Νέα Φιλαδέλφεια: Η μητέρα του Μιχάλη ψάχνει στα βίντεο τον δολοφόνο του γιου της- Τα ερωτήματα που “καίνε”

“Ήρθαν από ξένη χωρά να σκοτώσουν το παιδί μου, αυτοί δεν είναι άνθρωποι“. Αυτή η φράση της μητέρας του δολοφονημένου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, “παίζει” στα κροατικά Μέσα ενημέρωσης. Άκουσαν και έμαθαν τον πόνο και τον θρήνο της μάνας που έχασε τον γιο της, από την μανιασμένη επίθεση των Κροατών χούλιγκαν και των Ελλήνων συνεργών τους, οπαδών του Παναθηναϊκού.

Με όση δύναμη ψυχής της έχει απομείνει, περιέγραψε στο Star τον πόνο που βιώνει από την απώλεια του γιου

της και στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης αναφέρει πως και εκείνη, βλέπει ξανά και ξανά τα βίντεο, αναζητώντας τον δολοφόνο του Μιχάλη της.

“Όσα είδα στα βίντεο που κυκλοφόρησαν είναι μια τρέλα. Τα κοιτάω, τα ξανακοιτάω, να δω ποιος είναι ο δολοφόνος του παιδιού μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταγγέλλει μάλιστα την ολιγωρία της Αστυνομίας να επέμβει για να σωθεί το παιδί της: “Αν ήταν εκεί η αστυνομία θα είχε σωθεί το παιδί μου. Ασθενοφόρο δεν υπήρχε τη στιγμή εκείνη, ήταν μόνο ένας ιδιώτης, με τον οποίο μίλησα”, συνέχισε με “σπασμένη” φωνή.

Τα δάκρυα στα μάτια της μπορεί να έχουν στεγνώσει, όμως η πληγή στην ψυχή της είναι ανοιχτή: “Δεν είμαι σε θέση να μιλάω άλλο. Έχω πολύ πόνο, στεγνώνει και το μυαλό μου μην νομίζεις. Έρχονται εικόνες του παιδιού μου πολλές και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Αυτός που το έκανε όμως θα πληρώσει, υπάρχει δικαιοσύνη”, τόνισε.

Όπως είπε η μητέρα του Μιχάλη, ο γιος της ήταν παθιασμένος με την ΑΕΚ και όποτε πήγαινε στο γήπεδο ήταν ευτυχισμένος: “Μου είχε πει “μαμά θα σε πάρω μια μέρα να δεις το γήπεδο”, αλλά δεν πρόλαβε”. Μετά από τη νίκη της ΑΕΚ μέσα στο Μάξιμιρ στο Ζάγκρεμπ πήγε στον τάφο του παιδιού της να του πει τα νέα.

“Είπα στον γιο μου ότι κέρδισαν και του αφιέρωσαν τη νίκη. Μιλάω μόνη μου. Του λέω για τα παιδιά που τρέχουν, για τα πανό που βάζουν για εκείνον, που μιλάνε για την οικογένειά του. Να είναι όλοι καλά. Να έχουν υγεία”, κατέληξε η μητέρα του Μιχάλη.Τα ερωτήματα που “καίνε”

Την ίδια ώρα η Αστυνομία προσπαθεί να αναλύσει τα βίντεο που έχει στα χέρια της. Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως είναι τα εξής:

Γιατί καμία κάμερα δεν πιάνει το σημείο που μαχαιρώνουν τον Μιχάλη;Είναι όντως “τυφλό” το σημείο;Υπάρχουν βίντεο από άλλες κάμερες που δεν έχουν παραδοθεί;

Εξετάζονται αντικείμενα που φέρουν κηλίδες αίματος

Η έρευνα των Αρχών, μετά τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις των 105 χούλιγκαν, έχει επικεντρωθεί στο οπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις κάμερες της περιοχής, στα φονικά αυτοσχέδια αντικείμενα που βρέθηκαν στον χώρο των επεισοδίων καθώς και στην εξέταση του DNA των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με το Mega και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, 20 – 25 αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί από τις Αρχές γύρω από το γήπεδο και τα οποία αποτυπώνονται στις φωτογραφίες εξετάζονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια καθώς φέρουν κηλίδες αίματος.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα συγκριθούν με αυτά που ανέκυψαν από τον άτυχο 29χρονο και με άλλα που θα βγουν μετά την ανάλυση αίματος που έχει βρεθεί στην άσφαλτο και στον πεζόδρομο μπροστά από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Από την ανάλυση του DNA σε αυτά τα δείγματα, η Αστυνομία προσπαθεί να αντλήσει πληροφορείς, αρχικά για το ποια είναι τα θύματα της επίθεσης, καθώς πέρα από τον 29χρονο τραυματίστηκαν και άλλα άτομα, καθώς και ποιοι είναι οι δράστες, ποιοι δηλαδή κρατούσαν τα φονικά όπλα.

Έρχονται καρατομήσεις ανώτατων αξιωματικών

Την ίδια ώρα, εξελίξεις αναμένονται ως προς την απόδοση ευθυνών για την ολιγωρία της Αστυνομίας και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το επόμενο διάστημα αναμένεται να απομακρυνθούν τουλάχιστον 7 ακόμη υψηλόβαθμοι αξιωματικοί.

Στο μικροσκόπιο της εσωτερικής έρευνας βρίσκονται άλλοι 15 αξιωματικοί και οι 7 βρίσκονται στην “κόκκινη ζώνη” ενώ εξηγήσεις δίνουν όσοι αξιωματικοί εμπλέκονται στην μετακίνηση των οπαδών από την Κακαβιά έως την Αθήνα.

Για τους 7 προκύπτουν σοβαρές ευθύνες στη διαχείριση του περιστατικού, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που επικαλείται ο ΣΚΑΪ. Πρόκειται για 2 υποστράτηγους, 3 ταξίαρχους και 2 αστυνομικούς διευθυντές που ενδέχεται να “καρατομηθούν”. Ο αριθμός αυτός μπορεί βέβαια να μεταβληθεί, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα