο αμυντικό του Πλατανιά βρέθηκε απέναντι από τον Κλιάγιτς πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απομάκρυνε ενστικτωδώς με το πόδι.

Ωραία συνεργασία των πράσινων στο 25’ αριστερό σουτ του Βιγιαφάνιες σε πρώτο χρόνο από το ύψος της περιοχής, ο Κλιάγιτς και πάλι είπε και πάλι όχι. Στο 30’ εξαιρετική συνεργασία Μουνιέ, Λουντ Ινσούα με τον τελευταίο να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μες την περιοχή αλλά το πλασέ του με το δεξί δε βρήκε στόχο. Στο 32’ ο Μουνιέ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά από πάσα του Βιγιαφάνιες αλλά ο Κλιάγιτς πρόλαβε τον Γάλλο ο οποίος δέχτηκε την αυστηρή κίτρινη κάρτα του διαιτητή καθώς στην προσπάθεια του να προλάβει τη μπάλα βρήκε τον τερματοφύλακα.

Η πρώτη ευκαιρία του Πλατανιά ήρθε στο 40ό λεπτό με σουτ του Κοροβέση από μακριά που εξουδετέρωσε ο Βλαχοδήμος σε κόρνερ. Τα σουτ του Λουντ και του Κουλιμπαλί στην αντίπερα όχθη δεν ανησύχησαν τον Σέρβο γκολκίπερ. Στις καθυστερήσεις οι πράσινοι έχασαν άλλες τρεις ευκαιρίες, με τον Άλτμαν να απειλεί με σουτ στο 46’ και τον Κλιάγιτς να αποκρούει όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πρώτου μέρους. Στο 47’ ο Πίσπας έβαλε την κόντρα στον Νικαμονά και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Κλιάγιτς που φυσικά μπλόκαρε. Τέλος στο 48’από φάουλ του Βιγιαφάνες ο Κολοβέτσιος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Αργός ρυθμός και πράσινο άγχος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Χίλιεμαρκ αντί του Λουντ που δε μπορούσε να συνεχίσει το ματς καθώς ένιωθε ζαλισμένος από μια σύγκρουση που είχε με τον Στάμου (ο οποίος επίσης αντικαταστάθηκε για τον ίδιο λόγο λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου). Αλλαγή, την δεύτερη, έκανε και ο Ρόκα ο οποίος έβαλε τον Ντουαλά αντί του Γκρζέλζακ.

Το πρώτο δεκάλεπτο εκτυλίχτηκε σε πιο αργό ρυθμό με την πρώτη φάση να έρχεται από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ που έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Στο 59’ σουτ του Τζανδάρη και στο 60’ του Ντουαλά απλά καταγράφηκαν ως τελικές προσπάθειες. Η σπουδαία ευκαιρία για τους πράσινους χάθηκε στο 61’ όταν ο κορυφαίος Μουνιέ έδωσε στον Πίσπα, αυτός με μία στον Κουλιμπαλί που μόνος του απέναντι στον Κλιάγιτς πλάσαρε πάνω του.

Ο Ουζουνίδης έκανε τη δεύτερη αλλαγή του με τον Δώνη αντί του Πίσπα στο 62’ δείχνοντας το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για την απόκτηση ενός φορ καθώς οι πράσινοι έκαναν σχεδόν τα πάντα καλά μέχρι και την αντίπαλη περιοχή, αλλά μες το «κουτί» δεν υπήρχε κάποιο σημείο αναφοράς.

Η λύση από την άσπρη βούλα

Στο 66’ ο Δώνης είδε κίτρινη κάρτα γιατί διαμαρτυρήθηκε για φάση μες την περιοχή όπου δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Ντικαμονά για το οποίο ο Ζαχαριάδης έδειξε παίζετε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Άλτμαν έκανε κεφαλιά υπό πίεση ύστερα από σέντρα του Κουλιμπαλί αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο 68’ ο Ρόκα πέρασε στο ματς έναν τρίτο πρώην πράσινο. Ο Αντώνης Πετρόπουλος πήρε τη θέση του Παπανικολάου.

Στο 71’ η λύση για τον Παναθηναϊκό δόθηκε από την άσπρη βούλα, όταν ο Βιγιαφάνιες έκανε σουτ που σταμάτησε στο χέρι του Ντικαμονά ο οποίος αντίκρυσε και την κίτρινη κάρτα. Το πέναλτι ανέλαβε ο παίκτης που το κέρδισε, ευστόχησε και έγινε με αυτόν τον τρόπο το 1-0 για τους πράσινους στο 73’.

Άργησε αλλά το «κλέιδωσε» το ματς

Η απάντηση για τον Πλατανιά ήρθε στο 76’ όταν από λάθος εκτίμηση του Κουρμπέλη επωφελήθηκε ο Πετρόπουλος που σούταρε στην κίνηση με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Βιγιαφάνιες έφυγε στην πλάτη του Ντικαμονά ο οποίος τον τράβηξε από το χέρι, δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Την ευκαιρία του αγώνα έχασε ο Χρήστος Δώνης, ο οποίος βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος σε θέση φορ στην περιοχή πήρε την πάσα από τον Βιγιαφάνιες αλλά κλώτσησε αέρα και μαζί την ευκαιρία για να «κλειδώσει» το ματς. Στο ίδιο λεπτό ο Μουνιέ έγινε αλλαγή, καταχειροκροτήθηκε για την εμφάνισή του και τη θέση του πήρε ο Χατζηγιοβάνης.

Στο 85΄σέντρα του Βιγιαφάνιες ο Άλτμαν πήρε την κεφαλιά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 86’ ο Χατζηγιβάνης απείλησε στην πρώτη του ενέργεια με συρτό σουτ έξω από την περιοχή που έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Κλιάγιτς.

Στο 89’ τεράστια ευκαιρία με τον Κλιάγιτς να νικά στο τετ α τετ τον Χατζηγιοβάνη και να παραχωρεί κόρνερ ύστερα από εξαιρετική μεταβίβαση του Τζανδάρη. Στο 90΄ ο Βιγιαφάνιες σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Καρυπίδη, με τον Ζαχαριάδη να δίνει πέναλτι στον Παναθηναϊκό το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βιγιαφάνιες που έκανε το 2-0 χαρίζοντας τη νίκη στον Παναθηναικό μετά την 28η Οκτωβρίου.

Μικρά μικρά

* Ο Ρόμπιν Λουντ που είχε μια σύγκρουση με τον Στάμου, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο καθώς ένιωσε ζαλάδες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις.

* Στο Απόστολος Νικολαΐδης βρέθηκαν και οι Γιώργος Καραγκούνης και Ζέκα.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, Ιωάννης Σίπκας, Γεώργιος Χατζηνάκος, 4ος Άγγελος Ζαραβίνος.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Τζανδάρης, Λουντ (46’ Χίλιεμαρκ), Μουνιέ (81’ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες, Άλτμαν, Πίσπας (62’ Δώνης).

Πλατανιάς: Κλιάγιτς, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Γουές (45’ Στάμου), Κοροβέσης, Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Ενσικουλού, Παπανικολάου (68’ Πετρόπουλος), Γκρζέλζακ (46’ Ντουαλά).

Κίτρινες: Μουνιέ, Δώνης / Δημούτσος, Κοροβέσης, Αγγελόπουλος, Καρυπίδης

Κόκκινη: Ντικαμονά
Keywords
Τυχαία Θέματα