App για V-Bucks γεμάτο ιούς κατέβασαν πολλοί παίκτες του Fortnite

Ουψ.

Οι παίκτες Fortnite που αναζητούν έναν εύκολο τρόπο να πάρουν πλεονέκτημα στο παιχνίδι, μάλλον θα πρέπει να προσέχουν πολύ. Το Rainway αναλύει λεπτομερώς σε μια δημοσίευση στο blog πώς οι "δεκάδες χιλιάδες" παικτών κατεβάζουν μια εφαρμογή που "μολύνει" τα μηχανήματά τους με έναν ιό.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή υποσχέθηκε να παράγει ελεύθερα V-bucks (το νόμισμα του Fortnite), παρέχοντας ταυτόχρονα ένα aimbot που θα παρείχε στους παίκτες ένα αθέμιτο πλεονέκτημα. Αντίθετα όμως, ο ιός τροποποίησε τις σελίδες που αναζητάτε στο PC σας.

Το

Rainway υπέβαλε αναφορά κατάχρησης με τον host του αρχείου και το αρχείο "καταργήθηκε αμέσως" - αλλά όχι πριν γίνει download πάνω από 78.000 φορές. Η υπηρεσία streaming επικοινώνησε επίσης με την Adtelligent σχετικά με τα keys που συνδέονται με τις διευθύνσεις URL, αλλά δεν έχει πάρει απάντηση. Τέλος, προειδοποίησε όλους τους χρήστες που επηρεάστηκαν και αύξησε την ασφάλεια για να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις αυτού του είδους.

Η έρευνα άρχισε όταν η Rainway "άρχισε να λαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες αναφορές σφάλματος" το πρωί της 26ης Ιουνίου. Δεδομένου ότι η Rainway είναι μια πλατφόρμα χωρίς διαφημίσεις, ήξερε ότι υπήρξε εξωτερικός παράγοντας που προκάλεσε πρόβλημα, και σύντομα ανακάλυψε ότι όλα τα προβλήματα είχαν συνδεθεί με τους χρήστες που έπαιξαν Fortnite.

"Ενώ εννοείται, νομίζω ότι δεν πρέπει να κατεβάζετε τυχαία προγράμματα", έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Rainway, Andrew Sampson, στο blog post. "Μια άριστη συμβουλή προσωπικής ασφάλειας είναι ότι εάν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνετε format τον υπολογιστή σας. Είναι δύσκολο να αποτρέψετε εντελώς τους ανθρώπους από το να είναι κακόβουλοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δύσκολο να αποφευχθεί διάδοση."

Ο Sampson συνέχισε να εξηγεί πώς η Epic Games μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

"Η Epic θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά στην εκπαίδευση των χρηστών τους σε αυτά τα κακόβουλα προγράμματα. Θα συνιστούσα, επίσης, να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο YouTube για να βοηθήσουν στην κατάργηση αυτών των βίντεο που προωθούν τέτοιες ενέργειες. Μερικές φορές η γοητεία της εξαπάτησης είναι ισχυρή και απαιτείται ισχυρή παρουσία για να βοηθήσει τους ανθρώπους να στραφούν προς τη σωστή κατεύθυνση ».

Για περισσότερα νέα, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι αρθρογράφος στο eSports Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

Read more on [SITE_NAME]Πρώτες εντυπώσεις από το Playground LTMΜεγαλώνουν τα Rifts του FortniteΧωρίς πλαίσιο κυκλοφορίας παραμένει το Playground LTM του Fortnite

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα