«Να μην περιμένει περίπατο ο ΠΑΟΚ»

Ο Λούμπος Μίχελ μίλησε στην Σλοβακία για τα ματς του ΠΑΟΚ με την Σλόβαν, τον Λουτσέσκου και τον Στοχ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σλοβάκος στο Sport.sk:

Για τη μετακόμιση Λουτσέσκου στην Αλ Χιλάλ: «Σίγουρα εξεπλάγην. Έπαιξε ρόλο το οικονομικό. Δεν ξέρω τα ακριβή ποσά, αλλά ο Λουτσέσκου πρέπει να παίρνει εκεί πέντε φορές παραπάνω απ' όσα στον ΠΑΟΚ.
Είναι λογικό άνθρωποι να φεύγουν για καλύτερες συνθήκες, αν και προσωπικά θα ήθελα ο Ραζβάν να μείνει στην Ευρώπη, είχε κάνει ένα καλό όνομα και αν πετύχαινε και αυτή τη σεζόν, θα είχε προτάσεις από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Είχε συμβόλαιο και ο ΠΑΟΚ εξεπλάγη, αλλά τουλάχιστον ο σύλλογος επωφελήθηκε από τη ρήτρα αποδέσμευσης 2 εκατ. ευρώ. Νομίζω ότι δεν έχει πουλήσει ούτε παίκτη τόσο ακριβά».

Για το αν έχει μιλήσει με ανθρώπους του ΠΑΟΚ για τα ματς με Σλόβαν: «Ήμουν στη Θεσσαλονίκη στο ματς με τον Άγιαξ, μίλησα και με τον ΠΑΟΚ για την Σλόβαν. Με ρώτησαν γι' αυτήν. Τους είπα ότι είναι ιστορικά η μεγαλύτερη ομάδα της Σλοβακίας, έχει νέο γήπεδο και είναι σε ανοδική πορεία. Τους είπα να μην περιμένουν περίπατο στη Σλοβακία. Θα είμαι παρών και στα δύο ματς γιατί οι ιδιοκτήτες των ομάδων είναι πολύ γνωστοί μου».

Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα: «Εξαρτάται από το πρώτο παιχνίδι, αν είναι ευνοϊκό για τη Σλόβαν το γήπεδο σίγουρα θα γεμίσει και οι οπαδοί θα το κάνουν κόλαση. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει ίσως δεν γίνει sold out, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει 20-25 χιλιάδες κόσμο. Οι φίλαθλοι είναι απίστευτα θορυβώδεις, και δεν φωνάζουν μόνο οι φανατικοί αλλά όλο το γήπεδο. Είναι sold out σχεδόν σε κάθε ματς και χάρη σε αυτή την ατμόσφαιρα ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος εντός για πάνω από ένα χρόνο».

Για την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ ως scout στην κεντρική Ευρώπη: «Ήμουν στη Θεσσαλονίκη πριν ένα μήνα και είχα συνάντηση με τον κύριο Σαββίδη. Ακριβώς την ημέρα που έφυγε ο Λουτσέσκου. Θα έπρεπε να μιλήσουμε για το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας, αλλά το αφήσαμε. Νομίζω όμως ότι θα μιλήσουμε μετά τα ματς με τη Σλόβαν».

Για τους Σλοβάκους που θα πρότεινε στον ΠΑΟΚ: «Μίλησα τον χειμώνα στον ΠΑΟΚ για τον τερματοφύλακα της Σλόβαν, Γκρέιφ. Για μένα έχει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της ηλικίας του, μπορεί να φτάσει εύκολα στο επίπεδο του Ντουμπράβκα. Φυσικά, ο Σποράρ βάζει πολλά γκολ, είναι σπάνιου τύπου παίκτης, αλλά πρέπει να πασάρει περισσότερο και να τρέχει περισσότερο. Έχει καλά τελειώματα, αλλά στην Ευρώπη έχει δείξει ότι όταν ο αντίπαλος τον αντιμετωπίζει πιο επιθετικά δεν σκοράρει πολύ, ίσως είναι και θέμα καρδιάς. O Mόχα έχει επίσης ποιότητα, τον θυμάμαι στα 20 στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ ατομιστής στη Σλόβαν, ίσως σε μία νέα ομάδα με νέο προπονητή να δείξει τις ικανότητές του».

Για το ποιους παίκτες πρέπει να προσέξει η Σλόβαν: «Δεν είμαι εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ και δεν ξέρω μυστικά. Έχω φίλους και στις δύο ομάδες. Θα πω γνωστά πράγματα, γιατί το τεχνικό τιμ της Σλόβαν έχει σίγουρα αναλύσει τον ΠΑΟΚ, είδε τα ματς με τον Άγιαξ, όπως και στον ΠΑΟΚ είδαν τα ματς με την Ντάνταλκ. Και οι δύο ομάδες κυριαρχούν στις εγχώριες διοργανώσεις και είναι πολύ δυνατές επιθετικά. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλά άκρα, τεχνικά και γρήγορα. Έχει πιο συμπαγή άμυνα από τη Σλόβαν, γιατί οι παίκτες παίζουν μαζί τρία χρόνια. Επίσης έχει ποιοτικούς επιθετικούς. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη διαφορά είναι στην αμυντική γραμμή».

Για τον Βιεϊρίνια: «Είναι τραυματίας. Αν έπαιζε με τον Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ θα προκρινόταν».

