Μίτσιτς λαμπρός την οδηγεί

Η Εφές ήταν εξ αρχής το φαβορί του αγώνα και επιβεβαίωσε τον τίτλο της στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας απέναντι στην Χίμκι.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μπήκε φουριόζα στο ματς, με τον Μίτσιτς να κινεί τα νήματα και σκόραρε 23 πόντους με 9 ασίστ στην πρώτη περίοδο, φτάνοντας να προηγείται με 23-16 στο τέλος αυτής.

Η διαφορά έφτασε ως το +12 με σκόρερ τους Λάρκιν και Μπομπουά (28-16), αλλά κάπου εκεί η Χίμκι πίεσε χάρη στην άμυνα με αλλαγές. Η Εφές δεν διάβασε το παιχνίδι και αναλώθηκε σε σουτ τριών πόντων, δεν έκανε ούτε ένα
φάουλ (!) στην δεύτερη περίοδο και η Χίμκι με ηγέτη τον Μίκι μάζεψε τη διαφορά στο 34-32 στο ημίχρονο, επιτρέποντας μόλις 10 πόντους στην αντίπαλο της στην β΄ περίοδο.

Η αρχή της τρίτης περιόδου ήταν αυτή που στην ουσία έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους. Ο Μίτσιτς είχε 6 πόντους και 3 ασίστ καθώς η Εφές σκόραρε 13 πόντους σε 3,5 λεπτά και έστειλε γρήγορα τη διαφορά πάνω από τους 10 (49-38). Ήταν η σειρά της Χίμκι να κολλήσει στο σκορ, η διαφορά σκαρφάλωσε στο +15 με διαδοχικές βολές των γηπεδούχων (57-42) και το παιχνίδι έδειχνε τελειωμένο.

Η Χίμκι δεν τα παράτησε, ροκάνισε τη διαφορά εν τη απουσία του Μίτσιτς (64-55, 70-64), όμως οι Μοερμάν με πόντους και Μίτσιτς με ασίστ στον Ντάνστον δεν άφησαν την ομάδα τους να κινδυνεύσει στο φινάλε.

Ο Σέρβος είχε 18 πόντους, 8 ασίστ και κανένα λάθος για τους νικητές, οι οποίοι μοίρασαν 25 ασίστ. Για την Χίμκι, ο Μίκι είχε 14 πόντους. Οι Ρώσοι ήταν άστοχοι από μακριά (6/26 τρίποντα), κάτι που τους κόστισε στο φινάλε.

Με αυτή τη νίκη η Εφές ανέβηκε στο 12-6, ενώ η Χίμκι υποχώρησε στο 7-11.
Keywords
Τυχαία Θέματα