Μίροτιτς: "Ήρθα στην Μπάρσα γιατί ήθελα να ηγηθώ"

Μίροτιτς: "Ήρθα στην Μπάρσα γιατί ήθελα να ηγηθώ"ckaouΤετ, 02/10/2021 - 18:54

Ο Νίκο Μίροτιτς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην El Mundo Deportivo μιλώντας για τον Σάρας, τον Καλάθη, την Ρεάλ, τον Καμπάσο, τις φετινές μεγάλες φιλοδοξίες των μπλαουγράνα και πολλά άλλα. 

Παρακάτω τα σημαντικότερα αποσπάσματα: 

Για το αν είναι φαβορί για το Copa del Rey
Είναι λογικό να γίνεται μεγάλη συζήτηση

πριν το κύπελλο. Είναι προφανές ότι είμαστε σε καλή στιγμή, με αυτοπεποίθηση και επιθυμία. αλλά ξέρουμε πολύ καλά τι είναι το κύπελλο, πόσο δύσκολο είναι. Πέρσι είχαμε μια κακή εμπειρία και επίσης ήμασταν σε καλή κατάσταση, είχαμε έναν δύσκολο αντίπαλο απέναντι μας και χάσαμε εκείνο το παιχνίδι. Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν, πηγαίνουμε στους αγώνες ταπεινά και θέλουμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι. 

Για το ποιο θα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της κατάκτησης του τίτλου: 
Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι το παιχνίδι με την Ουνικάχα, πρέπει να προετοιμαστούμε καλά. Μετά να πηγαίνουμε παιχνίδι - παιχνίδι, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τον ημιτελικό ή τον τελικό. Υπάρχει μόνο το πρώτο παιχνίδι με την Μάλαγα, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να πετύχουμε τον στόχο μας. Είναι κρίμα που δεν θα υπάρουν φίλαθλοι, ειδικά στο κύπελλο όπου υπάρχει πάντα ξεχωριστή ατμόσφαιρα. 

Για τον πρώτο του 1.5 χρόνο στην Βαρκελώνη: 
Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ήρθα εδώ για να το απολαύσω, να είμαι χαρούμενος. Οι άνθρωποι εδώ που έχουν δώσει πολλά, από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στο Παλάου είναι εκπληκτικοί μαζί μου. Έχουμε καταφέρει να επιστρέψει ο ενθουσιασμός του κόσμο για το μπάσκετ, μας αναγνωρίζουν, μας ρωτούν πράγματα. Γέμιζαν το Παλάου πέρσι ακόμα και σε παιχνίδια όχι και τόσο σημαντικά, κάτι που δεν είχε γίνει για καιρό. Είναι κρίμα που δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε έναν τίτλο ακόμα, αλλά η περσινή σεζόν ήταν περίπλοκη εξαιτίας του covid, δεν παίξαμε στην Ευρωλίγκα και στον τελικό της Liga Endesa ήταν ένα παιχνίδι, τα πάντα μπορούσαν να συμβούν. Δεν είναι δικαιολογία, το χάσαμε. Όμως τώρα είναι μια νέα χρονιά, με νέα πρόσωπα. Ελπίζουμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες, γιατί όλοι ξέρουν ότι το να είσαι στην Μπάρσα σημαίνει πως πρέπει να παλεύεις για όλους τους τίτλους και να τους κατακτάς. Νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά δεν θέλουμε να προσθέσουμε παραπάνω πίεση στους εαυτούς μας από την αρκετή που ήδη υπάρχει. 

Για το αν σκέφτεται το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, όπως είχε πει ότι θέλει όταν ήρθε στην ομάδα: ]
Τώρα δεν το σκέφτομαι, το έχω ήδη ζήσει. Για μένα ήταν βήμα μπροστά σαν παίκτης και σαν άνθρωπος. Ήθελα μια αλλαγή, ήθελα να ηγηθώ μιας μάδας. Και δεν έχω έρθει σε οποιαδήποτε ομάδα αλλά στην Μπαρσελόνα, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο...