Για το πώς βλέπουν τον ΠΑΟΚ τα ματς με Σλόβαν: «Στη Θεσσαλονίκη δεν λένε ότι θα αποκλείσουν τη Σλόβαν, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα και έχει αυτό το πλεονέκτημα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει παίξει μόνο δύο ματς. Αρκετοί νέοι παίκτες δεν έχουν ενσωματωθεί, στο κέντρο ο Μαουρίσιο τραυματίστηκε και άλλοι δύο έλυσαν τα συμβόλαιά τους. Τώρα παίζει ο Εσίτι και Ελ Καντουρί».

Για το αν ο επιθετικός Άντραζ Σποράρ έχει προσεχτεί από τους Έλληνες: «Όχι ιδιαίτερα. Ακούστηκε το όνομα του Μόχα για μεταγραφή στην Ελλάδα. Οι Έλληνες λόγω νοοτροπίας συχνά υποτιμούν τους αντιπάλους. Ξέρουν μόνο τις μεγάλες ομάδες και η Σλόβαν αποτυγχάνει συχνά στην Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια, γι' αυτούς είναι ουσιαστικά μία άγνωστη ομάδα. Δεν ξέρουν καν τις σλοβακικές ομάδες, ίσως θυμούνται την Τρνάβα την οποία έχουν αποκλείσει στο παρελθόν, αλλά για την Ντουνάισκα Στρέντα που απέκλεισε ο Ατρόμητος με μπάτζετ 3-4 εκατ. ευρώ, κανένας δεν ήξερε ότι είναι από τη Σλοβακία. Οι Έλληνες δεν θεωρούν ότι η Σλόβαν είναι ανώτερη, γιατί προέρχεται από το σλοβακικό πρωτάθλημα που είναι γι' αυτούς δύο κλάσεις κάτω από το ελληνικό».

Για το γεγονός ότι ο Έρικ Σάμπο είχε πάει στον ΠΑΟΚ μετά τα ματς με την Τρνάβα προ τετραετίας και αν μπορεί να επαναληφθεί κάτι τέτοιο: «Όλα μπορούν να γίνουν. Ο πρόεδρος είναι πολύ συναισθηματικό άτομο. Αν του αρέσει ένας παίκτης μπορεί να ενδιαφερθεί».

Για τον προπονητή Γιάν Κοζάκ: «Πλέον βρίσκεις τα πάντα στο διαδίκτυο. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν επτά αθλητικές εφημερίδες. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα εισιτήρια του αγώνα, για το νέο γήπεδο της Σλόβαν, αλλά οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τσεκάρουν συχνά τις πληροφορίες τους. Μου κάνει εντύπωση ότι αναφέρουν τον Κοζάκ ως πρώην προπονητή της Εθνικής Σλοβακίας. Νομίζουν ότι είναι ο πατέρας του».

Για τον Στοχ: «Ο κόσμος έχει καλές αναμνήσεις από τον Στοχ, θυμούνται ότι πέτυχε πολλά γκολ στον ΠΑΟΚ, δεν άφησε άσχημα ίχνη. Ο κόσμος τον υποδέχτηκε καλά και είναι ο αγαπημένος τους. Ο σημερινός ΠΑΟΚ όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον προ πενταετίας. Έχει προοδεύσει πολύ. Υπάρχουν 2-3 ποιοτικοί παίκτες σε κάθε θέση, οπότε ο Στοχ πρέπει να παλέψει. Ξέρουν ότι είναι καλός στο ένας με έναν και έχει καλό σουτ. Γι' αυτό τον διάλεξε ο Λουτσέσκου. Έπαιζε στο 4-2-3-1 που είναι βολικό γι' αυτόν λόγω του ότι είναι ένας πολύ επιθετικός ακραίος. Αλλά μία μέρα μετά την επιστροφή του ο Λουτσέσκου έφυγε και ο Πορτογάλος Φερέιρα προτιμά το 4-4-2, όπου οι εξτρέμ πρέπει να τρέχουν και να αμύνονται περισσότερο. Υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα, οπότε είτε θα προσαρμοστεί και θα προσέξει περισσότερο τα αμυντικά του καθήκοντα, ή ο κόουτς θα τον χρησιμοποιήσει ως δεύτερο επιθετικό πίσω από τον Άκπομ. Πρέπει να είναι υπομονετικός, έχουν έρθει παίκτες από μεγάλα πρωταθλήματα και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος».

Για την ανακατασκευή της Τούμπας: «Ακούγεται εδώ και καιρό. Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να χτίσει νέο γήπεδο, ξέρει ότι θα είναι κάτι μνημειώδες και μιά από τις μεγαλύτερες παρακαταθήκες για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην πόλη. Όμως το σύστημα στην Ελλάδα είναι πολύ γραφειοκρατικό, ειδικά από αρχαιολογικής πλευράς και πολύ αυστηρό. Ίσως εκεί που βρίσκεται το γήπεδο υπάρχουν τα θεμέλια μίας αρχαίας πόλης. Ακούγεται επίσης και μία τοποθεσία εκτός κέντρου, ίσως στο αεροδρόμιο, όπου οι υποδομές είναι καλύτερες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρων πάρκινγκ στο γήπεδο. Προσωπικά, το έχω πει στον Σαββίδη πολλές φορές, ένα μοντέλο παρόμοιο με αυτό του γηπέδου της Σλόβαν, ''Τέχελνε Πόλε'' με περίπου 7.000 θέσεις περισσότερες, ίσως ταίριαζε στον ΠΑΟΚ».

Για τον Κυριάκο Σαββίδη της Μιχάλοβτσε και αν έχει συγγένεια με τον Ιβάν: «Μου προκάλεσε κι εμένα εντύπωση, αλλά δεν είναι συγγενείς, είναι απλή συνωνυμία».
Keywords
Τυχαία Θέματα