Νίκη με άρωμα Κυκλάδων για Ηρακλή

Με ένα γκολ του Ζιαμπάρη στο 58’ και δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, από τον Παναγιωτούδη και τον Κλέιτον, αντίστοιχα, ο Ηρακλής νίκησε με 3-0, τη Θύελλα Καμαρίου, ομάδα της Σαντορίνης (συμμετέχει στη Γ’ Εθνική), σε ένα παιχνίδι που έγινε στη Νάξο. Ο λόγος είναι ότι το γήπεδο της Θύελλας έχει πλαστικό χορτάρι και σύμφωνα με τους όρους διεξαγωγής του Κυπέλλου, δεν μπορεί να γίνει παιχνίδι σε πλαστικό.

Το παιχνίδι ήταν το πρώτο για τις δύο ομάδες στη φάση των ομίλων. Βρίσκονται στον 1ο Ομιλο, μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο. Ο Ηρακλής είχε την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσε όμως εύκολα να βγάλει φάσεις στην εστία των γηπεδούχων. Μεταξύ άλλων, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, με τα πολλά νέα πρόσωπα, ψάχνει να βρει ομοιογένεια.

Τα πλάνα

Οι γηπεδούχοι είχαν σχηματισμό 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Ανδριόλας, δεξιός μπακ ήταν ο Μαντούσης και αριστερός μπακ, ο Ρέτζος. Στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Σπανός με τον Γελαδάρη. Δίδυμο αμυντικών μέσων ήταν ο Φίλων (αρχηγός) με τον Ερρίκο. Αριστερά ήταν ο Ζανελάρης, δεξιά ο Σιμιτσής και στην επίθεση ο Μαυρομάτης με τον Φύτρο.
Ο Ηρακλής είχε σχηματισμό 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Βοσνιάδης. Γιαννίτσης και Ζιαμπάρης (αρχηγός) ήταν στο κέντρο της άμυνας. Δεξιός μπακ ήταν ο Κουτρουμάνος και αριστερά ήταν ο Κανακούδης. Στους χαφ ο Μουμίν με τον Μενδρινό, μπροστά τους ο Κλέιτον, δεξιά ήταν ο Ροβας, αριστερά ο Πασάς και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Χασομέρης.

Με 0-0 στο α’ μέρος

Στο πρώτο ημίχρονο, η Θύελλα κρατούσε καλά στην άμυνα. Ο Ηρακλής έκανε μόνο δύο φάσεις, μία στο 17’ με τον Ρόβα (δυνατό σουτ, έδιωξε ο Ανδριόλας) και μία στο 19’, όταν ο Κλέιτον -από ωραίο γύρισμα του Πασά- σούταρε άουτ.

Ο Ηρακλής έκανε αναγκαστική αλλαγή στο 30’. Ο Κανακούδης δεν μπορούσε να συνεχίσει, ο Βοσνιάδης γύρισε τον Πασά σε θέση αριστερού μπακ και έβαλε τον Γεωργίου, μπροστά στην αριστερή πτέρυγα. Το 0-0 παρέμενε στο τέλος του ημιχρόνου.

Ζιαμπάρης και δύο στις καθυστερήσεις

Ο Νίκος Ζιαμπάρης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, στο 58’. Σκόραρε για το 0-1, με κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Κλέιτον. Η Θύελλα έχασε από την πλευρά της δύο καλές ευκαιρίες. Στο 61’, ο Βοσνιάδης απέκρουσε σουτ του Ερρίκου και στο 68’, ο Ρέτζος έστειλε την μπάλα άουτ από πλάγια θέση. Ο Ηρακλής σημείωσε άλλα δύο γκολ, στις καθυστερήσεις. Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Γεωργίου γύρισε ωραία στον Παναγιωτούδη κι αυτός με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-2 και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κλέιτον, από κάθετη πάσα του Μουμίν, πλάσαρε για το 0-3.
Οι συνθέσεις:
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ (Κώστας Μιχάλης): Ανδριόλας, Μαντούσης (73’ Σ.Φύτρος), Σπανός, Γελαδάρης, Ρέτζος, Φίλων, Ερρίκος, Σιμιτσής, Ζανελάρης, Φύτρος Μ. (69’ Δαβιλάς), Μαυρομάτης.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Βοσνιάδης, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης, Κουτρουμάνος (57’ Κουκόλης), Κανακούδης (30’ λ.τ. Γεωργίου), Μουμίν, Μενδρινός, Κλέιτον, Πασάς, Χασομέρης, Ρόβας (85’ Παναγιωτούδης).
Keywords
Τυχαία Θέματα