Μοιρασιά στη Θεσσαλονίκη (video)

Ο Άρης έπαιξε για 80 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μπάσα, προηγήθηκε με φάουλ – ζωγραφιά του Ματίγια αλλά ο Πανιώνιος έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με το βαθμό χάρη στην ισοφάριση του Τσιλούλη.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο φορμαρισμένος Άρης ξεκίνησε αναμενόμενα χωρίς
πολλές αλλαγές στην 11άδα, με τον Σάββα Παντελίδη να επιλέγει το 4-2-3-1 και τους Κουέστα – Τζανακάκη, Δεληζήση, Ρος, Κορχούτ, Ματίγια, Μπάσα, Γκαρθία, Τόνσο, Λάρσον, Ντιγκινί.

Ο Άκης Μάντζιος προτίμησε και αυτός το 4-2-3-1, με τους Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλο, Κότσιτς, Κόρμπο, Μακσίμοβιτς, Μακρύλο, Τσιλούλη, Σίντι Αλί και Ντουρμισάι.

Κόκκινη και κακό ματς
Ο Άρης μπήκε στο ματς με τον αέρα της φορμαρισμένης ομάδας, πήρε την κατοχή της μπάλας, όμως αυτό δεν κράτησε πολύ. Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπάσα με ένα αψυχολόγητο και αντιαθλητικό τάκλιν στον Μαξίμοβιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και άλλαξε τις ισορροπίες του παιχνιδιού σχεδόν με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση.

Ο Σέρβος αντικαταστάθηκε από τον Άρτσε, ο Άρης συνέχισε χωρίς αλλαγή και χωρίς να χάσει την κατοχη της μπάλας, παρότι με 10 παίκτες. Ο Πανιώνιος παρέμεινε πίσω από τη μπάλα και το παιχνίδι δεν είχε φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αφού ο μεν Άρης δεν μπορούσε, ο Πανιώνιος δεν ήθελε.

Χρειάστηκε να φτάσει το 30 λεπτό για να σημειωθεί η πρώτη ευκαιρία, με τον Λάρσον να σουτάρει χαμηλά και τον Κότνικ να βγάζει δύσκολα. Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε στο 42΄ με πολύ ωραίο σουτ του Ντουρμισάι που έβγαλε δύσκολα ο Κουέστα.

Ματίγια ο «ζωγράφος»
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, αλλά με γκολ. Ο Άρης κέρδισε φάουλ σε ανύποπτη για απ΄ ευθείας εκτέλεση θέση, όμως ο Ματίγια είχε διαφορετική άποψη. Ο Ισπανός χαφ αιφνιδίασε τον Κότνικ στέλνοντας τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του και ανοίγοντας το σκορ στο 48΄!

Απάντηση με Τσιλούλη
Παρότι ο Πανιώνιος δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις σε ροή παιχνιδιού, βρήκε τρόπο να απαντήσει χάρη σε στημένη φάση. Στο 56΄ ο Κόρμπος εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα του Άρη δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Τσιλούλης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία ισοφαρίζοντας από κοντά σουτ στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κουέστα, με τους ανθρώπους του Άρη να διαμαρτύρονται για χέρι του σκόρερ στο κοντρόλ.

Ως εκεί και… ισοπαλία
Το υπόλοιπο του αγώνα πέρασε με τον Πανιώνιο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορεί να απειλήσει επί της ουσίας και τον Άρη να κάνει αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών. Δεληζήσης και Τόνσο αποχώρησαν, Φετφατζίδης και Μαρτίνες πέρασαν στο ματς αλλά χωρίς ο Άρης των 10 παικτών να καταφέρει κάτι περισσότερο από ένα μακρινό σουτ του Λάρσον στο 73΄ και κάποιες χλιαρές διαμαρτυρίες για χέρι του Μακρύλλου σε γύρισμα του Μαρτίνες στο 85΄.

Το τελικό 1-1 κράτησε τον Άρη για τέταρτο παιχνίδι αήττητο στο πρωτάθλημα, αλλά διέκοψε το σερί των τριών νικών. Για τον Πανιώνιο ήταν η πρώτη ισοπαλία μετά 5 αγωνιστικές, στις οποίες είχε 4 ήττες και μία νίκη.

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα,Τζανακάκης, Δεληζήσης (68΄ Φετφατζίδης), Ρος, Κορχούτ, Ματίγια, Μπάσα, Γκαρθία (64΄ Βέλεθ), Τόνσο (77΄ Μαρτίνεθ), Λάρσον, Ντιγκινί.
Πανιώνιος (Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κότσιτς, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (14΄ Αρτσε), Μακρύλος, Τσιλούλης (87΄ Καμαρά), Σίντι Αλί (80΄ Σπιριντόνοβιτς), Ντουρμισάι.
Keywords
Τυχαία Θέματα