Μίτσελ σε παίκτες: “Πιστέψτε το κι εσείς”

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα με 3-0 απ’ την ΑΕΚ στην πρώτη του επίσκεψη στην “OPAP Arena” για τον ημιτελικό κυπέλλου, βρίσκεται στη χειρότερη πνευματικά θέση στη φετινή σεζόν. Οι Πειραιώτες βλέπουν ακόμα έναν στόχο ν’ απομακρύνεται μετά το βαρύ σκορ, ενώ το έργο τους δεν είναι καθόλου εύκολο στη Stoiximan Super League, καθώς βρίσκονται σταθερά σε μεγάλη απόσταση

απ΄την κορυφή της βαθμολογίας. Αν αναλογιστούμε το φετινό “φιάσκο” στα ντέρμπι, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως τα playoffs δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τους πρωταθλητές.

Μεγάλος χαμένος στα ντέρμπι ο Ολυμπιακός. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Μίτσελ είναι ο άνθρωπος που δέχτηκε τα περισσότερα βέλη κριτικής της τελευταίες ημέρες και ως έναν βαθμό όχι άδικα. Ωστόσο υπήρξε υπερβολή στον τρόπο με τον οποίο εξετάστηκε το πλάνο του Ισπανού κόουτς, καθώς ένας προπονητής κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ο 59χρονος τεχνικός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, έχοντας ανέτοιμο τον Χάμες και πιεσμένο τον Μπιέλ. Επίσης ο Ροντινέι χρειάζεται διαχείριση, καθώς έρχεται από μια περίπλοκη σεζόν και ο Ισπανός επέλεξε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Βρουσάι. Η επιλογή του Τζολάκη είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Ο νεαρός πορτιέρε αποτελεί ένα απ΄τα σημαντικά πρότζεκτ του συλλόγου και έχει κερδίσει επάξια τη βασική θέση στα ματς κυπέλλου.

Έχασε τον Μπιέλ και πονοκεφαλιάζει ο Μίτσελ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Σε καμία περίπτωση ο Μίτσελ δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει αυτό που για πολλούς είναι το δυνατό του σημείο σαν προπονητής. Τη δυνατή ψυχολογία των παικτών. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν απροετοίμαστοι στο πνευματικό κομμάτι σ’ ακόμα ένα ματς. Παρουσιάστηκαν στο νεότευκτο γήπεδο της ΑΕΚ νωχελικοί, χωρίς διάθεση ν’ αναλάβουν ευθύνες και πρωτοβουλίες στο ματς, δεν έδειξαν προσωπικότητα, ενώ αντιμετώπισαν την μπάλα σαν “καυτή πατάτα”.

Ο Μίτσελ ζήτησε αλλαγή νοοτροπίας. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Παρά το βαρύ κλίμα ο Μίτσελ δεν παρουσιάστηκε απαισιόδοξος απέναντι στους ποδοσφαιριστές του και τους ζήτησε να πιστέψουν στην πρόκριση, την αλλαγή της εικόνας και την ανατροπή του κλίματος, όπως το πιστεύει και ο ίδιος. Ο Ισπανός ανέφερε πως πρέπει ν΄αλλάξει άμεσα η ψυχολογία της ομάδας, καθώς ο ίδιος έχει ισχυρή πίστη στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν καθημερινά, αλλά και στο ταλέντο του ρόστερ. Ο Μίτσελ τόνισε στους παίκτες του πως στα μεγάλα ματς είναι η ώρα της ευθύνης και αυτό θέλει από εκεινους στη συνέχεια. Την ίδια ώρα ο ίδιος, αλλά και ηγετικά μέλη του ρόστερ λειτούργησαν ως ασπίδα στους παίκτες οι οποίοι υπέπεσαν σε χτυπητά λάθη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ (Βρουσάι και Σαμασέκου).

Μένει να δούμε αν απέναντι στον Παναιτωλικό (13/02, 21.00, MC LIVE Novasports.gr) θα δούμε έναν πολύ διαφορετικό Ολυμπιακό, σύμφωνα με το πλάνο επανεκκίνησης του Μίτσελ σε ό,τι αφορά την ψυχολογία και την προσέγγιση των ματς! Ας μην ξεχνάμε πως όλα είναι ανοικτά σχετικά με την παραμονή του στον πάγκο του Ολυμπιακού και πως άπαντες κρίνονται πλέον παιχνίδι με παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα