Γκενκ – Ολυμπιακος 1-1: “Χρυσός” Αλεξανδρόπουλος και πρόκριση στα playoff! (videos)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα playoff του UEFA Europa League και θα διεκδικήσει την είσοδο του στη φάση των ομίλων με αντίπαλο την Τσουκαρίτσκι, μετά την ισοπαλία 1-1 με την Γκενκ στο Βέλγιο. Ο Πέιντσιλ άνοιξε το σκορ για την Γκενκ στο 30′ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 65′. Το γκολ της πρόκρισης πέτυχε ο Σωτήρης Αλεξανδροπουλος,

ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Καρβάλιο (46΄).

Πως ξεκίνησαν

Για την Γκενκ η αρχική ενδεκάδα ήταν η εξής: Βαντερβούρντ, Κουέστα, Μουχάμεντ, ΜακΚένζι, Μουνιόθ, Ελ Κχανούς, Χροσόβσκι, Καγέμπε, Σορ, Πέιντσιλ, Φαντερά. Ο Ντιέγκο Μαρτινεθ επέλεξε για το αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη, Ροντινέι, Φρέιρε, Ρέτσο, Κίνι, Καμαρά, Ιμπόρα, Μασούρα, Φορτούνη, Καρβάλιο και Ελ Κααμπί.

“Αφαντος” επιθετικά ο Ολυμπιακός, δέχτηκε γκολ με τη… διπλή ευκαιρία του Πέιντσιλ

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της επιθετικής διάθεσης της Γκενκ για μεγάλο χρονικό διάστημα στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν κατάφερνε να απειλήσει επιθετικά, έχοντας σε μέτρια μέρα τον Ζοάο Καρβάλιο. Η παρατεταμένη κατοχή της μπάλας απ’ την Γκενκ, έφερε το λάθος του Φρέιρε στο ημίωρο. Ο Πέιντσιλ μέσα στην περιοχή απέφυγε τον Φρέιρε και ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, τον ανέντρεψε. Ο επιθετικός της Γκενκ αρχικά αστόχησε, στελνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Μετά από εξέταση του VAR, δόθηκε επανάληψη, καθώς ο Έλληνας πορτιέρε είχε αφήσει την τελική γραμμή, πριν την εκτέλεση του πέναλτι. Στη δεύτερη ευκαιρία ο Πέιντσιλ δεν άστόχησε και έγραψε το 1-0!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις, με την Γκενκ να έχει την πρωτοβουλία στις φάσεις και την περισσότερη διάθεση. Ο Ολυμπιακός αμύνθηκε με επάρκεια, αλλά δεν είχε ενέργεια και ουσία στην επίθεση. Το γκολ του Πέιντσιλ με πέναλτι απ΄ το 30ο λεπτό χώρισε τις δύο ομάδες και έφερε ισορροπία στα συνολικά γκολ της σειράς.

Αλλαγές και άλλη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού και στο ημίχρονο ο Αλεξανδρόπουλος πέρασε στη θέση του Καρβάλιο. Στο 51′ ο Μαντί Καμαρά αντιμετώπισε ένα πρόβλημα. Αν και ο Χρήστος Θέος ζήτησε αναγκαστική αλλαγή, ο Μαντί Καμαρά δοκίμασε να μείνει στο ματς. Στο 64′ ο Πέιντσιλ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, ύστερα από κλωτσιά στον Κίνι στο τέλος μονομαχίας τους. Στο 68′ ο Ελ Αραμπί πέρασε στη θέση του Ελ Κααμπί και ο Μπιέλ στη θέση του Μασούρα. Δύο λεπτά αργότερα ο επικίνδυνος Φαντέρααποχώρησε, στη θέση του ο Γκαλάρδα.

Ο Ολυμπιακός είχε ώρα να ψάξει το γκολ και το έκανε στι 71′. Η μπάλα έφτασε στην περιοχή της Γκενκ, ο Ιμπόρα έπιασε το γυριστό, αλλά ο Φάντερφουρτ μπλόκαρε. Στο 76′ ο Μπιέλ σούταρε έξω απ΄την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ! Στο 80′ ο Βρουσάι μπήκε στο ματς, στη θέση του Καμαρά.

Η αποβολή τον “εσπρωξε” στην πρόκριση!

Στο 85′ ο Αλεξανδόπουλος δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα κόντραρε, ο Μπιέλ επιχείρησε να πιάσει την κεφαλιά, χωρίς επιτυχία, ο Αλεξανδρόπουλος ειχε νέα ευκαιρία, αλλά η τροχιά της μπάλας ήταν εύκολη υπόθεση για τον Φάντερφουρτ. Στο 90′ ο Φορτούνης πέταξε έξυπνα για τον Μπιέλ, ο οποίος πάτησε περιοχή και σούταρε, αλλά ο Φάντερφουρτ απέκρουσε! Στο 90+6′ ο Ολυμπιακός έφτασε σε γκολ πρόκρισης! Ο Αλεξανδρόπουλος με επιμονή κέρδισε την μπάλα έξω απ΄την περιοχή της Γκενκ και σούταρε εύστοχα για το 1-1!

Keywords
Τυχαία Θέματα