Νίκη στην παράταση για το Περιστέρι

Το Περιστέρι χρειάστηκε το επιπλέον πεντάλεπτο για να καταβάλει την αντίσταση της Κύμης, επιβλήθηκε με 94-93 πετυχαίνοντας την 12η νίκη του στη 17η αγωνιστική της Basket League.

Η Κύμη μπήκε στο παρκέ του «Ανδρέας Παπανδρέου» με πατημένο γκάζι και στηριζόμενη την ευστοχία των Σαγκς, Ουίλιαμς οικοδόμησε διαφορά 15 πόντων δύο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου
δεκαλέπτου, ολοκληρώνοντας τελικώς την πρώτη περίοδο στο +14, 17-31.

Οι Περιστεριώτες αντέδρασαν με τον Χάροου να βρίσκει επιθετικό ρυθμό, μείωσαν στους 6 πόντους, με αποτέλεσμα το σύνολο του Κουτσού να βρεθεί στα αποδυτήρια με «ψαλιδισμένη» διαφορά, 39-45.

Το τρίτο δεκάλεπτο κινήθηκε στην απόλυτη ισορροπία, οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Πουλιανίτη πήγαν στο +13, τρία λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου, όμως με κάρφωμα του Μπέντιλ, το σύνολο του Πεδουλάκη μείωσε στο 59-65 .

Στην τελευταία περίοδο το Περιστέρι συνέχισε την αντεπίθεσή του, ισοφαρίζοντας 80-80 με τον Μπέντιλ 14 δεύτερα πριν από το τέλος. Στην τελευταία κατοχή της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού ο Λιούις έκανε το λάθος με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στην παράταση.

H Κύμη προηγήθηκε με 5 πόντους στο 43’ ωστόσο με drive του Καράμπελα 5 δεύτερα πριν από το τέλος οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 94-93, ο Σαγκς αστόχησε σε τρίποντο και το θρίλερ κατέληξε στους γηπεδούχους. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για μια φάση 36 δεύτερα πριν από το τέλος της παράτασης για φάουλ και τεχνική ποινή που δόθηκαν εις βάρος της.

Για τους νικητές ο Μπέντιλ ήταν απίθανος με 27 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Χάροου –απεχώρησε τραυματίας στο τελευταίο δεκάλεπτο- είχε 18, ο Μουρ προσέθεσε 14 κι ο Βασιλόπουλος 10. Για την Κύμη ο Σαγκς είχε 24 πόντους, ο Χόρτον 19, ο Λεκουάν έκανε double double με 14 πόντους και 12 ασίστ, 13 πόντους είχε ο Ουάσιγκτον κι ο Ουίλιαμς 11.
Keywords
Τυχαία Θέματα