Για το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει ακόμα κάποιο τίτλο. 
Είναι αυτό που είναι. Ξέρω ότι θα είμαι στην ομάδα για πολλά χρόνια και μερικές φορές δεν ξεκινάς όπως θα ήθελες. Για να πετύχεις μεγάλα πράγματα πρέπει να υποφέρεις, κάτι που έχουμε δει πολλές φορές στις Η.Π.Α. με τους Μπουλς, τους Λέικερς, τους Σέλτικς. Και εδώ είναι πάνω-κάτω το ίδιο. Το απολαμβάνω, είμαι πολύ χαρούμενος. Το μπάσκετ που παίζω έχει αλλάξει, δεν είμαι ο ίδιος Μίροτιτς και για αυτό λέω ότι έχω κάνει ένα βήμα μπροστά. Στη ζωή, τα χρήματα ή το ΝΒΑ δεν είναι τα πάντα. Πρέπει αν ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις και να βάζεις τον εαυτό σου σε δοκιμασίες. Αν δεν έχεις στόχους είναι δύσκολο και εδώ έχω στόχους που θέλω να πετύχω. 

Για το πως έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού του: 
Αν δεις τα τελευταία μου χρόνια στις Η.Π.Α., ήμουν ένας ακόμα pick and pop παίκτης, σούταρα μόνο απο μακριά ή στον αιφνιδιασμό, αυτό ήταν που μου ζητούσαν. Σούταρα 5-6 τρίποβτα, έβαζα 2-3, καναδύο ριμπάουντ και όλοι είναι χαρούμενοι. Ήξερα πως είχα παραπάνω να δώσω, όμως πάντα υπάρχουν σταρ στην ομάδα και όλα περιστρέφονται γύρω τους, έτσι αφήνεις ένα κομμάτι του παιχνιδιού σου στην άκρη. Εδώ μπορείται να δείτε ότι παίζω περισσότερο στο low post, ένας εναντίον ενός. Και είναι πολύ όμορφο να μπορείς να παίρνεις το τελευταίο σουτ και να κερδίζεις το παιχνίδι. 

Για το αν ήταν τραυματίας στον περσινό τελικό του πρωταθλήματος: 
Ναι, ελάχιστοι το ξέρουν. Είναι κάτι που δεν θες να φανερώσεις στα media γιατί δεν θέλεις να το μάθει ο αντίπαλος. Είχα έναν τραυματισμό στη γάμπα, ήταν ρίσκο να παίξω όμως το πήρα γιατί ήθελα να βοηθήσω την ομάδα, να κάνω ότι μπορώ. Δεν είναι δικαιολογία, είχα ένα κακό παιχνίδι στον τελικό. Έπρεπε να κερδίσουμε αλλά χάσαμε, η Μπασκόνια το άξιζε γιατί έπαιξε καλύτερα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Φυσικα πονάει πολύ. Σκεφτόμουν ότι το να κερδίζαμε το πρωτάθλημα θα μας βοηθούσε πολύ γιατί θα αφαιρούσε όλη αυτή την πίεση, αλλά δεν συνέβη. Πρέπει να μάθουμε από ότι συνέβη. Επιπλέον ο τρόπος διεξαγωγής θα είναι διαφορετικός και αυτό θα μας ωφελήσει. 

Για το γεγονός ότι έφυγαν 4 παίκτες (Ντιλέινι, Πάνγκος, Τόμιτς, Ρίμπας) και ήρθε μόνο ένας, αλλά η ομάδα δείχνει πιο συμπαγής: 
Είμαστε καιρό μαζί και γνωριζόμαστε πλέον καλύτερα. Αν προσθέσεις στην ομάδα έναν προπονητή σαν τον Σάρας και ένα μυαλό σαν τον Καλάθη, αυτό σου δίνει μεγάλη σταθερότητα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήμαστε πιο σταθεροί φέτος. 

Για το αν η ομάδα δεν είναι πλέον του Μίροτιτς, αλλά του Σάρας: 
Η Μπάρσα είναι η Μπάρσα, όλα τα άλλα δεν είναι σημαντικά. Αν κερδίσουμε όλοι θα πάρουν το μερίδιο τους. Ο Σάρας έχει παίξει εδώ, έχει κερδίσει τίτλους σαν παίκτης και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει και σαν προπονητής. Είμαι πολύ χαρούμενος μαζί του και πρέπει να πω ότι είναι καταπληκτικός σαν άνθρωπος, καταλαβαίνει πολύ καλά τους παίκτες, μπορείς να του μιλήσεις και ξέρεις ότι θα σε καταλάβει και θα σε βοηθήσει σε ό,τι χρειάζεσαι. 

Για το ότι έχει πέσει ο μέσος όρος συμμετοχής του με τις ευκαιρίες που παίρνουν οι Σμιτς και Πουστόβι. 
Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Σέρζι Μαρτίνεθ, τον Πουστόβι, τον Σμιτς, τον Μπολμάρο, είναι παιδιά που μπορούν να παίξουν και παίρνουν λεπτά συμμετοχής. Εκμεταλλεύονται κάθε λεπτό που τους δίνεται. Ο Σάρας κάνει πολύ καλά, χρειαζόμαστε τους πάντες για να κερδίσουμε και επιλέον δεν είναι λογικό να παίζεις 30 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Όταν πρέπει να παίξεις θα παίξεις και όταν είναι ώρα να ξεκουραστείς θα κάτσεις στον πάγκο. Αυτό μας βοηθάει. 

Για το τι τους ζητάει ο Σάρας: 
Πολλά πράγματα, αλλά περισσότερο αν είμαστε... σκληροί! Να βγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και να μην είμαστε ευχαριστημένοι αν κερδίσουμε με 20 πόντους αν μπορούσαμε να κερδίσουμε με 35. Νομίζω είναι λογικό. Αν μια ομάδα θέλει να είναι νικήτρια, δεν μπορεί να είναι soft. Πρέπει να έχεις την ίδια νοοτροπία κάθε μέρα. 

Για τον Καμπάσο και την φυγή του για το ΝΒΑ
Η δική μου κατάσταση ήταν διαφορετική γιατί αυτός έφυγε μεσούσης της σεζόν και εγώ στο τέλος της. Κάποια στιγμή θες να κάνεις το βήμα παραπάνω, ο Καμπάσο έκανε όπως αισθανόταν, ήθελε να δοκιμάσει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και το σέβομαι. Είναι νικητής, έχει φιλοδοξία, αφήνει τα πάντα στο παρκέ.

Για το αν έχει έξτρα κίνητρο όταν αντιμετωπίζει την Ρεάλ: 
Έχω κίνητρο γιατί είναι το classico. Απένατι στις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, όπως την ΤΣΣΚΑ, την Εφές, την Ρεάλ έχω πάντα σούπερ κίνητρο. Το μόνο περίεργο είναι ότι παίζουμε με τη Ρεάλ χωρίς κόσμο και δεν ακούω αποδοκιμασίες. Προτιμώ με κόσμο, παρά τις αποδοκιμασίες, το χειρίζομαι καλά και επιπλέον το συνηθίζεις. 

Για το αν ήρθε στην Μπαρσελόνα αφού ο Φλορεντίνο Πέρεθ του είπε πως δεν τον θέλουν στην Ρεάλ: 
Δεν είναι αλήθεια. Δεν μίλησα ποτέ με τον Φλορεντίνο, ούτε εγώ, ούτε ο μάνατζέρ μου. 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Barcelona - Μπάσκετ Off Off Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Barcelona ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Νίκο Μίροτιτς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην El Mundo Deportivo μιλώντας για τον Σάρας, τον Καλάθη, την Ρεάλ, τον Καμπάσο, τις φετινές μεγάλες φιλοδοξίες των μπλαουγράνα και πολλά άλλα. 

Article publish on Τετ, 02/10/2021 - 18:54 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα