Μουρίνιο: Υποχωρήσεις και συμβιβασμοί

Μουρίνιο: Υποχωρήσεις και συμβιβασμοίsdimolitΠέμ, 03/04/2021 - 14:08

Ο Ζοζέ Μουρίνιο άφησε στην άκρη τις εμμονές και παρουσίασε μετά από καιρό το απόλυτο επιθετικό ποδόσφαιρο της Τότεναμ. Η χρησιμοποίηση του Γκάρεθ Μπέιλ στο αρχικό σχήμα και η εμπιστοσύνη που δείχνει τελευταία στο πρόσωπο του Ντέλε Άλι αλλάζει τα δεδομένα και ο Πορτογάλος κερδίζει πόντους. Ο Μπέιλ δείχνει φρέσκος, γύρισε και ο Ρεγκιλόν, ισορροπία στην άμυνα χρειάζεται και περισσότερη εμπιστοσύνη στην επίθεση.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποφάσισε να αλλάξει την φιλοσοφία

του στον αγώνα με τη Μπέρνλι και η Τότεναμ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν. Ο Πορτογάλος έχει στο DNA του την άμυνα και δύσκολα αλλάζει. Προτιμά να γεμίσει το κέντρο και να φυλάξει τα μετόπισθεν από τα σημειώσει η ομάδα του πέντε γκολ. Απέναντι σε ένα θεωρητικά αδύναμο αντίπαλο παρουσίασε αλλαγές και η ομάδα άρεσε.

Ο Πορτογάλος που δεν έχει καταλήξει σε ένα βασικό σχηματισμό προσώπων από την αρχή της σεζόν, πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Γκάρεθ Μπέιλ μόλις για 3η φορά στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ουαλός είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στους ευρωπαϊκούς αγώνες με την Αυστριακή Βόλφσμπεργκερ, βάζοντας σε σκέψεις τον Μουρίνιο. Οι εμμονές του Πορτογάλου μπήκαν στην άκρη. Φυσικά και ήταν υποψιασμένος για το πείσμα που θα έβγαζε η Μπέρνλι στη προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη κατηγορία.

Παρόλα αυτά κατέβασε τριάδα στην επίθεση με Μπέιλ, Σον και Κέιν, αλλά και Λούκας Μόουρα ως ελεύθερος σε ρόλο του τραυματία Τζοβάνι Λο Σέλσο (λείπει 2 μήνες) . Ο Εντομπελέ πήγε πιο πίσω, στη φυσική του θέση ώστε να αγωνιστεί δίπλα στο ''πουλέν'' του Μουρίνιο, Πιερ - Εμίλ Χόιμπερ, που δεν βγαίνει ποτέ από την εντεκάδα και τον άφησε να του βγει η γλώσσα για ακόμα μια φορά. Το σχήμα απέδωσε από νωρίς. Τα ''σπηρούνια'' πυροβολούσαν ακατάπαυστα και το τελικό 4-0 αποδείχθηκε μικρό σκορ για τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. 4+ γκολ η Τότεναμ πέτυχε τελευταία φορά αρχές Οκτωβρίου στο Όλντ Τράφορντ κόντρα στη Γιουνάιτεντ (1-6) και παρά μόνο στο Europa League που ακόμα δεν έχει συναντήσει μεγάλο αντίπαλο γεμίζει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

Η Τότεναμ προερχόταν από δύο διαδοχικές ήττες έχοντας πλέον χάσει για τα καλά την επαφή της με τη κορυφή. Οι αλλαγές προσώπων και σχηματισμού δεν έχουν βοηθήσει την ομάδα. Ο Μουρίνιο έκανε για πρώτη φορά ένα βήμα πίσω, ρίσκαρε και βγήκε δικαιωμένος. Κόντρα σε ένα δύσκολο αντίπαλο με διαφορετικούς στόχους τα πράγματα κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα αλλά ήταν μια κίνηση που δείχνει πως ο άνθρωπος αν πιεστεί, μπορεί να αλλάξει τα χαρτιά του. Η διοίκηση και ο τύπος τον ταρακούνησαν και ο κολλημένος Μουρίνιο αποφάσισε να χαρίσει θέαμα και όχι σκοπιμότητα.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ από ότι φαίνεται πείθει τον Πορτογάλο πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ και εκτός από την Ευρώπη, παίρνει χρόνο συμμετοχής και στην Πρέμιερ Λιγκ. Τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ στα τελευταία 4 ματς σε όλες τις διοργανώσεις για τον Ουαλό που επέστρεψε δανεικός στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Λογικά θα παραμείνει μόνιμος κάτοικος Λονδίνου με τον Μουρίνιο να μένει ικανοποιημένος και τον Λέβι να καταθέτει επίσημη πρόταση στη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκτός από τη χρησιμοποίηση του Μπέιλ, στις αποστολές αλλά και στην ενδεκάδα, εμφανίζεται τελευταία και ο Ντέλε Άλι που το χειμώνα βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός Λονδίνου. Ο Μουρίνιο έριξε νερό στο κρασί του και μετά το ψαλιδάκι που έβαλε στο Europa League δύσκολα θα σκεφτεί να τον πετάξει στις κερκίδες.

Ο Μουρίνιο προφανώς και δεν θα αλλάξει μέσα σε ένα απόγευμα τους αμυντικούς προσανατολισμούς και την φιλοσοφία του. Ο αγώνας απέναντι σε μια ομάδα από το κάτω ''ράφι'' όπως είναι η Μπέρνλι, επέτρεψε στον Πορτογάλο να πραγματοποιήσει αλλαγές σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος με τη Τότεναμ να τρέχει να προλάβει το τρένο της τετράδας. Πρώτος στόχος παραμένει η κατάκτηση του League Cup με τους Λονδρέζους να έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα τρόπαιο μετά από 13 χρόνια κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι (25/4). Πριν απ' όλα αυτά η ομάδα παίζει αύριο (4/3) λίγο πιο δίπλα στο Κρέιβεν Κότατζ με την αλλαγμένη προς το καλύτερο Φούλαμ (22.00) που γλυκοκοιτάζει την παραμονή.

Υ.Σ Ο Κρίστιαν Έρικσεν λείπει από τη Τότεναμ. Η ηγετική παρουσία του ποιοτικού Δανού, ομόρφαινε το κέντρο των Λονδρέδων. Ο Έρισκεν αναζήτησε νέες περιπέτειες στο Μιλάνο και ο Μουρίνιο έχασε τον μοναδικό παίκτη θα μπορούσε να περάσει εύκολα μπάλες ελλείψει Λο Σέλσο.

Πάντοτε έχει μια κάμερα πάνω του και μετά από καιρό έσκασε πραγματικό χαμόγελο ηρεμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα