Νίκη - "ωδή" στην σωτηρία για τον Απόλλωνα! (video)

Ο Απόλλωνας πήγε στα Γιάννινα αποφασισμένος να πάρει κάτι θετικό έτσι ώστε να αναπνεύσει βαθμολογικά και τα κατάφερε διότι εκεί που έπρεπε κι όταν έπρεπε έψαξε το γκολ αποφεύγοντας την παθητική στάση.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» έβαλε πάθος με το καλησπέρα στο παιχνίδι βάζοντας τα δύσκολα στους γηπεδούχους οι οποίοι έκαναν πολύ ώρα να μπούνε στο.. πετσί της αναμέτρησης και να αναπτύξουν, όπως μπόρεσαν να το κάνουν, τις δημιουργικές τους ικανότητες.

Κομβικό σημείο του αγώνα, το δίλεπτο από το 30ο ως το 32ο λεπτό. Τότε που
ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά από το σημείο του πέναλτι ο Κόντε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χουάντερσον.
Στην επόμενη καταγεγραμμένη φάση του ματς ο Ναδάλες πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Δεν το πανηγύρισε κόντρα στην παλιά του ομάδα, όμως σίγουρα θα το θυμούνται πολύ στην τωρινή του εάν καταφέρει εν τέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό!

O Γιάννης Πετράκης επέλεξε ένα σχήμα 4-4-2 σε ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Ο Βελλίδης κάτω από τα γκολπόστ. Οι Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος στην άμυνα. Πιο μπροστά τους ο Λίλα με τους Μανθάτη, Βιδάλ στα άκρα και τον Γιάκο πιο μπροστά. Επιθετικό δίδυμο οι Πέδρο Κόντε και Χαλκιαδάκη.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε περίπου όπως στη νίκη πριν λίγα 24ωρα στη Ριζούπολη στο προηγούμενο, νικηφόρο κι αυτό, ματς του πρωταθλήματος.
Ο Χουάντερσον κάτω από τα γκολπόστ. Τρεις στην άμυνα, οι Κύργιας, Παπάζογλου, Ζησόπουλος. Στα άκρα οι Στάθης, Ναδάλες. Στον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής οι Τσουκαλάς, Χουάρες με τον Κονέ σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση ξεκίνησαν οι Αλμπάνης και Ελμπάζ. Το σχήμα μας παραπέμπει σε 3-5-2.

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς ο Απόλλωνας. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις στα πρώτα 12 λεπτά δημιούργησε τέσσερις τελικές προσπάθειες προς την εστία των γηπεδούχων ενώ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα η «ελαφρά ταξιαρχία» έχει κατά μέσο όρο 7,2 τελικές ανά αγώνα.

Πιο σημαντική φάση αυτή του 12ου λεπτού όταν από μπαλιά του Στάθη ο Ελμπάζ τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ αλλά το πλασέ εξουδετέρωσε ο Βελλίδης!
Οι πρώτες απειλές της ομάδας του Πετράκη εκδηλώθηκαν με μακρινά αλλά και άστοχα, συνάμα, σουτ του Άντι Λίλα.

Την υπεροχή, στα σημεία των φιλοξενούμενων «πάγωσε» η φάση του 30ου λεπτού όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Κόντε, ο Κύργιας συγκρούστηκε με τον Μιχαήλ και ο διαιτητής Παπαδόπουλος που ήταν κοντά στη φάση έδειξε το σημείο του πέναλτι.
Από εκεί όμως, ο Κόντε νικήθηκε στην εκτέλεση καθώς ο Χουάντερσον – εξπέρ όπως έχει δείξει στην προϋπηρεσία του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο – απέκρουσε με τα πόδια!

Δύο λεπτά αργότερα ο Φόνσι Ναδάλες έγραψε την δικιά του ιστορία στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Έπειτα από εκτέλεση πλάγιου από τον Στάθη, μπήκε αποφασιστικά στην περιοχή του Βελλίδη και με προβολή έκανε το 0-1!

Αυτό ήταν το 2ο γκολ του Ισπανού στην Ελλάδα. Ένα είχε σημειώσει με τη φανέλα του ΠΑΣ, την πρώτη αγωνιστική στην Τρίπολη και τώρα εις βάρος της παλιάς του ομάδας!

Ως το φινάλε του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν να μπουν με αξιώσεις στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων τους.

Η επανάληψη είχε μια αλλαγή, τον Νικολιά αντί του τραυματία Βιδάλ. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να πιέσει ακόμα πιο ψηλά στο γήπεδο παίζοντας με περισσότερη υπομονή στην ανάπτυξή του.
Ο Πέδρο Κόντε βρήκε βοήθειες από τους συμπαίκτες του προκειμένου να βρει περισσότερους χώρους να σουτάρει. Το έκανε 4-5 φορές με αξιώσεις ως το 75ο λεπτό. Δυό φορές απέκρουσε ο Χουάντερσον κι άλλες δύο φορές η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.

Βέβαια σε αυτό το διάστημα το ματς σημάδεψαν δύο φάσεις που θα συζητηθούν.
Στο 52ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ ο Κύργιας έπιασε την κεφαλιά κι ο Βελλίδης μπλόκαρε.
Το ριπλέϊ έδειξε ότι ο αμυντικός του Απόλλωνα δεν καλύπτονταν κι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έπιασε τη μπάλα μάλλον μέσα από την γραμμή του τέρματός του!

Είκοσι λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ σκόραρε, με κεφαλιά του Μανθάτη, όμως ο διαιτητής Παπαδόπουλος το ακύρωσε υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ στο.. «σκριν» του Χαλκιαδάκη επί του αντιπάλου αμυντικού!

Ως το φινάλε οι γηπεδούχοι πίεσαν δίχως όμως το «καθαρό» μυαλό προκειμένου να περάσουν τη μπάλα με αξιώσεις στην περιοχή του Απόλλωνα την ίδια ώρα που ο Παράσχος γύρισε την ομάδα πίσω από τη μεσαία γραμμή και δικαιώθηκε κρατώντας την υπέρ-πολύτιμη νίκη!

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελίδης, Καρανίκας (78’ Τσικάρσκι), Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Γιάκος (74’ Χέλκβιστ), Χαλκιαδάκης, Βιδάλ (46’ Νικολιάς), Μανθάτης, Κόντε

Απόλλων (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κύργιας, Παπάζογλου, Ζησόπουλος, Στάθης, Ναδάλες, Χουάρες (78’ Μενδρινός), Τσουκαλάς, Αλμπάνης (83’ Στόουκς), Κονέ, Ελμπάζ (75’ Κούρος)
Keywords
Τυχαία Θέματα