Μήνυμα Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι σε πόλεμο – Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τιμήμα που δεν φαντάζεται [βίντεο]

“Είμαστε σε πόλεμο” δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την αιφνιδιαστική, μεγάλης κλίμακας, επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς κατά του Ισραήλ.

אנחנו במלחמה. pic.twitter.com/XNM3l7fEQH

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) October 7, 2023

Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε

κλιμάκωση, σε πόλεμο”, ανέφερε ο Ισραηλινός ηγέτης σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ ΑΒίβίβ.

“Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τιμήμα που δεν φαντάζεται”.

“Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε”.

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ απηύθυνε αντίστοιχο μήνυμα. Το Ισραήλ επιστράτευσε τους εφέδρους και ο Γκάλαντ δήλωσε ότι το “Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο”.

ΥΠΕΞ: “Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ”

Άμεση ήταν η καταδίκη, από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, της σημερινής επίθεσης κατά του Ισραήλ. “Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών από τη Γάζα κατά του Ισραήλ.

Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και ανησυχεί βαθύτατα από αυτή την απαράδεκτη κλιμάκωση της βίας” τονίζεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Τη σημερινή εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών κατά του Ισραήλ, καταδίκασε και η πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ με ανάρτησή της στο Twitter, διαμηνύοντας ταυτόχρονα: “Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ”.

Η ΕΕ καταδικάζει “απερίφραστα” τις επιθέσεις της Χαμάς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει “απερίφραστα” τις επιθέσεις της Χαμάς και εκφράζει την “αλληλεγγύη της με το Ισραήλ”, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. “Παρακολουθούμε με αγωνία τα νεότερα από το Ισραήλ. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις της Χαμάς. Αυτή η τρομερή βία πρέπει να σταματήσει άμεσα. Η τρομοκρατία και η βία δεν επιλύουν τίποτα”, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). “Η ΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της με το Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία καταδικάζουν τις επιθέσεις

Η Γερμανία “καταδικάζει σθεναρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ”, δήλωσε σήμερα το πρωί η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.
Το Ισραήλ “έχει την πλήρη αλληλεγγύη μας” και το “δικαίωμα, με βάση το διεθνές δίκαιο, να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην τρομοκρατία”, πρόσθεσε η ίδια σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Από την πλευρά του, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σήμερα ότι η Γαλλία καταδικάζει με τον πλέον σθεναρό τρόπο “τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είναι σε εξέλιξη κατά του Ισραήλ και των πολιτών του” και ότι εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της με το Ισραήλ.

Η Ιταλία “στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτόν του” κατά της “βίαιης επίθεσης που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ”, ανέφερε σε ανακοίνωση η ιταλική κυβέρνηση. Η Ρώμη “καταδικάζεται σθεναρά τον τρόμο και βία που είναι σε εξέλιξη κατά αθώων πολιτών”. “Ο τρόμος δεν θα επικρατήσει ποτέ. Στηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του”, ανέφερε η ανακοίνωση,

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα