Νίκη με "ήρωα" τον Μέρετ η Νάπολι (video)

Έχοντας ως "ήρωα" της τελευταίας στιγμής των μόλις 21 ετών τερματοφάλακά της, η Νάπολι κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της ΣΠΑΛ και να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της Γιουβέντους.
Η Νάπολι στο πρώτο μέρος δυσκολεύτηκε αρκετά να προκαλέσει προβλήματα στην εστία του Γκομίς, αφού η ΣΠΑΛ ήταν πολύ καλά στημένη πίσω από την μπάλα και κάθε επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων σταματούσε έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Στο 11ο λεπτό ο Ινσίνιε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκομίς με ωραίο σουτ, όμως ο βοηθός έδειξε οφσάιντ κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το VAR.
Ουσιαστικά
στο 1ο μέρος δεν υπήρξε κάτι σπουδαίο, μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν η Νάπολι κέρδισε κόρνερ. Από την εκτέλεση ο Αλμπιόλ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γκομίς ανοίγοντας το σκορ στο χειρότερο χρονικά σημείο για τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο μέρος η Νάπολι μπήκε πολύ δυνατά, είχε πολύ βελτιωμένο τον Ινσίνιε, πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο και έφτιαχνε τη μία φάση μετά την άλλη. Ο Ινσίνιες σημάδεψε το δοκάρι σε γύρισμά του από δύσκολη θέση στ’ αριστερά της εστίας της ΣΠΑΛ, ο ίδιος έκανε πολύ καλή ατομική προσπάθεια έξω από την περιοχή όμως το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ.

Η καλύτερη στιγμή για τη Νάπολι ήρθε στο 81’ ύστερα από έναν μαγικό συνδυασμό του Ινσίνιε και Μέρτενς με τον τελευταίο να περνά και τον Γκομίς, αλλά από πλάγια έστειλε την μπάλα στην ρίζα του δεξιού δοκαριού και στη συνέχεια ο Καγεχόν είδε την μπάλα στο δικό του σουτ να βρίσκει στα πόδια του Τσιόνεκ και να φεύγει κόρνερ.

Η Νάπολι έχασε ευκαιρίες, άγγιξε το 2ο γκολ, όμως η ΣΠΑΛ θα μπορούσε να έχει «κλέψει» το παιχνίδι, όταν στο 89’ το σουτ στην κίνηση του Βικάρι το σταμάτησε ο νεαρός τερματοφύλακας της Νάπολι Μέρετ, ο οποίος έκανε τρομερή απόκρουση και στο 93ο λεπτό. Ήταν το κόρνερ από το οποίο ο Φαρές έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα όμως ο Μέρετ έπεσε εντυπωσιακά στη γωνία του και από τα γάντια του η μπάλα βρήκε και το δοκάρι.
Αν και αγχώθηκε στο τέλος η Νάπολι πήρε τη νίκη όπως δικαιούταν από την εμφάνισή της στο δεύτερο μέρος και από τις ευκαιρίες που έχασε στο δεύτερο 45λεπτο.
Keywords
Τυχαία Θέματα