Μόνο η βροχή σταμάτησε τον Τσίλιτς

Ο Κροάτης, περσινός φιναλίστ του Wimbledon, έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Γκίντο Πέγια, με τον κλασικό λονδρέζικο βροχερό καιρό να του χαλάει τα σχέδια, αφήνοντας εκκρεμότητες για την επόμενη ημέρα, με το σκορ στο 2-0 στα σετ.

Το νούμερο 3 του ταμπλό -5 στην παγκόσμια κατάταξη- είχε σταθερότητα
στο παιχνίδι του και συνεχίζει να έχει ρυθμό στο χορτάρι, καθώς είχε κατακτήσει προ ημερών και το τουρνουά στο Queen's, νικώντας στον τελικό τον Τζόκοβιτς.

Το πρώτο σετ το κατέκτησε με 6-3 σε 30' λεπτά, εκμεταλλευόμενος το break που έκανε στο πρώτο service game του 28χρονου Αργεντινού, ο οποίος για πρώτη φορά στη σταδιοδρομία του αγωνίστηκε στο δεύτερο γύρο του Wimbledon.

Στο δεύτερο σετ ο Κροάτης ήταν ακόμη καλύτερος, διατήρησε υψηλότατο ποσοστό στους κερδισμένους πόντους από το πρώτο service -άνω του 94%- έκανε τρία break κι ολοκλήρωσε τη δουλειά σε λιγότερο από 26 λεπτά, με το ξεκούραστο 6-1, παρά το γεγονός πως λόγω βροχής το ματς διεκόπη για μισή ώρα.

Από εκεί και πέρα ο βροχερός καιρός δεν άφησε τους παίκτες να βρουν ρυθμό, αφού είχαμε δύο ακόμη διακοπές. Μάλιστα λίγο πριν από την τελευταία, με το σκορ στο 3-3, ο διαιτητής ρώτησε τους τενίστες εάν ήθελαν να συνεχίσουν, αφού το court δεν ήταν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο Τσίλιτς -προφανώς θέλοντας να τελειώσει γρήγορα τον αγώνα- έδωσε τη συγκατάθεσή του και το πλήρωσε! Στο 7ο game έκανε δύο διπλά λάθη και στο break point του Πέγια γλίστρησε, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να κάνει το πρώτο του break. Επομένως, το σκορ στο τρίτο σετ πήγε στο 4-3 για τον Πέγια, που θα μπει με προβάδισμα -σε αυτό το σετ- εάν κι εφόσον το ματς επανεκκινήσει την Πέμπτη (5/7) όπως είναι προγραμματισμένο.
Keywords
Τυχαία Θέματα