Νέα ρύθμιση «ανάσα» για τους αγρότες

Ποιες οφειλές μπορούν να ρυθμίσουν

«Ανάσα» σε χιλιάδες δανειολήπτες αγρότες αναμένεται να δώσειη νέα ρύθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε συνεργασίαμε την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Οι οφειλές που μπορούν να ενταχθούν στη σχετική ρύθμισηαφορούν χρέη των αγροτών προς την εφορία για εισόδημα, ΦΠΑ, προς τον ΟΓΑ γιατις ασφαλιστικές τους εισφορές καθώς

και για οφειλές προς τράπεζες, πουέκλεισαν και βρίσκονται υπό εκκαθάριση (πρώην Αγροτική Τράπεζα, ΤΤ, FBB,Probank, Proton, Πανελλήνια Συνεταιριστικές κλπ). Η ρύθμιση αφορά γεωργούς,κτηνοτρόφους και αλιείς, οι οποίοι έχουν λάβει αγροτικό δάνειο από την πρώηνΑΤΕ και τις άλλες τράπεζες και εφόσον οι οφειλές τους παρουσίαζαν καθυστέρηση πληρωμήςπέραν των 30 ημερών κατά την 31-12-2017.

Στους αγρότες παρέχεται η δυνατότητα ολικής εξόφλησης τουποσού εντός του τριμήνου, ενώ η διαγραφή του κεφαλαίου μπορεί να αγγίξει μέχρικαι το 60%. Σε περίπτωση διακανονισμού των οφειλών μέσω δόσεων, ο οφειλέτηςέχει τη δυνατότητα αποπληρωμής του ποσού μέχρι και 10 χρόνια (120 δόσεις), μετη διαγραφή του κεφαλαίου σε αυτή την περίπτωση να ανέρχεται στο 40%.

Σε κάθε περίπτωση η ρύθμιση περιλαμβάνει 100% διαγραφή τωντόκων υπερημερίας καθώς και διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων του δημοσίου,βάσει της ακίνητης περιουσίας. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα πώλησης ακινήτων,με σκοπό την εξόφληση του εναπομείναντος χρέους.

Η ρύθμιση θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας της ΕιδικήςΓραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους (www.keyd.gov.gr) η οποία αναμένεταινα ανοίξει εντός των επόμενων ημερών όπως αναφέρει το Αθηναϊκό ΠρακτορείοΕιδήσεων.

Για «την πιο σημαντική ρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στοναγρότη» και που «θα του δώσει πάλι τον έλεγχο των οικονομικών του» έκανε λόγο ουπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τα

Πηγή: News.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα