Νέα Φιλαδέλφεια: Πληροφορίες ότι οι Αρχές εντόπισαν τη φιγούρα του δράστη – Ψηλός, εύσωμος, με τατουάζ στον λαιμό

Βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ, από τη φονική επίθεση που εξαπέλυσαν οι Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μαζί με οπαδούς του Παναθηναϊκού, εξετάζουν συνεχώς οι εγκληματολογικές Αρχές, προκειμένου να βρουν τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μάλιστα, στα εγκληματολογικά της ασφάλειας εξετάζονται καρέ – καρέ τα βίντεο από την

καταδρομική επίθεση των χούλιγκαν και ένα καρέ εξ αυτών φαίνεται να δείχνει τη φιγούρα του δράστη. Οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να καθαρίσουν ακόμα την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν.

Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει το DNA που ελήφθη και από τους 105 συλληφθέντες που ήδη έχουν μοιραστεί σε 16 φυλακές στην Ελλάδα. Σε ένα από τα βίντεο απομονώνεται το καρέ και σε αυτό το σημείο πιστεύουν οι Αρχές ότι ένας ή περισσότεροι επιτέθηκαν στον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή.

Σε μια σαφώς θολή αποτύπωση, οι διωκτικές Αρχές πιστεύουν ότι είναι η στιγμή της επίθεσης. Ένα δεξί χέρι διακρίνεται σε παράλληλη κίνηση με το αριστερό χέρι του θύματος. Στο σημείο που το ακουμπά, πιστεύουν ότι ίσως του κόβει τη βραγχιόνια αρτηρία με μαχαίρι. Αυτό ακριβώς το καρέ αναλύουν διεξοδικά τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν είναι δυνατό να ταυτοποιήσει τον δολοφόνο.

Νέες πληροφορίες από το πεδίο των ερευνών, κάνουν λόγο για δράστη: Ψηλό, εύσωμο, με τατουάζ στο λαιμό και καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Σοκάρουν οι ξυλοδαρμοί στα βίντεο

Στα νέα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα φαίνεται πόσο αποφασισμένοι ήταν οι χούλιγκαν να χτυπήσουν βάναυσα, ακόμη και να σκοτώσουν.

Σε αποκαλυπτικό βίντεο του ΣΚΑΪ, φαίνεται ο αδικοχαμένος Μιχάλης με γάντια και κράνος να τρέχει προς το σημείο όπου εμφανίστηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό. Οι φωτοβολίδες και τα καπνογόνα πέφτουν “βροχή” και αναγκάζονται οι φίλαθλοι της ΑΕΚ να γυρίσουν προς τα πίσω.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ενώ υποχωρούν προς την πλατεία, στην κεντρική είσοδο της “Opap Αρένα”, όπου βρίσκονται οι καφετέριες, φαίνεται ο Μιχάλης και κάποιος του καταφέρνει ένα χτύπημα με ρόπαλο από πίσω. Λίγα δευτερόλεπτα μετά νιώθει ασφαλής, βλέπει ότι κανένας δεν τον καταδιώκει, βγάζει το κράνος του και κοιτάει το αριστερό του μπράτσο που αιμορραγεί.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο αντιλαμβάνεται ότι έχει τραυματιστεί, όχι όμως και τη σοβαρότητα του τραύματος. Συνεχίζει να προχωρεί προς την πεζογέφυρα και στο περίπτερο που τελικά κατέρρευσε.

Σε άλλα συγκλονιστικά πλάνα φαίνεται ένας άλλος φίλος της ΑΕΚ τον οποίο ένας Κροάτης χούλιγκαν, χτυπάει μαζί με άλλον ιδιαίτερα βάναυσα και βάρβαρα στο κεφάλι. Ο άνθρωπος έχει καταρρεύσει, δεν αντιστέκεται, αλλά συνεχίζουν να τον χτυπούν χωρίς κανένα έλεος.

Σε τρία παράλληλα επίπεδα εξελίσσεται η έρευνα

“Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό, βιντεοληπτικό, γενετικό τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποίησαν για την τέλεση του εγκλήματος, αυτόφωρες συλλήψεις, Αλίμονο σε μια τέτοια υπόθεση που έχουμε όλα αυτά να μην βρούμε τους δράστες” τόνισε ο δικηγόρος του αδερφού του Μιχάλη Κατσουρή, Χρήστος Μαυρομάτης.

Σε τρία παράλληλα επίπεδα εξελίσσεται η έρευνα: Η ΕΛ.ΑΣ περιμένει τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA, ανοίγει τα κατασχεμένα κινητά των χούλιγκαν και ψάχνει βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια που μπορεί να τράβηξαν οι ίδιοι οι Κροάτες. Άνδρες του τμήματος Αθλητικής βίας χτενίζουν όλους τους σταθμούς από τα σύνορα έως την Αθηνά για βιντεοληπτικό υλικό από τη διαδρομή των νεοναζί χούλιγκαν.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων και συσκότισης της υπόθεσης.

“Έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι μαχαιρώθηκε από φίλο της ΑΕΚ ή ότι μαχαιρώθηκε στο περίπτερο. Σε λίγο θα μας πουν ότι αυτοκτόνησε. Για να μη διαιωνίζεται αυτή η προβοκατόρικη τακτική, είναι απόλυτη ανάγκη να επιταχυνθεί η ταυτοποίηση του δράστη ή των δραστών της ανθρωποκτονίας και των συνεργών τους” υπογράμμισε ο δικηγόρος του αδερφού του Μιχάλη Κατσουρή, Σταύρος Γεωργόπουλος.

Όλοι με κουκούλες, μαυροφορεμένοι και κραδαίνοντας ρόπαλα

Στις λίστες υπόπτων για τον θανάσιμο τραυματισμό του οπαδού της ΑΕΚ υπάρχουν και άτομα που δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των συλληφθέντων, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως αρκετοί κρύβονται ακόμα και σε σπίτια Ελλήνων. Οι κροατικές Αρχές είχαν κάνει λόγο για 120 περίπου Κροάτες χούλιγκαν και έχουν συλληφθεί 102.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο έχει αποτυπωθεί η συγκέντρωση των Κροατών και των Ελλήνων, πριν εξαπολύσουν τη φονική επίθεση. Σαν τάγμα εφόδου, μπροστά πηγαίνουν οι αρχηγοί και αυτοί που επιβλέπουν την κατάσταση, αναμένοντας για το σήμα και από πίσω οι “στρατιώτες”, που τους μαζεύουν κοντά-κοντά, ώστε να είναι απόλυτα συντεταγμένοι και οργανωμένοι.

Όλοι με κουκούλες, μαυροφορεμένοι, κραδαίνοντας ρόπαλα και “όπλα” έτοιμα να χρησιμοποιήσουν εναντίον των οπαδών της ΑΕΚ. Ένα αυτοκίνητο κάνει το λάθος να μπει στον δρόμο που βρίσκονται μαζεμένοι οι χούλιγκαν. Τον παίρνουν στο κυνήγι και με όπισθεν καταφέρνει να φύγει.

Αναζητούν κι άλλους Κροάτες οι Αρχές

Την ώρα που τα βλέμματα στρέφονται στον αυριανό αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία, οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που οδήγησε στον θάνατο τον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι ανακριτές αναζητούν στοιχεία για τα χτυπήματα που δέχθηκε ο άτυχος φίλαθλος της Ένωσης. Συγκεκριμένα, ζητούν από την ΕΛΑΣ όλα τα βίντεο, καρέ – καρέ, με τον ξυλοδαρμό του θύματος, πέρα από το φονικό χτύπημα, δηλαδή πέρα από το μαχαίρωμα που του κόστισε τη ζωή.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές αναζητούν και άλλους Κροάτες χούλιγκαν, καθώς ερευνάται η εμπλοκή τους στα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο των κιτρινόμαυρων. Πιο αναλυτικά, υπάρχουν άνθρωποι, των οποίων η είσοδος στην ελληνική επικράτεια έχει καταγραφεί στους συνοριακούς σταθμούς, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την έξοδό τους από την χώρα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πολύ πιθανόν, Κροάτες που συμμετείχαν στα επεισόδια να βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά να μην έχουν εντοπιστεί.

Προκαλούν οι Κροάτες

Οι σχέσεις της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχουν φτάσει στα άκρα, μετά τη δολοφονική συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια. με οπαδούς της κροατικής ομάδας να κάνουν λόγο για συνθήκες κράτησης αιχμαλώτων πολέμου, ισχυρισμούς πάντως που καταρρίπτει ο πατέρας ενός εκ των συλληφθέντων.

Παράλληλα, μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης από ομάδες ανά την Ευρώπη, ενώ με μία προκλητική ανακοίνωση στα social media οι Bad Blue Boys ζητούν δωρεές “για να βοηθήσουμε τους φυλακισμένους αδελφούς μας” ενόψει του αυριανού αγώνα στην κροατική πρωτεύουσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Bad Blue Boys:

Δεδομένων των συνθηκών που είναι γνωστές σε όλους, αποφασίσαμε να αναβάλουμε την προγραμματισμένη χορογραφία στον αυριανό αγώνα μέχρι να επιστρέψουν τα αδέρφια μας.

Ο Βορράς βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του και θέλουμε να καλέσουμε όλους τους οπαδούς της Ντιναμό από όλες τις κερκίδες σε ενότητα και αλληλεγγύη, που πολλές φορές μας έβγαλε από δύσκολες καταστάσεις και μας οδήγησε στις μεγαλύτερες νίκες.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αγώνας για τον σύλλογό μας και θέλουμε να διοχετεύσουμε τον πόνο, τον θυμό και την απογοήτευση που νιώθουμε σε 90 λεπτά υποστήριξης του συλλόγου μας και των παικτών για να πετύχουμε τη νίκη στο γήπεδο. Ως φίλαθλοι, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην υποφέρει ο σύλλογος εξαιτίας αυτής της κατάστασης!

Γύρω από το γήπεδο, καθώς και στον ίδιο τον αγώνα, θα συγκεντρωθούν δωρεές στα μπλε κουτιά μας για να βοηθήσουμε τους φυλακισμένους αδελφούς μας και όλοι όσοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπορούν να πληρώσουν δωρεές σε λογαριασμό”.

View this post on Instagram

A post shared by 》B A D B L U E B O Y S《 (@badblueboysultras)

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα